Új elnökséget választott a Dunaferr

2016. október 9. (vasárnap) 13:55 - doszerk

Tisztújító közgyűlést tartott a Dunaferr Sportegyesület, amelyen új elnökséget és felügyelőbizottságot választottak. A közgyűlésen a megválasztott elnökségi tagok száz százalékos szavazati aránnyal kerültek a testületbe.

A közgyűlésen a megválasztott elnökségi tagok száz százalékos szavazati aránnyal kerültek a testületbe: az önkormányzat részéről Kovács Judit (a DVG Zrt. igazgatósági tagja), a röplabda szakosztály részéről Vass Zoltán (a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója), a torna szakosztály részéről Kopasz László (a hideghengermű gyárvezetője), a kajak-kenu szakosztály részéről Pető Zsolt (az Euroshow Kft. ügyvezető igazgatója). Mellettük a hétfős elnökséget alkotja az ISD Dunaferr részéről Kozma Gyula (a Lemezalakító Kft. gyárvezetője), a birkózó szakosztály részéről Mátyás Gábor, az úszó szakosztály részéről Kis Attila (a De-Plano Kft. ügyvezető igazgatója).

Az új elnökség Mátyás Gábort választotta meg az egyesület ügyvezető elnökének fél évre. A felügyelőbizottság megválasztott tagjai: Balogh László, Balogh Lászlóné, Juhászné Bruzsa Marianna, Schneider Vilmos, Tóth Andrea.

Kovács Judit a várost képviseli az elnökségben, és szinte valamennyi szakosztállyal jó kapcsolatot ápol.

- Az előző elnökség nem tükrözte kellőképpen a meglévő szakosztályok sokszínűségét, így aztán a két fő támogató, az önkormányzat és a vasmű bölcs döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy a hét tagú elnökségben képviseltesse magát mind az öt szakosztály, továbbá egy-egy személyt delegáljon a város és a vasmű is. A feladat adott, a cél egyrészt a közel hatszáz itt sportoló fiatalból egészséges felnőtteket nevelni, másrészt gondozni, lehetőséget biztosítani tehetségeknek, gondoljunk csak például a mostani riói olimpián városunkat képviselő Kovács Zsófinkra, Hajdu Jonatánunkra, Takács Krisztiánunkra. Fontos a menedzselés, mert a támogatás nélkül a tehetségek elvesznek. Szerintem az új tagokban megvan ez a menedzser-szemlélet, ami szükséges hozzá – mondta lapunknak Kovács Judit.

-Molnár Emese/Szentimrey Tamás-

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.

Véghajrához közeledve

Véghajrához közeledve

2020. július 02. (csütörtök)

Nem tudott nyerni negyedosztályú vetélytársa ellen a Gyalog Galopp gárdája a Dunaújváros Kupa szerda esti fordulójában.

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.