Táblaavatás - Újabb cég a duális képzés kötelékében

Vass Ádám - 2016. december 5. 13:14

A Dunaújvárosi Egyetem és a Harman Becker Kft. vezetősége a júniusban kötött duális partnerkapcsolat szimbolikus megerősítéseként táblát avatott hétfő délelőtt az egyetem "A" épületének oldalán.

A Dunaújvárosi Egyetemen immár hat alapszakán indult duális képzés, 2015. szeptemberétől pedig már tucatnyi céggel kötött megállapodást az intézmény. Ez a névsor bővült júniusban a Harman Becker Kft. gépkocsirendszer gyártó céggel, melynek képviselői hétfő délelőtt érkeztek, hogy a megállapodás megerősítéseként együtt avassanak táblát az egyetem vezetésével.

 

A cég részéről dr. Karaszek Szabolcs HR director, Németh Tibor és Birkás Károly technical trainer érkezett, míg az egyetem részéről Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, valamint dr. András István rektor vett részt az eseményen. Utóbbi elmondta, nagy öröm, hogy egy újabb, az együttműködést komolyan gondoló partnerrel bővült a duális képzésük. A céggel kötött duális képzésben a gépészmérnök, a mérnökinformatikus, a műszaki szakoktató és a műszaki menedzser hallgatók vehetnek részt.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: búcsú a tanévtől az Aranyban is

DSTV: búcsú a tanévtől az Aranyban is

2024. júl. 17.

Sikeres évet zárt az Arany János Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. A remek oktatási és versenyeredmények mellett arra a legbüszkébbek, hogy az intézmény elnyerte az Állatbarát Általános Iskola címet – sokat tettek érte. Hangkép.

DSTV: évet zárt a Vasvári iskola is

DSTV: évet zárt a Vasvári iskola is

2024. júl. 14.

A Vasvári iskola tanévzárójába enged bepillantást a DSTV összeállítása. Gálosfai Tímea igazgató jóvoltából egy picit összegezni is tudjuk a magunk mögött hagyott tanévet – természetesen vasváris szemmel. Hangkép.

"Iskolára Hangoló": játékos foglalkozásokat szervez augusztusban a Máltai Játszótér

"Iskolára Hangoló": játékos foglalkozásokat szervez augusztusban a Máltai Játszótér

2024. júl. 12.

Különleges programsorozattal rukkol ki a Máltai Játszótér/Játszóház: a felső Duna-parti bázison augusztus elejétől a leendő első osztályosoknak szerveznek játékos foglalkozásokat.

DSTV: tanévzáró a Szabó Magda iskolában

DSTV: tanévzáró a Szabó Magda iskolában

2024. júl. 11.

A ballagás után a BIROK Szabó Magda Tagintézménye tanévzárójáról is tudósított a DSTV összeállítása. Mindenkire ráfér a pihenés, de nem lesz egyszerű megszokni a "csendesebb" mindennapokat a nyári szünetben. Hangkép.

DSTV: elballagtak az "aranyos" diákok is

DSTV: elballagtak az "aranyos" diákok is

2024. júl. 10.

A tanév végének egyik meghatározó eseménye a ballagás – nem volt ez másként az Arany János Általános Iskolában sem, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény két nyolcadikos osztálya vett búcsút az alma matertől a napokban. Hangkép.
 

DSTV: elballagtak a Szabó Magda iskola diákjai is

DSTV: elballagtak a Szabó Magda iskola diákjai is

2024. júl. 08.

Két osztály diákjai búcsúztak iskolájuktól, derül ki a DSTV összegzéséből. A református intézmény igazgatója szerint nemcsak a tanulmányi eredményeikre lehetnek büszkék, hanem arra is, hogy a jövőben méltón képviselik az iskola hagyományait és szellemiségét. Hangkép.
 

DSTV: szabadtéri tanterem a Vasváriban

DSTV: szabadtéri tanterem a Vasváriban

2024. júl. 07.

A tanév utolsó napja is tartogatott meglepetést a Vasvári iskola diákjai számára, derül ki a DSTV összegzéséből. Szalagátvágással, köszöntővel, majd íjászbemutatóval vehették birtokba a nebulók az intézmény új, szabadtéri tantermét – az éles bevetés persze a jövő tanévig vár. Hangkép.