Az erős szív a siker kulcsa

2016. december 23. (péntek) 8:01 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE torna szakosztályának eredményeit, sikereit ünnepelték közösen a mosolygós gyermekek, a büszke szülők, és a sikeredzők.

Rengeteg siker, számtalan érem és helyezés került a Dunaferr SE tornászainak karácsonyfája alá, amely jól mutatja, milyen sikeres év volt számukra a 2016-os esztendő. A csütörtök esti karácsonyi évzárón a mosoly volt a főszereplő, hiszen a tornászok és edzőik büszkén nézhettek vissza a mögöttük hagyott időszakra. A gyermekeken, szüleiken és edzőiken kívül az ünnepségen részt vett Kovács Judit, a DVG ZRT vezetőségi tagja, a Dunaferr SE elnökségi tagja, Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke, valamint Kovács Erzsébet, a Vasvári iskola igazgatója, akik együtt halhatták Trenka János vezetőedző köszöntő szavait.

- Eredményesség szempontjából rendkívül eredményes évet zártunk mind a felnőtt, mind az utánpótlás korosztályokban, hiszen a számos hazai és nemzetközi versenyen túl részt vettünk az Európa bajnokságon, majd az olimpián. melyekről érmekkel, szép helyezésekkel, sok megszerzett ponttal tértünk haza. A fiúk is remekül fejlődtek, hiszen a Dunaferr SE hamarosan a vidéki fiú csaptok közül az egyik legjobb, legkiemelkedőbb klub lehet. Gumiasztalosaink a hazai és a nemzetközi versenyeken egyaránt szép eredményeket értek el. Sorolhatnám még az eredményeket, de karácsony közeledtével mást tartok fontosnak. Nagyon sokat utazunk a világban, ahol azt tapasztalom, nagyszerű érzés magyarnak, magyar sportolónak lenni! Ez azért van így, mivel olyan felnőtt sportolóink vannak, akik kitartásukkal példát mutatnak, eredményeikre méltán lehetünk büszkék, és őket nagyon sok olyan fiatal követi, akik, amennyiben lesznek olyan kitartóak, mind elődeik, akkor a jövőben méltán lehetünk majd büszkék rájuk. A mai eredményességben számottevő része van az önismeretnek. El kell tudni viselni a kudarcot és a sikert egyaránt, helyén kell tudni kezelni mindkettőt, hiszen, ha valaki úgy gondolja magáról, hogy egy kicsivel is több, mint a többiek, akkor bizony elindul lefelé a lejtőn. Szerencsére azonban azt látom, tapasztalom, hogy mi, magyarok, és benne dunaújvárosiak ezt tudjuk kezelni, így pályafutásunk sokáig ívelhet felfelé. Ehhez még egy dolog kell, mégpedig a szív! Azt kívánom mindenkinek 2017-re, hogy hatalmas, erős szíve legyen!

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke köszöntőjében kitért arra, hogy az eredményeket csak úgy lehet elérni, ha a család mindenben támogatja a sportoló gyermekeket:
- Köszönet a szülőknek, akik nap, mint nap fáradhatatlanul elviszik a gyermekeket az edzésekre, akik nélkül nem érnének el csodálatos eredményeket. Köszönet a gyermekeknek, akik, ha kell korán reggel, vagy késő este is szorgalmasan dolgoznak. Nagy örömmel jöttem az idén is a torna szakosztály ünnepségére, hiszen rengeteg csillogó szemű gyermeket látunk ma este is. Őszintén gratulálok a szakosztály elmúlt éves teljesítményéhez, mert követték azt az utat, melyet néhány évvel ezelőtt a Dunaferr SE célként tűzött ki, vagyis azt, hogy saját nevelésű gyermekekkel érjenek el kimagasló eredményeket. Ennek érdekében a fiatalok nagy kitartással, szorgalommal dolgoznak, dolgoztak minden nap. Az idén azonban elértünk egy nagyon fontos állomáshoz, hiszen beérett az elmúlt évek utánpótlás nevelésének gyümölcse azzal, hogy Kovács Zsófia személyében saját nevelésű olimpikont adtunk az olimpiai csapatba, aki mára már példaképpé vált. Mellette azonban számos olyan sportolót találunk, akik a jövő emberei lehetnek, melyeket az utánpótlás korosztályban megszerzett eredményeik bizonyítanak. Bízom abban, hogy a következő évek a szárnyalás évei lesznek, melyhez sok sikert, erőt, kitartást kívánok!  
Az ünnepélyes szavak után a könnyeké lett a főszerep, hiszen az edzők saját készítésű ajándékaikkal jutalmazták tanítványaikat, de a gyermekek sem jöttek üres kézzel, akik átadták szívhez szóló meglepetéseiket mestereiknek.

A rovat további hírei: Sport

Papírforma a fiúknál, meglepetés a nőknél!

Papírforma a fiúknál, meglepetés a nőknél!

2019. július 21. (vasárnap)

Ezúttal is óriási csatáknak lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Szalki-szigetre, hogy a helyszínen nézzék meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának küzdelmeit.

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

2019. július 21. (vasárnap)

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.

Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

2019. július 21. (vasárnap)

Ezúttal Azerbajdzsán ad otthont a 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), melyen Dunaújvárost Makovits Mirtill és edzője, Török Dániel képviseli.

Dunaújvárosi éremeső a bajnokságon

Dunaújvárosi éremeső a bajnokságon

2019. július 21. (vasárnap)

A Dunaferr SE hét dobogós helyezéséből hatot Kovács-Seres Hunor szerzett az úszók Országos Gyermek Bajnokságán.

Hetet lőtt a DPASE

Hetet lőtt a DPASE

2019. július 20. (szombat)

Könnyedén nyert a megyei első osztályban szereplő Ercsi elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2019. július 20. (szombat)

A Dunaiztos hozta a kötelezőt, a Labdaérzék Gourmand gárdája viszont meglepetéssel folytatta a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokság küzdelmeit.

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.