Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere - Várakozáson felüli népszerűség

Vass Ádám - 2017. január 25. 13:36

Öt híján tizenegyezer darabot vásároltak Dunaújváros Kenyeréből az elmúlt negyedévben, és minden kenyér után ötven forinttal gazdagodott a Bölcsődék Igazgatóságának szánt adományösszeg.

Az örömteli hírt Cserna Gábor, városunk polgármestere osztotta meg szerda a Zengő- Bongó Bölcsődében tartott ünnepségen. Mint mondta, a Széchenyi Pékség, az önkormányzat és a helyi Tourinform iroda közös akciójával negyedévente támogatnak egy helyi intézményt, alapítványt, amire nagy szükség is van, hiszen egyre kevesebben vannak olyan helyzetben, hogy segíteni tudnak, így még fontosabb egy ilyen kezdeményezés.

A Bölcsődék Igazgatósága és annak öt tagintézménye, melyben közel 350 gyermekkel foglalkoznak, összesen 549 750 forinttal gazdagodott az akciónak köszönhetően. Dobráné Szabó Márta, a bölcsődék igazgatója vette át az adományt. Mint mondta, a bölcsődékben játékból sosem elég, így elsősorban készség- és mozgásfejlesztő játékokra fordítják az összeget.

Lissák Kálmán, a Széchenyi Sütőipari Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, bár hittek a termék sikerében, mégis, minden várakozásukat felülmúlta a népszerűsége, hiszen a harmadik negyedév után is ugyanolyan mennyiségben vásárolják a kenyeret. Továbbá látszik az is, hogy a vásárlóknak fontos szempont a jótékonyság is.

Először a Jószolgálati Otthon Közalapítvány számára gyűlt össze 544 ezer forint. Aztán a Családok Átmeneti Otthonának tudtak átadni 534 ezer forint, most pedig a Bölcsődék Igazgatósága 550 ezer forinttal gazdagodott. A számok tükrében az várható, hogy a Dunaújváros Kenyere vásárlásával egy év alatt több, mint kétmillió forintot gyűjtenek össze a városlakók a jótékonysági célokért.

Erre azonban csak márciusban kapunk választ, amikor a következő kedvezményezettnek, a Dunaújvárosi Óvodának, és annak tizenhárom tagintézményének adják át az összeget. Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője igazi újévi meglepetésnek nevezte, mikor megtudták, hogy ők lesznek a következők, akik adományban részesülnek. Mint mondta, az önkormányzatnak köszönhetőne az óvodák épületei kívül-belül szépülnek, ebből a felújításból pedig ők is kivennék a részüket, így elsősorban az udvarokat tennék rendbe, méghozzá mozgásfejlesztő szabadtéri játékok megvásárlásával, ami biztosítja a gyerekek számára a sport és a mozgás örömét.

A rovat további hírei: Közélet

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

2021. szep. 22.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner István irányította cég. Gyorshír, nagy gratulációval!

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

2021. szep. 22.

Válassza ön is a közösségi közlekedést: az Autómentes Nap keretében ingyen buszozhat a városi hálózaton! Az utolsó figyelmeztetést a város hivatalos weboldala tette közzé.

A balesetek elkerülése a cél

A balesetek elkerülése a cél

2021. szep. 21.

Terepszemlét tartott a Szalki-szigeten Mészáros László, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője, valamint Orosz Csaba, a körzet képviselője. 

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

2021. szep. 21.

Hosszú sorok egész nap, tapintható választói aktivitás és kiváló hangulat a Városháza téren: javában tart az előválasztás Dunaújvárosban is. A címbe foglalt idézetet Szabó Zsolt alpolgármestertől kölcsönöztük, aki tegnap kora délután voksolt a Városháza téren.

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

2021. szep. 20.

Dunaújváros történetében először egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég végzi majd a távhőtermelést és a távhőszolgáltatást.

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

2021. szep. 20.

"… olyan országot szeretnék építeni a gyerekeimnek és az ő generációjuknak, ahonnan nem kell elmenni és ahová megéri visszajönni." Bemutatkozik Kovács Janka, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje. (X) 

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

2021. szep. 19.

A téma fontosságára a DO betűhíven közli az előválasztást szervező csapat közleményét: ma szünet, hétfőn folytatják. Minden további fontos részlet a hajtás után.