Nyolc halott, kétszáz sérült - Fekete hétvége az utakon

doszerk - 2016. november 2. 7:59

Az elmúlt öt napban a rendőrök 225 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnél helyszíneltek, a balesetekben nyolcan vesztették életüket, 59-en súlyosan, 158-an könnyű sérülést szenvedtek - tette közzé az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a rendőrség honlapján szerda hajnalban.

A közlemény szerint 842 embert fogtak el; közülük 174-et körözés alapján, 557 embert azért, mert bűncselekmény elkövetésekor tetten érték. Ittas vezetés miatt 69 embert állítottak elő.

Október 28. és november 1. között Magyarország területére 804 ember akart illegálisan bejutni a magyar-szerb határon. A rendőrök és a katonák 513 embert akadályoztak meg az illegális belépésben, 301-et feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron, az ország belsejében pedig 19 határsértőt fogtak el. Hat ember ellen közokirat-hamisítás, kettővel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

-MTI-

A rovat további hírei: Sziréna

Futva menekült a rendőri ellenőrzés elől

Futva menekült a rendőri ellenőrzés elől

2024. jún. 27.

Az is kiderült, mire föl a spuri: járművezetéstől eltiltott férfi ellen emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Naná, többszörös visszaeső, és persze a kocsival sem volt minden patent és passzos, értesült a DO.

Eltűnt, nagyon keresik Horváth Márta Évát

Eltűnt, nagyon keresik Horváth Márta Évát

2024. jún. 26.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 42 éves nő eltűnése ügyében. Jelentkezzen, ha tud róla, de már egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A külső védelmi terv gyakorlatát tartják a városban holnap

A külső védelmi terv gyakorlatát tartják a városban holnap

2024. jún. 25.

A város hivatalos honlapján megjelent összegzés szerint a Budai Nagy Antal út és a Volán telepi garázssor kijelölt részei, valamint a Volánbusz telephelye környezetében számíthatnak megnövekedett forgalomra a közlekedők – és ott morgatnak is szerdán délelőtt!

Nyáron is támadhat a "néma gyilkos"

Nyáron is támadhat a "néma gyilkos"

2024. jún. 24.

Átfolyós vízmelegítő működése közben keletkezett szén-monoxid egy dunaújvárosi társasházi lakásban még múlt pénteken este. A fürdőszobai érzékelő jelzett – így nem történt tragédia.

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

2024. jún. 21.

Előbb szóváltás, majd perpatvar, a vége súlyos sérülés – két támadó és két sértett, a vádemelés vége felfüggesztett börtönbüntetés lehet, értesült a DO.

DSTV: az eltűntek nyomában

DSTV: az eltűntek nyomában

2024. jún. 19.

Rendszeresen adunk hírt az eltűnt személyekkel kapcsolatos rendőrségi felhívásokról – ezúttal a téma hátterét és az esetleges lakossági, hozzátartozói teendőket boncolgatja a DSTV összeállítása. A "nyomozást" természetesen most is a dunaújvárosi kapitányság koordinálja. Hangkép.

Késsel féltett szerelmet a fenyegetőző lovag...

Késsel féltett szerelmet a fenyegetőző lovag...

2024. jún. 18.

... csakhogy a lovagok kora már a múlté – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emeltek vádat ellene. Ráadásul előtte ütött is, előbb egyszer, aztán még kétszer, értesült a DO.