Vereség a tavalyi bajnoktól

Szárszó Lajos - 2016. október 29. 8:02

Az utolsó negyedig nagyon jól tartotta magát, ám a hajrában már nem a játékkal törődött, így 86-46-os vereséget szenvedett az Ösfehérvár gárdájától a Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata.

A tavalyi bajnok Ősfehérvár együttesét fogadta a Dunaújvárosi Sárkányok U16-os kosárlabda csapata a közelmúltban a Fejér Megyei Felnőtt Férfi Bajnokság legutóbbi fordulójában. Fiataljaink nagyszerű első három negyedet produkáltak, s a harmadik felvonás végén viszonylag szoros eredménnyel, 42-58-as állásből várhatták a véghajrát. Az utolsó játékrészre azonban elfáradtak Boda Gábor tanítványai, akik a kosárlabda helyett lényegesen többet foglalkoztak a játékvezetéssel, így kicsúszott a kezükből a meccs, melyet végül 86-46-ra elveszítettek.

Képek: dragons.hu

Boda Gábor (edző, Dunaújvárosi Sárkányok): - Úgy tűnt minden összeáll a találkozóra. A védekezés jól működött, segítették egymást a fiúk. Az első negyedben emberfogás ellen játszva kicsit kapkodva kezdtük, a védekezésünk azonban agresszív volt. A folytatásra feljavult a támadójátékunk is, ezen a mérkőzésen már tizenegyszer dobhattunk büntetőt, a korábbi három-négyhez képest. A második és harmadik negyedben is határozottan, céltudatosan játszottunk. Bozsik Vilmos többször is megpörgette a védőjét, Csépányi Zalán támadó játéka talán a legérettebb a csapatban, Bak Máté betegen is 18 pontot és legalább ugyanannyi lepattanót szerzett a két méteres védők ellen. Varga Ákos védekezésben hatalmas teljesítményt nyújtott. Nagyon fontos lesz most, hogy a következő meccsen is ilyen alázattal, ekkora erőbedobással játsszunk, és hogy bírjuk 40 percen keresztül. Akármi is van, nem szabad ennyire szétesni az utolsó negyedre. Ami sajnálatos volt, hogy a játékvezetők ritkán sípoltak a gyerekek javára. De ez van, ezzel együtt kell játszanunk felnőttek ellen.

Dunaújvárosi Sárkányok – Ősfehérvár 46-86 (15-15, 14-26, 13-17, 4-28)
Kezdők: Bozsik 4, Csépányi 13/3, Varga, Petrin 1, Bak 18. Cserék: Matucza 8/3, Katona 2, Szabó Péter, Szabó Martin, Benkovics, Jiling. Edző: Boda Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Gász: elhunyt Kovács Péter

Gász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, Kovács Péter.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.