Polgármesteri sajtóközlemény

2016. november 4. (péntek) 13:17 - doszerk

Szabó Magda így vélekedett: "Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is.”

A tavalyi évben találkoztunk először Pecsét Istvánnal, és küzdelmével. A közös összefogás révén elindulhatott Kínába, a reményteli gyógykezelés útján. Idővel azzal szembesültünk, hogy a kezelés jól halad, mégis szükség lenne további beavatkozásra, amihez pedig további forrásra lenne szükség.

Dunaújváros két meghatározó cége, a Renalpin Kft. és a Grabarics Kft. látva, hogy segítségre van szükség, szintén az ügy mellé állt. Az idő sürget, a kezeléseket mielőbb el kell végezni, ezért Dunaújváros önkormányzata megelőlegezte a hiányzó összeget István gyógykezeléséhez, ugyanakkor a két Kft. kezességet vállalt, hogy amennyiben a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány nem tudja a jótékonysági akciók során összegyűjteni a négy millió forintot, akkor visszafizetik az önkormányzatnak a megelőlegezett összeget.

Köszönöm a Kft. vezetőinek, hogy a nemes cél érdekében segítik az összefogást, köszönöm képviselőtársaimnak az egyhangú közös döntést, melynek révén a kezelések megvalósulhatnak!

Mindazonáltal a gyűjtési akció folytatódik, és számítunk a segítségükre! A Dunaújvárosi Hírlap csatlakozva a felhíváshoz, rajzversenyt hirdetett az óvodások és iskolások körében, melyekre később licitálni is lehet. A legszebb alkotásokat díjazzák és kiállítást is rendeznek november 26-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, ahol a jótékonysági rendezvényt részvételükkel is segíthetik! Számos program áll még előttünk, melynek a megvalósításához számítok a dunaújvárosiak legendás összefogására!

Hiszem, hogy István meggyógyul, és kérem, hogy az útján továbbra is segítsék őt!

Ne feledjék, minden forint számít!

Kérem, adományukat küldjék el a Közalapítvány számlaszámára (OTP 11736037-20550 332 – „Pecsét István javára”)!

Dunaújváros, 2016. november 04.

Nyárias idő, finom illatok - Ilyen volt az idei Parázs Varázs

2019. május 26. (vasárnap)

Lezajlott a dunaújvárosiak kedvenc programja, a Parázs Varázs. A szombati össznépi sütögetésre ismét több ezren érkeztek és összesen 320 asztalon készültek a finomságok.

Rendkívüli nyitvatartás

2019. május 26. (vasárnap)

Tekintettel az európai parlamenti (EP-) választásra, rendkívüli nyitvatartás van ma a kormányablakokban, okmányirodákban.

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

2019. május 26. (vasárnap)

Itt a legnagyobb és a legjobban várt városi nagyrendezvény, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

2019. május 25. (szombat)

A DVCSH tájékoztatása szerint szinte az egész város területén akadozik a melegvíz szolgáltatás csőtörés miatt. A cég szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, várhatóan délutánra újra lesz melegvíz a háztartásokban.

Beindult a Családi Hétvége

2019. május 25. (szombat)

Négy nagykoncerttel startolt el a 2019-es Családi Hétvége az Alsó Duna-parton. Az időjárás kegyes volt a látogatókkal, a legnagyobb buli pedig a Follow the Flow koncertjén volt, a legjobb muzsikát pedig a Zorall tolta.

Kilencvenévesen is jó kedélyű

2019. május 24. (péntek)

Pető János világéletében kedves természetéről volt híres, főleg a Barátság városrészben, ahol éveken át dolgozott az ABC-ben, ez pedig kilencven éves korában sem változott meg.

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

2019. május 24. (péntek)

Vasárnap választás, konferencia a városházán, sportnap az ovisoknak - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.