Fájdalmas vereség a Brassótól

Szárszó Lajos - 2016. december 30. 20:36

Két harmad után még vezetett, ám a záró felvonásban négy gólt kapott, így végül 6-3-as vereséget szenvedett a Brassó elleni évbúcsúztatón a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Bátran lehettünk kritikusak a Dab legutóbbi meccsét követően, hiszen a Galac ellen sajnos nem azon a színvonalon játszott csapatunk, melyet az idei kiírásban már több alkalommal láttunk tőlük. A hosszabbításban elszenvedett 7-6-os vereség azért is fájó volt, hiszen mai ellenfelünk, a Brassó előnye hét pontra nőtt, igaz, a dunaújvárosiak erdélyi vetélytársuknál négy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Az év utolsó hazai meccsén mindkét együttes győzelmi célokkal lépett jégre, így bíztunk a színvonalas, lüktető, izgalmas játékban. Ebben az első perctől kezdődően nem is csalódtunk, viszont annak nem örülhettünk, amikor Becze szórakozott el egy szólót, majd pár másodperccel később csatártársai is, akik kettő az egy ellen vezették a korongot Tőke kapusra. Ráadásként Hruby villámgyorsan két perces büntetőt kapott, miután palánkra lökte ellenfelét, melyet 28 másodperc múlva Filip góllal büntetett (0:1).

A játékvezetők azonnal változtattak a kiállítási arányon, mivel Molnár Zsoltot is kiültették, ezt a fórt azonban a Bikák nem tudták kihasználni. Nagy István hibája után újból gyakorolhatták a mieink az emberelőnyös játékot, de eléggé öncélúan, mivel passzok helyett inkább a lövéseket erőltették, melyek a blokkokról vágódtak vissza. A folytatásban mindkét hálóőrnek akadt feladata, Duschek Dávidot többek között Mihály Árpád dolgoztatta meg, de kapusunk szép mozdulattal kapta el a lepkéssel a pakkot. Kaskov minőségellenőri feladatot vállalt, amikor ellenfele ütőjét törte ketté, ezzel azonban saját csapatát sújtotta, hiszen két perces kényszerpihenőt kapott, ezt azonban elbírta a Dab. Az első húsz perc vége előtt két perccel Azarit tarolta le a Brassó kapuja előtt Yemelyanenko, melyet az idei szezonra az emberelőnyök kihasználásának specialistájává vált Hruby fejezett be góllal, miután a Dansereau által meglőtt korong kipattant Tőke Zoltánról (1:1).

Egy-egy hatalmas helyzettel indult a második felvonás, majd Nagy Márk lövésénél kellett a korong után nyúlnia Tőkének. Szerencsére Zabludovskyy nem koncentrált eléggé a szólója végén, így Duschek hárított. A következő percek inkább fizikai, mint izgalmas hokit hoztak, hiszen gyűrték egymást a játékosok, igazi helyzetek nélkül. Ez sajnos így volt a Brassó második gólja előtt is, hiszen az előre törő Klempa lövését simán meg kellett volna fognia kapusunknak, ám a korong másként gondolta, és kipattant a hasáról, melyet a csatár másodszorra becsúsztatott a ketrecbe (1:2). Molnár Zsolt ámokfutása ért 5+20 percet, de sajnos a megtorlás, vagyis Ladygin is büntetve lett, így négy a négy ellen folytatták a csapatok. Miután kiegészültünk szinte azonnal sikerült egyenlíteni, mégpedig egy pazar találattal, melynek ezúttal Hruby az előkészítője, míg Dansereau a befejezője volt (2:2). A 36. perc legvégén Yemelyanenko nem bírta a kapuja előtti feszültséget, aki Ölandert küldte a jégre. Az emberelőnyben több lehetőséget is kidolgoztak a Bikák, melyeket Tőke bravúrral hárított, de Azari takarásból leadott bombájánál már ő is tehetetlennek bizonyult (3:2), így egy gólos előnnyel mehettek a pihenőre Lee Gilbert tanítványai.

Gyorsan el szerették volna dönteni a mérkőzés végkimenetelét a hazaiak, Azari, majd Kaskov helyzettel indult a záró harmad, mégis a vendégek ütöttek gólt, melyet hosszabb tanakodás, videózás után megadott a játékvezető. Történt ugyanis, hogy McDonald igencsak kisles-gyanús helyzetből talált a kapuba, de az éles szemű spori úgy ítélte meg, hogy ezt csupán a hazai szemek látták így (3:3).  Ez a találat nagyon megfogta a mieinket, míg a Brassót felpaprikázta, és egy perc múlva a vezetést is visszavették (3:4). Ekkor még több, mint tíz perc volt hátra, így úgy tűnt, hogy hosszú hajrát nyit a Dab. Zsók kiállításával azonban nem tudott mit kezdeni a hazai csapat, sorra pontatlanok voltak a passzok, ráadásul az emberelőny hamar eltűnt, mert Ölander is kiszállt a játékból. Érezhetően forrt a levegő a jégen, hiszen sorra megtalálták egymást a játékosok, melynek végkimenetele újabb brassói kiállítás lett. Ezzel azonban megint nem tudtak élni a Bikák, ráadásul, még emberhátrányból, Gliga is betalált (3:5). Ez azonban még nem az utolsó találata volt a teher nélkül játszó Brassónak, akik az utolsó percben Mihály Árpád révén az üres kapuba is betaláltak, így joggal örülhettek a 3:6-os sikerüknek.

Dunaújvárosi Acélbikák - ASC Corona Brasov 3:6 (1:1, 2:1, 0:4)

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Hruby 1 (2), Ladygin, Azari 1, Cseter (2), Dansereau 1 (2), Pfeil, Ölander, Becze, Nagy, Kaszkov, Lévai, Borbás, Németh Léránt, Pál, Török, Mátyásy, Odnoga, Tanka. Vezetőedző: Lee Gilbert.

ASC Corona Brasov: Tőke - Molnár, Bors, Zabludovsky (1), McDonald 1 (2), Filip 1, Mihály Á. 1 (1), Tranca, Yemelyanenko, McGregor (2), Klempa 1 (1), Bíró O. (1), Bíró G., Zsók (1), Nagy Cs., Péter, Nagy I. 1, Balázs, Gliga 1. Vezetőedző: Lacroix Martin

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.