Évet zártak a birkózók is

2016. december 16. (péntek) 7:45 - Molnár Emese

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzárót tartott, melyen a 2016-os esztendő eredményeinek értékelése mellett szó esett a jövőről, s arról is, hogy a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával tovább fejlesztik a Gurics György Birkózó Centrumot.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzáró ünnepséget szervezett a Vigadó étteremben, ahol díjazták az év legügyesebb, a legjobb eredményeket elérő sportolóit.
A vendégeket, a szakosztály edzőit és sportolóit, a támogatókat Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke és Pintér Attila, a szakosztály elnöke köszöntötte, majd beszámoltak a szakosztály jelenlegi helyzetéről, az idei év eredményeiről.

Az utóbbi három év során kialakult az utánpótlás-nevelő rendszer végleges formája, melynek köszönhetően létszám jelentősen megnőtt. Nagyon sokat jelentett az, hogy a városvezetés segítségével, a volt Kőrösi iskola átalakításával létrehozták a Gurics György Birkózó Centrumot. Mellette más iskolákban is tartanak edzéseket a gyerekeknek, mintegy nyolcszáz fiatal sportolóval foglalkozik a szakosztály. Testnevelés órai keretek között birkózásoktatást tartanak a Petőfi, az Arany, valamint a mezőfalvi, a kulcsi, az enyingi és a lajoskomáromi iskolákban. Idén számos hazai rendezésű versenyt és edzőtábort szerveztek, valamint három vidéki birkózóterem átadására is sor került.

Többek között Dunaújváros adott otthont április 22. és 24. között a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési programja alapján, a Dunaferr Sportegyesület szervezésében a Közép-magyarországi Régiós Edzőtáborának. Május 15-én a sportcsarnokban rendezték meg a Tusják János Emlékversenyt, a Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. Június 20-tól három helyszínen edzőtáboroztak birkózók. Két héten keresztül mintegy százhetven birkózó és tizenhat edző dolgozott.
Az őszi versenyek sorából kiemelkedett a szeptember 17-én megrendezett Tombor István Emlékverseny - Impact Kupa Közép-Magyarországi diák I-II. és serdülő szabadfogású területi bajnokság, százharminckét versenyző és tizenhét egyesület részvételével.
Pintér Attila elmondta, sajnálatos hír, hogy távozik az egyesülettől két kiváló edző, Szabó Miklós és Szabó Róbert, akiknek megköszönte a munkájukat.

Az ünnepségen Mátyás Gábor bejelentette, hogy a Gurics György Birkózó Centrum további felújítására, fejlesztésére a Magyar Birkózó Szövetség közel 30 millió forintot szavazott meg. A támogatási szerződés aláírását követően, jövőre el is kezdődhetnek a munkálatok.
A szakosztály célja az utánpótlásbázis erősítése, az ifjúsági, junior és felnőtt korba lépő versenyzők megtartása. Bíznak abban, hogy minél több birkózó kerülhet a korosztályos válogatottba. Saját nevelésű sportolókkal kívánják megerősíteni a felnőtt birkózó csapatot annak érdekében, hogy a következő néhány év NB II-es csapatbajnokságában az első hat helyezett között végezhessenek, de céljuk az is, hogy idővel stabil NB I-es birkózócsapatunk legyen.

A rovat további hírei: Sport

Kötelező a győzelem a sereghajtó ellen

Kötelező a győzelem a sereghajtó ellen

2018. november 16. (péntek)

Csak a három pont megszerzése lehet a célja a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának a sereghajtó BME elleni hazai bajnokin.

Nincs megállás

Nincs megállás

2018. november 15. (csütörtök)

A Vasas elleni szerdai pontvesztést követően pénteken már Debrecenben korcsolyázik jégre a Dunaújvárosi Acélbikák együttese.

Inguscio: ki kell küszöbölni a tallinni hibákat

Inguscio: ki kell küszöbölni a tallinni hibákat

2018. november 15. (csütörtök)

Cosimo Inguscio szerint a magyar labdarúgó-válogatott a Tallinnban elkövetett hibáit kiküszöbölve három pontért lép pályára csütörtökön az észtek ellen a Nemzetek Ligája C osztályában.

Háromesélyes meccs következik

Háromesélyes meccs következik

2018. november 15. (csütörtök)

A Dunaferr SE NB I-es röplabda csapata pénteken este fél héttől a Debrecen együttesét látja vendégül a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Elszórt pont a Vasas otthonában

Elszórt pont a Vasas otthonában

2018. november 14. (szerda)

Hiába nyert hosszabbítás után 5-4-re, nem lehetett elégedett a Vasas elleni fővárosi találkozó végén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Bravúr és továbbjutás a kupában

Bravúr és továbbjutás a kupában

2018. november 14. (szerda)

Parádés második félidei játékkal aratott ötgólos, 27-22-es győzelmet a Siófok ellen, s ezzel bejutott a Magyar Kupa ötödik fordulójába a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Fordulat és gólzápor a Campusban

Fordulat és gólzápor a Campusban

2018. november 14. (szerda)

Az utolsó négy percben három gólt szerezve fordította meg a Gaszisportvideo elleni rangadót a Tízpróbások együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.