Dunaújváros Hetilap

A petőfis gyerekek összefogásának aranytallérjai

2016. november 25. (péntek) 13:15 - Vass Ádám

A Petőfi iskola diákjai, tanárai és a szülők összefogtak, hogy segítsenek két súlyosan beteg kislányon, Letícián és Kamillán, Kétszer százezer forint gyűlt össze.

Nagy Kamilla és Kovács Letícia két súlyosan beteg kislány, akiknek gyógyulásához jelentős mennyiségű anyagi forrásra van szükség. Pillár Balázs, a Diákönkormányzat elnökének javaslatára először kupakgyűjtésbe kezdtek, a tanulók pedig nap, mint nap óriási szatyrokkal érkeztek a suliba. Az iskola több, mint ötszáz tanulója és szüleik erőfeszítése azonban kevésnek bizonyult, ezért úgy gondolták, vásárt is szerveznek, ahová a gyerekek hozták portékáikat.

A csokivásár forgalma óriási volt, összesen százötvenezer forint gyűlt össze. A kupakgyűjtés és a bazár bevétele mellett a Diákönkormányzat úgy határozott, hogy ezt az összeget ötvenezer forinttal kiegészíti a hosszú évek óta megrendezésre kerülő karácsonyi vásárokból befolyó jótékonysági keretükből. Az adományokat, valamint a diákok és a tanárok jókívánságait pénteken reggel Rideg István, az iskola igazgatója adta át a Leti és Kamilla édesanyjának.

Nem feledkeztek meg az adományozó gyerekekről sem, az iskola igazgatója egy jelképes ajándékot is felajánlott a legjótékonyabb osztálynak, akik a legtöbb csokit hozták, illetve vásárolták. A díj egy új, kis iskolazászló, amit az iskola 45. évfordulójára készítettek, és amit a 3.A osztály érdemelt ki.

A rovat további hírei: Közélet

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

2020. február 28. (péntek)

Lezárult a pályázati időszak, döntött a polgármester: március 1-jei hatállyal Dunaújváros jegyzőjének dr. Molnár Attilát nevezte ki. Pályakép a hajtás után!

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

2020. február 28. (péntek)

A koronavírusról, a fertőzésveszélyről és az azzal kapcsolatos tévhitekről, valamint  a lakosság pánikreakciójáról is kérdeztük a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosát. A lényeg: nyugalom!

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök)

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.