Iskolanyitogató a Petőfiben

2017. január 17. (kedd) 7:55 - Vass Ádám

Ebben az évben is hat alkalommal várják a nagycsoportos gyerekeket és szüleiket a Petőfibe, hogy megismerkedhessenek az iskolával, a képzéssel és a pedagógusokkal.

Március közepéig összesen hat hétfői napon áll nyitva a Petőfi Sándor Általános Iskola, hogy változatos programokon keresztül bemutassák a suli falain belüli életet. Első alkalommal míg a gyerekek az emeleti játszóházban múlatták az időt, szüleik rengeteg információhoz jutottak Gálosfai Tímea intézményvezető helyettestől, illetve Rideg István igazgatótól, aki elmondta, a szülők a következő hetekben tájékozódhatnak az iskolában folyó tanulmányokról, lehetőségekről és a sokrétű elfoglaltságokról. Mindezek mellett igyekeznek segítséget nyújtani abban, hogy megfelelően dönthessenek gyermekük továbbtanulását illetően, ez ugyanis rendkívül nehéz döntés, hiszen nyolc éves elköteleződésről van szó.

A tájékoztató alatt az iskola életének szerves részét képező sport, illetve a vallási oktatás képviselői is bemutatkoztak, majd következtek a tanítók, akik a legtöbbet foglalkoznak jövőre az elsősökkel: Hajdu-Csepeli Ágnes, aki az A. osztályért felel, Ácsné Tóth Erika és Bebesiné Mukli Emese, akik a B. osztályt felügyelik, Hegedűsné Látos Andrea, a C. osztály osztályfőnöke, illetve Pillár Balázs, aki mindhárom osztályt heti két órában tanítja majd angolul. Az Iskolanyitogató elnevezésű petőfis programsorozat második állomása egy hét múlva, január 23-án, 16 órakor lesz, amikor is interaktív mesés játékokkal várják a gyerekeket.

A rovat további hírei: Oktatás

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

2020. augusztus 01. (szombat)

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt.

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

2020. július 31. (péntek)

A hagyományos és a távoktatást ötvöző hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

2020. július 31. (péntek)

Aerobik órával színesítette az Erzsébet-tábor eseménysorozatát a Petőfi Sándor Általános Iskola. Az intézményben több turnusban táboroznak a gyerekek, heti váltásban egészen augusztus végéig. A programok között kulturális elfoglaltságok is szerepelnek a gyermekek számára. DSTV, hangkép a hajtás után.

Öregdiák? Ugyan már! Örök diák!

Öregdiák? Ugyan már! Örök diák!

2020. július 23. (csütörtök)

A Tanár Úr. Így szólítják az egyetemen, a kamarában, de még a piaci pecsenyésnél is. Okkal: évtizedeken át tanított abban az intézményben, ahol nemrégiben sikerrel diplomázott – és lett a Dunaújvárosi Egyetem történetének legidősebb végzett hallgatója dr. Kovács Miklós Gábor. Interjú és pályakép-vázlat a hajtás után!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.