Dunaújváros Hetilap

Vegyünk jegyet időben!

doszerk - 2016. december 3. 8:24

Plusz kocsikkal és több, hosszabban nyitva tartó pénztárral készül a vasúttársaság az adventre. Mivel az ünnepi időszakban 60-70 százalékkal is megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes még időben, jóval az utazás előtt megváltani a menetjegyet, illetve az e-vonatjegyet.

Mint írják, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az utasforgalom a hét utolsó munkanapján, valamint szombaton délelőtt és vasárnap délután növekszik meg jelentősen. Tavaly egy átlagos hétvégén több mint 220 ezren vették igénybe a vasúttársaság szolgáltatásait, az adventi hétvégeken viszont az átlagos utasszám a 350 ezret is meghaladta – sőt akár a 400 ezret is megközelítheti.

Decemberben a téli szünet kezdetével és a karácsony közeledtével is egyre többen ülnek vonatra és kelnek útra, s bár a MÁV-START minden kiemelt állomáson megerősíti a pénztári szolgáltatást, mégis előfordulhat, hogy megnő a sorban állással töltött idő. Ennek elkerülése érdekében a vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy menetjegyeiket az interneten vásárolják meg, s ne halasszák az utolsó pillanatra! Vagy – számolva az esetleges sorban állással – szánjanak rá kellő időt, s lehetőleg több nappal az utazás előtt, elővételben vegyék meg a jegyet a pénztárakban. A csúcsidőszakban a várakozás a november óta minden belföldi vonatra váltható e-vonatjeggyel, vagy a jegyautomaták használatával is elkerülhető.

A vasúttársaság szakemberei a járatok kihasználtságát is folyamatosan figyelik, igény és lehetőség szerint gondoskodnak a megerősítésükről, plusz kocsik forgalomba állításáról. Az ülőhely biztosítása és a kényelmes utazás érdekében már a december 11-i menetrendváltás utáni időszakra is megvásárolhatók elővételben a pót- és helyjegyek is. Az ünnepi időszakban a belföldi forgalomban változatlanul Budapest a legnépszerűbb úti cél az elővárosból és a távolsági viszonylatokból egyaránt, de sokan látogatnak el ilyenkor Győrbe és Pécsre is - áll a tájékoztatásban.

A rovat további hírei: Közélet

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

2024. júl. 08.

Idén is csatlakozott városunk a Műanyagmentes július elnevezésű nemzetközi kihíváshoz. A megmozdulás célja, hogy ebben a hónapban az embereket az egyszer használatos műanyagok alkalmazásának csökkentésére ösztönözze.

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

2024. júl. 05.

Az egészségügyi dolgozók napján kórházunk közössége minden évben elismeri a kiváló dolgozókat-kollégákat, gazdára találnak a Szent Pantaleon emlékérmek is. Ez idén sem volt másképp, megemlékezést tartottak és ünnepeltek a szakemberek. 

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

2024. júl. 04.

A köztisztviselők napja alkalmából köszöntötte a közigazgatásban dolgozókat Barta Endre alpolgármester a Városházán múlt pénteken. Az ünnepi eseményen átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat is.

Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezik Dunaújvárosba

Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezik Dunaújvárosba

2024. júl. 04.

Sikerrel szerepelt városunk az URBACT projekt részeként az Innovatív Transzferhálózat – Merész Városok elnevezésű pályázaton, melynek köszönhetően mintegy ötven millió forintban részesül Dunaújváros.

Rendezett városban, rendezett utcákkal – a lakóknak is bőven akad feladatuk

Rendezett városban, rendezett utcákkal – a lakóknak is bőven akad feladatuk

2024. júl. 03.

A napokban Orosz Csaba, a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselője fontos dologra hívta fel a városlakók figyelmét. A kertekből kilógó bokrokat és fákat a lakóknak kötelező rendben tartani – ez nem mindenki számára ismert, több utcában jelentenek problémát a belógó ágak. 

Ketten ünnepelték a 90. születésnapjukat

Ketten ünnepelték a 90. születésnapjukat

2024. júl. 01.

Folytatódott a szépkorú dunaújvárosi polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester ezúttal Simán Károlyné Irén nénit és Bazsali József Józsi bácsit köszöntötte a 90. születésnapjuk alkalmából.

Garázsvásári véradás után hosszú lista

Garázsvásári véradás után hosszú lista

2024. jún. 30.

Több rendkívüli alkalom mellett – a LIBERTY Dunaújváros és a Pálhamai BV Intézet is szerepelt a sorban – a Garázsvásár közösségi kezdeményezését is színesítette véradás a mögöttünk hagyott hónapban, és a következő időszak is mozgalmasnak ígérkezik.