Új elnökséget választott a Dunaferr

2016. október 9. (vasárnap) 13:55 - doszerk

Tisztújító közgyűlést tartott a Dunaferr Sportegyesület, amelyen új elnökséget és felügyelőbizottságot választottak. A közgyűlésen a megválasztott elnökségi tagok száz százalékos szavazati aránnyal kerültek a testületbe.

A közgyűlésen a megválasztott elnökségi tagok száz százalékos szavazati aránnyal kerültek a testületbe: az önkormányzat részéről Kovács Judit (a DVG Zrt. igazgatósági tagja), a röplabda szakosztály részéről Vass Zoltán (a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója), a torna szakosztály részéről Kopasz László (a hideghengermű gyárvezetője), a kajak-kenu szakosztály részéről Pető Zsolt (az Euroshow Kft. ügyvezető igazgatója). Mellettük a hétfős elnökséget alkotja az ISD Dunaferr részéről Kozma Gyula (a Lemezalakító Kft. gyárvezetője), a birkózó szakosztály részéről Mátyás Gábor, az úszó szakosztály részéről Kis Attila (a De-Plano Kft. ügyvezető igazgatója).

Az új elnökség Mátyás Gábort választotta meg az egyesület ügyvezető elnökének fél évre. A felügyelőbizottság megválasztott tagjai: Balogh László, Balogh Lászlóné, Juhászné Bruzsa Marianna, Schneider Vilmos, Tóth Andrea.

Kovács Judit a várost képviseli az elnökségben, és szinte valamennyi szakosztállyal jó kapcsolatot ápol.

- Az előző elnökség nem tükrözte kellőképpen a meglévő szakosztályok sokszínűségét, így aztán a két fő támogató, az önkormányzat és a vasmű bölcs döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy a hét tagú elnökségben képviseltesse magát mind az öt szakosztály, továbbá egy-egy személyt delegáljon a város és a vasmű is. A feladat adott, a cél egyrészt a közel hatszáz itt sportoló fiatalból egészséges felnőtteket nevelni, másrészt gondozni, lehetőséget biztosítani tehetségeknek, gondoljunk csak például a mostani riói olimpián városunkat képviselő Kovács Zsófinkra, Hajdu Jonatánunkra, Takács Krisztiánunkra. Fontos a menedzselés, mert a támogatás nélkül a tehetségek elvesznek. Szerintem az új tagokban megvan ez a menedzser-szemlélet, ami szükséges hozzá – mondta lapunknak Kovács Judit.

-Molnár Emese/Szentimrey Tamás-

A rovat további hírei: Sport

Látogatás a sereghajtónál

Látogatás a sereghajtónál

2019. december 08. (vasárnap)

A megyeszékhelyen folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután négy órától a Dunaferr SE röplabda csapata.

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.

Segítség a kórháznak

Segítség a kórháznak

2019. december 07. (szombat)

A Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának rendeznek gyűjtést a szervezők a 2020-as Carissa Kupán.

Újra jégen az Acélbikák

Újra jégen az Acélbikák

2019. december 07. (szombat)

A Brassó elleni szoros vereség után ma már Gyergyószentmiklóson húznak korcsolyát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Gól nélkül nem megy

Gól nélkül nem megy

2019. december 06. (péntek)

Idei harmadik mérkőzését is elveszítette a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Kupahétvége előtt

Kupahétvége előtt

2019. december 06. (péntek)

A Szentes elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa döntőjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.