Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jézus élete - Kiállítás a Bartók színházban

2017. január 11. (szerda) 15:53 - Vass Ádám

Városunkban fog állomásozni a Jézus élete című vándorkiállítás, amelyen a Kossuth-díjas Aknay János, a Munkácsy-díjas ef. Zámbó István és a dunaújvárosi Tábori Csaba képzőművészek alkotásait lehet megtekinteni. A megnyitó január 12-én lesz a Bartók színházban.

A kiállítás megálmodója Matula Péter műgyűjtő, aki annak idején megkérte művész barátait, hogy sajátos festészeti stílusuk megtartása mellett dolgozzák fel a huszonegy újtestamentumi történet, Jézus életének legfontosabb eseményeit, szakaszait. A vándorkiállítás 2012-ben indult útjára. Most városunkban állomásozik a tárlat, amelynek megnyitója január 12-én 18 órakor lesz a Bartók Kamraszínház aulájában.

A kiállítással egybekötve rajzpályázatot is hirdetnek általános iskolás tanulók részére. A pályázatra bármilyen kézi technikával készült alkotással nevezni lehet, a beérkezett pályaműveket pedig Rohonczi István, Tábori Csaba és Várnai Gyula képzőművészek bírálják el. A nyertesek a többi megyeszékhelyen meghirdetett pályázat győzteseivel közösen szerepelhetnek majd Aknay Jánossal és ef. Zámbó Istvánnal egy kiállításon Budapesten, az országjáró kiállítás-sorozat végén. Az alkotásokat január 18-ig lehet leadni a színházban, amelyekből január 24-én kiállítás nyílik a Széchenyi Gimnázium Szivacs Galériájában.

A rajpályázaton kívül a kiállításhoz kapcsolódó ingyenes előadássorozatra és filmvetítésekre is hívják az érdeklődőket a szervezők, melyekre a kiállítás ideje alatt hat alkalommal kerül sor.

A rovat további hírei: Kultúra

A Kuplékirály nem tudja magáról levakarni a nőket

A Kuplékirály nem tudja magáról levakarni a nőket

2017. február 23. (csütörtök)

A Bartók színház stúdióterme átalakult egy harmincas évek beli kávézóvá, benne mindazzal, ami egy békebeli kabaréhoz nélkülözhetetlen, beleértve a zongoristára ácsingózó nőket is.

Csendült a nóta, szállt a muzsika

Csendült a nóta, szállt a muzsika

2017. február 23. (csütörtök)

Teltházas nótaestet tartottak az MMK-ban, ahova Madarász Katalin művésznő a régmúlt nagy slágereit hozta el a dunaújvárosi közönségnek.

Útirajzok - Petőfi vándorútja a Bartókban

Útirajzok - Petőfi vándorútja a Bartókban

2017. február 22. (szerda)

Csadi Zoltán, a Bartók színház színésze és igazgatóhelyettese nagy fába vágta a fejszéjét, mikor elhatározta, hogy egy hetvenperces előadás során megosztja a nézőkkel a 26 éves Petőfi Sándor utazásainak fiktív történetét.

Bartókos darabok Veszprémben

Bartókos darabok Veszprémben

2017. február 22. (szerda)

Tizedik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Tavaszi Fesztivált március közepétől, az egy saját és négy vendégprodukciót felvonultató rendezvény első előadása március 12-én lesz a Hangvilla rendezvényközpontban - közölte a programsorozatot rendező Pannon Várszínház igazgatója veszprémi sajtótájékoztatóján kedden.

Jazz-kávéházi hangulat a zenesuliban

Jazz-kávéházi hangulat a zenesuliban

2017. február 21. (kedd)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Sándor Frigyes Zeneiskola már hagyományosnak mondható Kávéházi délutánját, melyen a remek dallamok biztosították a jó hangulatot.

Neves fesztiválra készül a Wesley-Da Capo

Neves fesztiválra készül a Wesley-Da Capo

2017. február 20. (hétfő)

Hetvennégy ifjú táncossal készül a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola a hatodik Connector Táncfesztiválra, amely március 4-5. között lesz Veszprémben.

Versek, felolvasás órákon át

Versek, felolvasás órákon át

2017. február 19. (vasárnap)

Városunk idén is csatlakozott a Wass Albert felolvasó ünnephez, a tavalyihoz hasonlóan szintén a szombati napon kapcsolódtak be a helyi résztvevők.