Évet zártak a birkózók is

2016. december 16. (péntek) 7:45 - Molnár Emese

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzárót tartott, melyen a 2016-os esztendő eredményeinek értékelése mellett szó esett a jövőről, s arról is, hogy a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával tovább fejlesztik a Gurics György Birkózó Centrumot.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzáró ünnepséget szervezett a Vigadó étteremben, ahol díjazták az év legügyesebb, a legjobb eredményeket elérő sportolóit.
A vendégeket, a szakosztály edzőit és sportolóit, a támogatókat Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke és Pintér Attila, a szakosztály elnöke köszöntötte, majd beszámoltak a szakosztály jelenlegi helyzetéről, az idei év eredményeiről.

Az utóbbi három év során kialakult az utánpótlás-nevelő rendszer végleges formája, melynek köszönhetően létszám jelentősen megnőtt. Nagyon sokat jelentett az, hogy a városvezetés segítségével, a volt Kőrösi iskola átalakításával létrehozták a Gurics György Birkózó Centrumot. Mellette más iskolákban is tartanak edzéseket a gyerekeknek, mintegy nyolcszáz fiatal sportolóval foglalkozik a szakosztály. Testnevelés órai keretek között birkózásoktatást tartanak a Petőfi, az Arany, valamint a mezőfalvi, a kulcsi, az enyingi és a lajoskomáromi iskolákban. Idén számos hazai rendezésű versenyt és edzőtábort szerveztek, valamint három vidéki birkózóterem átadására is sor került.

Többek között Dunaújváros adott otthont április 22. és 24. között a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési programja alapján, a Dunaferr Sportegyesület szervezésében a Közép-magyarországi Régiós Edzőtáborának. Május 15-én a sportcsarnokban rendezték meg a Tusják János Emlékversenyt, a Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. Június 20-tól három helyszínen edzőtáboroztak birkózók. Két héten keresztül mintegy százhetven birkózó és tizenhat edző dolgozott.
Az őszi versenyek sorából kiemelkedett a szeptember 17-én megrendezett Tombor István Emlékverseny - Impact Kupa Közép-Magyarországi diák I-II. és serdülő szabadfogású területi bajnokság, százharminckét versenyző és tizenhét egyesület részvételével.
Pintér Attila elmondta, sajnálatos hír, hogy távozik az egyesülettől két kiváló edző, Szabó Miklós és Szabó Róbert, akiknek megköszönte a munkájukat.

Az ünnepségen Mátyás Gábor bejelentette, hogy a Gurics György Birkózó Centrum további felújítására, fejlesztésére a Magyar Birkózó Szövetség közel 30 millió forintot szavazott meg. A támogatási szerződés aláírását követően, jövőre el is kezdődhetnek a munkálatok.
A szakosztály célja az utánpótlásbázis erősítése, az ifjúsági, junior és felnőtt korba lépő versenyzők megtartása. Bíznak abban, hogy minél több birkózó kerülhet a korosztályos válogatottba. Saját nevelésű sportolókkal kívánják megerősíteni a felnőtt birkózó csapatot annak érdekében, hogy a következő néhány év NB II-es csapatbajnokságában az első hat helyezett között végezhessenek, de céljuk az is, hogy idővel stabil NB I-es birkózócsapatunk legyen.

A rovat további hírei: Sport

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.

Szép dunaújvárosi sikerek

Szép dunaújvárosi sikerek

2019. április 17. (szerda)

Pupp Viktória és Nyikos Veronika is aranyérmet szerzett a Dunakeszin megrendezett korosztályos birkózó országos bajnokságon.

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

2019. április 17. (szerda)

A Dunaferr SE férfi röplabda csapata az utolsó pillanatban tudta kiharcolni az NB I-ben maradást, ám ez is erőt adhat a következő szezonra Tomanóczy Tibor tanítványainak.