Fontos siker Brassóban

spigott - 2016. december 5. 19:49

Kétgólos előnyét ugyan elbukta a harmadik harmadban, de a hosszabbításban szerzett találattal 3-2-es győzelmet aratott Brassóban a DAB jégkorong csapata.

A Galac elleni csalódást keltő játék és vereség után ma újabb feladat várt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira, akik este fél hattól Brassóban húztak korcsolyát. A forduló rangadója igazi hatpontos meccsnek ígérkezett, ugyanis az erdélyiek éppen a mieink előtt állnak a tabellán, s egy esetleges sikerrel kettő pontra csökkentette volna hátrányát mai ellenfelével szemben az Acélbikák alakulata.
Lee Gilbert tanítványai ezúttal lényegesen jobban kezdtek, mint tették azt vasárnap este a Galac ellen, s Cseter találatával már az 5. percben megszerezték a vezetést (0-1)

A házigazdák persze igyekeztek gyorsan tempót váltani, de a DAB jól védekezett, nem nagyon hagyta a brassói játékosoknak azt, hogy közel kerüljenek Duschek kapujához. ennek persze ára volt, a folytatásban már a túloldalon sem akadt sok dolga Polc kapusnak, ám mivel az első harmadból hátralévő időben már egyik csapat sem tudott betalálni, így minimális előnyből várhattuk a folytatást (0-1).

Melyet újra jobban kezdett ellenfelénél a DAB, ugyanis a 23. percben tíz másodperc alatt sikerült Cseter révén kihasználni egy emberelőnyt, s máris kettő góllal vezettek a Gilbert-tanítványok (0-2). Sajnos ez nem tartott sokáig, mert Bíró Mátyás két perccel később felhozta egyre a házigazdákat, ráadásul Azarit ki is állították, de ebből a fórból nem sikerült egalizálnia a Brassónak (1-2). Szerencsére a következőből sem, mert Hruby "kétpercét" is kivédekezték a mieink, akik a 34. percben elveszítették egyik kulcsemberüket, mert Becze Tihamért verekedését végleges fegyelmivel büntették a játékvezetők.

Képek. DO-archív

A harmadból hátralévő időben mindkét csapat előtt adódtak még lehetőségek, de az eredmény már nem változott, így az utolsó etap előtt még mindig a mieink álltak közelebb a sikerhez.
A harmadik húsz percben megkapta negyedik emberelőnyét is a Brassó, s ugyan ezzel még nem tudtak élni a vendéglátók, az ötödikkel már igen, mert Cseter kiállítása alatt McDonald megszerezte a vendéglátók második találatát is, így az 51. percben újra egált mutatott az eredményjelző (2-2). S, így is maradt a rendes játékidő végéig, így jöhetett az ötperces ráadás. Mely szerencsére a mieink javára dőlt el, mert Dansereau a 63. perc végén megszerezte a mieink harmadik találatát, így az Acélbikák jutottak kettő ponthoz (2-3).

ASC Corona Brasov – Dunaújvárosi Acélbikák 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1) – hosszabbítás után

DAB: Duschek, Ozols, Hruby, Azari (1), Cseter 2, Dansereau 1, Pfeil, Ölander (1), Becze, Borbás, Kaszkov, Ladygin (1), Lencsés, Ognoga, Nagy, Tanka, Lévai, Németh (1), Mátyásy, Léránt (1). Vezetőedző: Lee Gilbert.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.