Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros bizonyította az összefogás erejét

Molnár Emese - 2016. december 16. 18:23

Jótékonysági forró tea és forralt bor árusítást szervezett a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete pénteken délután a mozi előtti téren, a Corner Kávézónál, ahol közel hetvenen gyűltek össze és az adományozás mellett egy pohár meleg itallal a kezükben beszélgettek.

Mint azt dr. Galambos Dénes, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, két olyan fontos jótékonysági rendezvénye van a helyi szervezetnek, amelyeket már sok-sok éve, hagyományosan szerveznek meg az adventi időszakban. Az egyik a jótékonysági bál, amellyel a rászoruló dunaújvárosi családok karácsonyát szeretnék szebbé tenni, a másik pedig a mostani forró tea és forralt bor árusítás, amelynek bevételét ezúttal is a Szent Pantaleon Kórház javára ajánlják fel. Gyűjtöttek már az CT-készülék megvásárlására, a szülőszoba felújítására, az idei terv pedig a pszichiátriai osztály felújítása. A pénteki rendezvény bevétele tehát ezt a célt szolgálta.

 

 

 

 

 

 

 

Közel hetven személy gyűlt össze a mozi előtti téren, és az adományozás mellett, forró teával vagy éppen forralt borral a kezükben beszélgettek a zenés délután során.

A programon jelen volt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára is, aki szerint Dunaújváros már bizonyította az összefogás erejét, gondoljunk csak Pecsét István gyógykezelésére. Mint mondta, az idei városi rendezvényekből is látszik, hogy egyre több a jótékonysági kezdeményezés, és egyre több az adakozó. Hozzátette, országosan is példaértékű, hogy ennyien összefogtak és ennyien adakoztak egy-egy nemes cél érdekében. Ezúton is köszönetét fejezte ki minden vállalkozónak, magánszemélynek, városlakónak, hogy adományukkal hozzájárultak a jótékonysági felhívásokhoz.

 

 

 

 

 

 

 

Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke úgy fogalmazott, egész évben figyelmet szentelnek a nehezebb sorsú polgártársaknak, az advent időszakában pedig még fontosabbá válik az, hogy segítsék a rászorulókat, hogy meghitt, békés legyen az ünnep mindenkinek. Cserna Gábor hozzátette, karácsony előtt viszi ki a posta a dunaújvárosi nyugdíjasoknak az önkormányzat ötezer forintos támogatását, ezzel is kifejezve az idősek iránti tiszteletet, megbecsülést. Valamint, jövő héten hétfőn adják át a Fidesz jótékonysági bálján összegyűlt adományokat, a bevételből hatvannyolc családnak tudnak segíteni.

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.