Évet zártak a birkózók is

2016. december 16. (péntek) 7:45 - Molnár Emese

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzárót tartott, melyen a 2016-os esztendő eredményeinek értékelése mellett szó esett a jövőről, s arról is, hogy a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával tovább fejlesztik a Gurics György Birkózó Centrumot.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzáró ünnepséget szervezett a Vigadó étteremben, ahol díjazták az év legügyesebb, a legjobb eredményeket elérő sportolóit.
A vendégeket, a szakosztály edzőit és sportolóit, a támogatókat Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke és Pintér Attila, a szakosztály elnöke köszöntötte, majd beszámoltak a szakosztály jelenlegi helyzetéről, az idei év eredményeiről.

Az utóbbi három év során kialakult az utánpótlás-nevelő rendszer végleges formája, melynek köszönhetően létszám jelentősen megnőtt. Nagyon sokat jelentett az, hogy a városvezetés segítségével, a volt Kőrösi iskola átalakításával létrehozták a Gurics György Birkózó Centrumot. Mellette más iskolákban is tartanak edzéseket a gyerekeknek, mintegy nyolcszáz fiatal sportolóval foglalkozik a szakosztály. Testnevelés órai keretek között birkózásoktatást tartanak a Petőfi, az Arany, valamint a mezőfalvi, a kulcsi, az enyingi és a lajoskomáromi iskolákban. Idén számos hazai rendezésű versenyt és edzőtábort szerveztek, valamint három vidéki birkózóterem átadására is sor került.

Többek között Dunaújváros adott otthont április 22. és 24. között a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési programja alapján, a Dunaferr Sportegyesület szervezésében a Közép-magyarországi Régiós Edzőtáborának. Május 15-én a sportcsarnokban rendezték meg a Tusják János Emlékversenyt, a Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. Június 20-tól három helyszínen edzőtáboroztak birkózók. Két héten keresztül mintegy százhetven birkózó és tizenhat edző dolgozott.
Az őszi versenyek sorából kiemelkedett a szeptember 17-én megrendezett Tombor István Emlékverseny - Impact Kupa Közép-Magyarországi diák I-II. és serdülő szabadfogású területi bajnokság, százharminckét versenyző és tizenhét egyesület részvételével.
Pintér Attila elmondta, sajnálatos hír, hogy távozik az egyesülettől két kiváló edző, Szabó Miklós és Szabó Róbert, akiknek megköszönte a munkájukat.

Az ünnepségen Mátyás Gábor bejelentette, hogy a Gurics György Birkózó Centrum további felújítására, fejlesztésére a Magyar Birkózó Szövetség közel 30 millió forintot szavazott meg. A támogatási szerződés aláírását követően, jövőre el is kezdődhetnek a munkálatok.
A szakosztály célja az utánpótlásbázis erősítése, az ifjúsági, junior és felnőtt korba lépő versenyzők megtartása. Bíznak abban, hogy minél több birkózó kerülhet a korosztályos válogatottba. Saját nevelésű sportolókkal kívánják megerősíteni a felnőtt birkózó csapatot annak érdekében, hogy a következő néhány év NB II-es csapatbajnokságában az első hat helyezett között végezhessenek, de céljuk az is, hogy idővel stabil NB I-es birkózócsapatunk legyen.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen a Pénzügyőr ellen

Döntetlen a Pénzügyőr ellen

2018. július 18. (szerda)

Az első félidő hajrájában a DPASE, a második végén a Pénzügyőr talált egy gólt, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda ma délutáni edzőmérkőzése.

Strandröplabda: Dunaújvárosban a sportág hazai legjobbjai!

Strandröplabda: Dunaújvárosban a sportág hazai legjobbjai!

2018. július 18. (szerda)

A strandröplabdázásé lesz a főszerep péntektől-vasárnapig Dunaújvárosban. 35 női és 29 férfi páros vesz részt az országos bajnoki fordulón, amelynek a tétje a budapesti nagydöntőbe kerülés.

Dunaújvárosi éremeső Mezőkövesden

Dunaújvárosi éremeső Mezőkövesden

2018. július 18. (szerda)

Remekül szerepeltek a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői a Mezőkövesden megrendezett 42. Matyó Kupán.

Világbajnok a Dragon Steel!

Világbajnok a Dragon Steel!

2018. július 18. (szerda)

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel nyitották a magyarok a szegedi sárkányhajó világbajnokság első versenynapját.

Új védőt igazolt a DPASE

Új védőt igazolt a DPASE

2018. július 17. (kedd)

A tavalyi ezüstérmes Pécs együttesétől szerződött Dunaújvárosba a 26 éves Puskás Gábor.

Könnyed siker a szerbek ellen is

Könnyed siker a szerbek ellen is

2018. július 17. (kedd)

Magabiztos, 23-6-os győzelmet aratott a szerbek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Verhető ellenfél a kupában

Verhető ellenfél a kupában

2018. július 17. (kedd)

A svájci Spono Eagles, vagy a koszovói KHF Shqiponja Gjakove lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának ellenfele az EHF Kupa második selejtezőkörében.