Győrben írtak történelmet a junior röplabdázók

spigott - 2016. december 31. 11:00

A sportág történetében először nyert MEVZA-tornát a több dunaújvárosi játékossal felálló magyar junior röplabda válogatott.

Győr városa adott otthont december 28. és 30. között a junior röplabdázók MEVZA-tornájának, melyen a közép-európai válogatottak (Magyarország, Ausztria, Szlovénia, Csehország, Horvátország, Szlovákia) mellett Izrael nemzeti együttese vett részt. A több dunaújvárosi játékossal felálló magyar U19-eset Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE felnőtt csapatának szakvezetője irányította a háromnapos viadalon, méghozzá kitűnően, ugyanis a sportág és a torna történetében először a mieink nyerték meg a nemzetközi viadalt.

Fiataljaink már a csoportmérkőzéseken is kiválóan szerepeltek, ugyanis az osztrákokat 2-1-re, míg a szlovéneket 3-0-ra győzték le, így természetesen első helyen jutottak tovább a legjobb négy közé, ahol Izrael válogatottjával néztek farkasszemet. Az elődöntő hatalmas csatát hozott, az első játékot a mieink, a másodikat az ellenfél nyerte, ám a harmadik és negyedik szett végén a Tomanóczy-csapat koncentrált jobban, s 25-23-as, valamint 27-25-ös részsikereivel végül 3-1-re nyert, így a csehek ellen már az aranyéremért küzdhetett.
A döntő alakulása még az előzetes reményeket is felülmúlta, ugyanis a magyar juniorok három szettben győzték le ellenfelüket, így először sikerült elhódítaniuk a rangos nemzetközi utánpótlás torna első helyét. Érthetően elégedett is volt a csapat teljesítményével Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány, aki a Magyar Röplabda Szövetség honlapjának értékelte a gyönyörű sikert.

Képek: Magyar Röplabda Szövetség

"Nem gondoltam volna, hogy három játszmában megnyerjük ezt a döntőt, de most nagyon együtt volt a társaság, úgyhogy megemelem a kalapomat az összes játékosom előtt. Ha ezt így folytatják, akkor nagyon sok szép sikert érhetnek még el" – fogalmazott a dunaújvárosi szakember.

A magyar junior válogatott eredményei

Csoportmérkőzések
Magyarország – Ausztria 2-1 (-25, 11, 19)
Magyarország – Szlovénia 3-0 (13, 23, 19)

Elődöntő
Magyarország – Izrael 3-1 (17, -17, 22, 25)

Döntő
Magyarország – Csehország 3-0 (21, 22, 21)

A végeredmény: 1. Magyarország, 2. Csehország, 3. Szlovénia, 4. Izrael, 5. Szlovákia, 6. Horvátország, 7. Ausztria.

A magyar válogatott összeállítása: Csizmadia Tamás, Farkas Róbert, Flachner Dániel, Fülöp Péter, Hartyányi Gergő, Horváth Kristóf, Kiss Marcell, Kiss Máté, Leiner Péter, Lukács Zalán, Pesti Marcell, Szabó Barna, Szabó Bence, Szabó Márton. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor, másodedző: Demeter András.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.