Évet zártak a birkózók is

2016. december 16. (péntek) 7:45 - Molnár Emese

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzárót tartott, melyen a 2016-os esztendő eredményeinek értékelése mellett szó esett a jövőről, s arról is, hogy a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával tovább fejlesztik a Gurics György Birkózó Centrumot.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzáró ünnepséget szervezett a Vigadó étteremben, ahol díjazták az év legügyesebb, a legjobb eredményeket elérő sportolóit.
A vendégeket, a szakosztály edzőit és sportolóit, a támogatókat Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke és Pintér Attila, a szakosztály elnöke köszöntötte, majd beszámoltak a szakosztály jelenlegi helyzetéről, az idei év eredményeiről.

Az utóbbi három év során kialakult az utánpótlás-nevelő rendszer végleges formája, melynek köszönhetően létszám jelentősen megnőtt. Nagyon sokat jelentett az, hogy a városvezetés segítségével, a volt Kőrösi iskola átalakításával létrehozták a Gurics György Birkózó Centrumot. Mellette más iskolákban is tartanak edzéseket a gyerekeknek, mintegy nyolcszáz fiatal sportolóval foglalkozik a szakosztály. Testnevelés órai keretek között birkózásoktatást tartanak a Petőfi, az Arany, valamint a mezőfalvi, a kulcsi, az enyingi és a lajoskomáromi iskolákban. Idén számos hazai rendezésű versenyt és edzőtábort szerveztek, valamint három vidéki birkózóterem átadására is sor került.

Többek között Dunaújváros adott otthont április 22. és 24. között a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési programja alapján, a Dunaferr Sportegyesület szervezésében a Közép-magyarországi Régiós Edzőtáborának. Május 15-én a sportcsarnokban rendezték meg a Tusják János Emlékversenyt, a Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. Június 20-tól három helyszínen edzőtáboroztak birkózók. Két héten keresztül mintegy százhetven birkózó és tizenhat edző dolgozott.
Az őszi versenyek sorából kiemelkedett a szeptember 17-én megrendezett Tombor István Emlékverseny - Impact Kupa Közép-Magyarországi diák I-II. és serdülő szabadfogású területi bajnokság, százharminckét versenyző és tizenhét egyesület részvételével.
Pintér Attila elmondta, sajnálatos hír, hogy távozik az egyesülettől két kiváló edző, Szabó Miklós és Szabó Róbert, akiknek megköszönte a munkájukat.

Az ünnepségen Mátyás Gábor bejelentette, hogy a Gurics György Birkózó Centrum további felújítására, fejlesztésére a Magyar Birkózó Szövetség közel 30 millió forintot szavazott meg. A támogatási szerződés aláírását követően, jövőre el is kezdődhetnek a munkálatok.
A szakosztály célja az utánpótlásbázis erősítése, az ifjúsági, junior és felnőtt korba lépő versenyzők megtartása. Bíznak abban, hogy minél több birkózó kerülhet a korosztályos válogatottba. Saját nevelésű sportolókkal kívánják megerősíteni a felnőtt birkózó csapatot annak érdekében, hogy a következő néhány év NB II-es csapatbajnokságában az első hat helyezett között végezhessenek, de céljuk az is, hogy idővel stabil NB I-es birkózócsapatunk legyen.

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics legyőzte Kohlschreibert és nyolcaddöntős

Fucsovics legyőzte Kohlschreibert és nyolcaddöntős

2019. július 22. (hétfő)

Fucsovics Márton sima két szettben legyőzte a német Philipp Kohlschreibert az 1,85 millió euró (603 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában hétfőn.

Vb-elődöntőben a válogatott

Vb-elődöntőben a válogatott

2019. július 22. (hétfő)

Végletekig kiélezett csatában aratott 7-6-os győzelmet a magyar női vízilabda válogatott az olaszok elleni világbajnoki negyeddöntőben.

Újra a Szent István Kupáért küzdenek

Újra a Szent István Kupáért küzdenek

2019. július 22. (hétfő)

Immáron tizenkettedik alkalommal versenghetnek nemzeti ünnepünkön a strandsportok szerelmesei a Szalki-szigeten.

Papírforma a férfiaknál, meglepetés a nőknél!

Papírforma a férfiaknál, meglepetés a nőknél!

2019. július 21. (vasárnap)

Ezúttal is óriási csatáknak lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Szalki-szigetre, hogy a helyszínen nézzék meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának küzdelmeit.

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

2019. július 21. (vasárnap)

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.

Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

2019. július 21. (vasárnap)

Ezúttal Azerbajdzsán ad otthont a 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), melyen Dunaújvárost Makovits Mirtill és edzője, Török Dániel képviseli.

Dunaújvárosi éremeső a bajnokságon

Dunaújvárosi éremeső a bajnokságon

2019. július 21. (vasárnap)

A Dunaferr SE hét dobogós helyezéséből hatot Kovács-Seres Hunor szerzett az úszók Országos Gyermek Bajnokságán.