Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jövőre is Dunaújvárosban lesz a Rockmaraton

doszerk - 2016. december 1. 19:23

A Rockmaraton szervezői mára ígérték, hogy megtörik a nyár óta tartó csendet és bejelentenek valamit. Ez pillanatokkal ezelőtt meg is történt: a rajongók megnyugodhatnak, jövőre is lesz Rockmaraton és nem máshol, mint az elmúlt két évben remekül helytálló Kempingben, a Szalki-szigeten, Dunaújvárosban.

"Hónapok teltek el azóta, hogy túléltük a világtörténelem leghosszabb, legkeményebb és talán legnehezebb rockfesztiválját. A hosszú hallgatás alatt, a színfalak mögött végig azon dolgoztunk, hogy életben tarthassuk ezt a 27 éves legendát. Most végre boldogan és biztosan jelenthetjük: 2017. július 11-16. között ismét Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten várja a Rockmaraton fesztivál hazánk legkirályabb közönségét! Ahogyan ígértük, az elmaradt Megadeth koncert miatt is kárpótoljuk a regisztrált napijegyeseket: a 2017-es fesztivál egy tetszőleges napján ingyenesen vehetnek részt - a részletekről az érintetteket emailben tájékoztatjuk.
Ahogyan eddig, jövőre is érkezik Rockfater és persze a megszokott hangulat is garantált - mostantól folyamatosan jövünk friss infókkal, jövő héttől indul a jegyértékesítés és az első fellépők nevei is megérkeznek végre"
- áll a Rockmaraton hivatalos Facebook-oldalán.

 

-Dunaújváros visszavárja a rock szerelmeseit-

A szervezőkkel történt egyeztetést követően örömmel tájékoztatom Dunaújváros polgárait, hogy a sikeres és rugalmas együttműködésnek köszönhetően a Rockmaraton szervezői stábja a jövő évben is Dunaújvárost, azaz a Szalki-szigetünket választotta a Fesztivál helyszínéül.

A döntés értelmében tehát 2017. július 11. és július 16. között újra városunkban köszönthetjük a rock szerelmeseit!

Bízom abban, hogy az előttünk álló Rockmaraton Fesztiválon is hasonló lesz az érdeklődés, mint az előző években, önkormányzatunk pedig azon dolgozik, hogy ezúttal is jó vendéglátóként szerezhessen emlékezetes pillanatokat a résztvevőknek!

 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

2024. ápr. 24.

Remek irodalmi kalandozást hozott a József Attila Könyvtár programja, derül ki a DSTV összegzéséből. Még a magyar költészet napjára időzítve Erdős Virág vendégeskedett a gyermekkönyvtárban – a versek csodavilágába kalauzolta a vendégeket. Hangkép.

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

2024. ápr. 23.

Új kiállításról számol be a DSTV összeállítása az MMK-ból. Az intézmény földszinti folyosógalériáján nyílt meg Gusztos Piroska tárlata a napokban – és a kollekció nem véletlenül viseli az Ecset szerelem címet. Hangkép.

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

2024. ápr. 22.

Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező, filmesztéta lesz az Utószó című irodalmi antológia következő vendége a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután.

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!