Iskolanyitogató a Petőfiben

2017. január 17. (kedd) 7:55 - Vass Ádám

Ebben az évben is hat alkalommal várják a nagycsoportos gyerekeket és szüleiket a Petőfibe, hogy megismerkedhessenek az iskolával, a képzéssel és a pedagógusokkal.

Március közepéig összesen hat hétfői napon áll nyitva a Petőfi Sándor Általános Iskola, hogy változatos programokon keresztül bemutassák a suli falain belüli életet. Első alkalommal míg a gyerekek az emeleti játszóházban múlatták az időt, szüleik rengeteg információhoz jutottak Gálosfai Tímea intézményvezető helyettestől, illetve Rideg István igazgatótól, aki elmondta, a szülők a következő hetekben tájékozódhatnak az iskolában folyó tanulmányokról, lehetőségekről és a sokrétű elfoglaltságokról. Mindezek mellett igyekeznek segítséget nyújtani abban, hogy megfelelően dönthessenek gyermekük továbbtanulását illetően, ez ugyanis rendkívül nehéz döntés, hiszen nyolc éves elköteleződésről van szó.

A tájékoztató alatt az iskola életének szerves részét képező sport, illetve a vallási oktatás képviselői is bemutatkoztak, majd következtek a tanítók, akik a legtöbbet foglalkoznak jövőre az elsősökkel: Hajdu-Csepeli Ágnes, aki az A. osztályért felel, Ácsné Tóth Erika és Bebesiné Mukli Emese, akik a B. osztályt felügyelik, Hegedűsné Látos Andrea, a C. osztály osztályfőnöke, illetve Pillár Balázs, aki mindhárom osztályt heti két órában tanítja majd angolul. Az Iskolanyitogató elnevezésű petőfis programsorozat második állomása egy hét múlva, január 23-án, 16 órakor lesz, amikor is interaktív mesés játékokkal várják a gyerekeket.

A rovat további hírei: Oktatás

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

2020. május 04. (hétfő)

A könyvek története, az olvasás és a kódexek világa – erről kapták az érettségi első, szövegértési feladatsorát a diákok, adta hírül az Eduline oktatási portál. 90 perc a betű birodalmában; innen folytatjuk! Frissítés: mutatjuk a műértelmező feladatok választéka után az összes megoldáshoz vezető ugródeszkát is!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

2020. április 22. (szerda)

Óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek készült, de mindenkinek jó szívvel ajánljuk a Föld napján a víz körforgásáról szóló animációs filmet - aktuálisabb, mint valaha! A hangképes tájékoztató percekkel ezelőtt élesedett a Szívességfal Dunaújváros és környéke facebook csoportban, köszönet a tippért!

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

2020. április 21. (kedd)

Éles hangütésű közleményben, "megdöbbenéssel és felháborodással" tiltakozik az érettségi tervezett időpontja miatt a Civil Közoktatási Platform. A dokumentumot egy bevezető után teljes terjedelmében közöljük.

Óvodással a karanténban (1.): a napi rutin

Óvodással a karanténban (1.): a napi rutin

2020. április 15. (szerda)

Mindenkit megvisel a bezártság, különleges feladat az óvodás korosztály lekötése – rendhagyó sorozatunkban Szirmainé Gubicza Margit, a Margaréta tagóvoda vezetője tanácsait találják a szülők; fogadják és alkalmazzák szeretettel! Első rész: napi rutin!