Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jézus élete - Kiállítás a Bartók színházban

2017. január 11. (szerda) 15:53 - Vass Ádám

Városunkban fog állomásozni a Jézus élete című vándorkiállítás, amelyen a Kossuth-díjas Aknay János, a Munkácsy-díjas ef. Zámbó István és a dunaújvárosi Tábori Csaba képzőművészek alkotásait lehet megtekinteni. A megnyitó január 12-én lesz a Bartók színházban.

A kiállítás megálmodója Matula Péter műgyűjtő, aki annak idején megkérte művész barátait, hogy sajátos festészeti stílusuk megtartása mellett dolgozzák fel a huszonegy újtestamentumi történet, Jézus életének legfontosabb eseményeit, szakaszait. A vándorkiállítás 2012-ben indult útjára. Most városunkban állomásozik a tárlat, amelynek megnyitója január 12-én 18 órakor lesz a Bartók Kamraszínház aulájában.

A kiállítással egybekötve rajzpályázatot is hirdetnek általános iskolás tanulók részére. A pályázatra bármilyen kézi technikával készült alkotással nevezni lehet, a beérkezett pályaműveket pedig Rohonczi István, Tábori Csaba és Várnai Gyula képzőművészek bírálják el. A nyertesek a többi megyeszékhelyen meghirdetett pályázat győzteseivel közösen szerepelhetnek majd Aknay Jánossal és ef. Zámbó Istvánnal egy kiállításon Budapesten, az országjáró kiállítás-sorozat végén. Az alkotásokat január 18-ig lehet leadni a színházban, amelyekből január 24-én kiállítás nyílik a Széchenyi Gimnázium Szivacs Galériájában.

A rajpályázaton kívül a kiállításhoz kapcsolódó ingyenes előadássorozatra és filmvetítésekre is hívják az érdeklődőket a szervezők, melyekre a kiállítás ideje alatt hat alkalommal kerül sor.

A rovat további hírei: Kultúra

Elkészült az Igazságtalanság TV felvétele

Elkészült az Igazságtalanság TV felvétele

2017. május 28. (vasárnap)

Vasárnap egy nyolctagú tévéstáb érkezett a Bartók színházba, hogy elkészítsék az Igazságtalanság című darab TV felvételét., mely később országosan több csatorna műsorán is látható lesz majd.

Négy elképesztő tehetség

Négy elképesztő tehetség

2017. május 27. (szombat)

A Gayer Mátyás Quartet lépett fel Bolla Gábor szaxofonossal péntek este a Művész Presszó jazzklubjában. DO-videó!

Bill a Király!

Bill a Király!

2017. május 27. (szombat)

Hoztuk a szokásos DO-videót a péntek esti Deák Bill koncertről azoknak akik lemaradtak róla és azoknak akik újra átélnék a koncert pillanatait.

Négy virtuóz egy színpadon

Négy virtuóz egy színpadon

2017. május 26. (péntek)

Péntek este kilenckor a Gayer Mátyás Quartet lép fel a Művész Presszó jazzklubjában, ahol Bolla Gábor szaxofonos lesz a vendégük. A koncertet jó idő esetén a Művész teraszán tartják meg.

Középpontban a bronzkor

Középpontban a bronzkor

2017. május 23. (kedd)

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM) a római kort, míg a dunaújvárosi Intercisa Múzeum a bronzkort helyezi előtérbe a Régészet napja alkalmából tartandó szombati rendezvényeken.

Kálózon avatták fel a Horthy-szobrot

Kálózon avatták fel a Horthy-szobrot

2017. május 21. (vasárnap)

Szobrot állítottak Horthy Miklósnak a Fejér megyei Kálozon, a magántulajdonban levő Zichy-Széchenyi-kastély parkjában szombaton.

Tavaszi fesztivál, zenélő szoborpark

Tavaszi fesztivál, zenélő szoborpark

2017. május 21. (vasárnap)

Százhúsz művész munkáiból nyílt meg a Miskolci Országos Grafikai Tiennálé. A kiállítók között van Móder Rezső Munkácsy-díjas dunaújvárosi művész is.