Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jézus élete - Kiállítás a Bartók színházban

2017. január 11. (szerda) 15:53 - Vass Ádám

Városunkban fog állomásozni a Jézus élete című vándorkiállítás, amelyen a Kossuth-díjas Aknay János, a Munkácsy-díjas ef. Zámbó István és a dunaújvárosi Tábori Csaba képzőművészek alkotásait lehet megtekinteni. A megnyitó január 12-én lesz a Bartók színházban.

A kiállítás megálmodója Matula Péter műgyűjtő, aki annak idején megkérte művész barátait, hogy sajátos festészeti stílusuk megtartása mellett dolgozzák fel a huszonegy újtestamentumi történet, Jézus életének legfontosabb eseményeit, szakaszait. A vándorkiállítás 2012-ben indult útjára. Most városunkban állomásozik a tárlat, amelynek megnyitója január 12-én 18 órakor lesz a Bartók Kamraszínház aulájában.

A kiállítással egybekötve rajzpályázatot is hirdetnek általános iskolás tanulók részére. A pályázatra bármilyen kézi technikával készült alkotással nevezni lehet, a beérkezett pályaműveket pedig Rohonczi István, Tábori Csaba és Várnai Gyula képzőművészek bírálják el. A nyertesek a többi megyeszékhelyen meghirdetett pályázat győzteseivel közösen szerepelhetnek majd Aknay Jánossal és ef. Zámbó Istvánnal egy kiállításon Budapesten, az országjáró kiállítás-sorozat végén. Az alkotásokat január 18-ig lehet leadni a színházban, amelyekből január 24-én kiállítás nyílik a Széchenyi Gimnázium Szivacs Galériájában.

A rajpályázaton kívül a kiállításhoz kapcsolódó ingyenes előadássorozatra és filmvetítésekre is hívják az érdeklődőket a szervezők, melyekre a kiállítás ideje alatt hat alkalommal kerül sor.

A rovat további hírei: Kultúra

Tapsvihar fogadta a Terminált a Bartókban

Tapsvihar fogadta a Terminált a Bartókban

2017. október 20. (péntek)

Ma este mutatták be a Bartók Kamaraszínházban a Terminál című táncjátékot. A közönség kitörő lelkesedéssel fogadta a darabot, a végén álló tapssal jutalmazták a kitűnő előadást. Galéria!

'Duplázzon, mi felezünk!" - Példátlan kulturális megállapodás

'Duplázzon, mi felezünk!" - Példátlan kulturális megállapodás

2017. október 20. (péntek)

A Bartók színház és igazgatója, Őze Áron ötlete nyomán a színház az MMK-val, a mozival, a könyvtárral, a múzeummal, valamint a szakképzési centrummal olyan példa nélküli megállapodást kötött, ami még inkább megkönnyíti az város lakóinak számára a kulturális szórakozást.

Pazar szereposztással jön az új darab

Pazar szereposztással jön az új darab

2017. október 20. (péntek)

A Bartók Színház Szolgálat Évada eddig elsősorban a gyerekeknek és a táncjátékok szerelmeseinek kedvezett, december 8-án azonban egy színmű is bekerül a repertoárba, elkezdődtek ugyanis A mi kis városunk próbái.

Egy földig rombolt és kifosztott múzeum reneszánsza

Egy földig rombolt és kifosztott múzeum reneszánsza

2017. október 17. (kedd)

Az Intercisa Múzeum munkatársai az elmúlt hétvégén Dunaújváros  testvérvárosába, Vukovárra utaztak. Az ottani tapasztalatokról, a látogatásról Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója számolt be honlapunknak.

Utószó Németh Gáborral

Utószó Németh Gáborral

2017. október 13. (péntek)

Folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet irodalmi programsorozata, ahol elismert költők, írók mesélnek munkáikról, eddigi életükről, sok érdekességet feltárva a hallgatók előtt.

Elhunyt Nepp József

Elhunyt Nepp József

2017. október 09. (hétfő)

Elhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró - tudatta családja hétfőn az MTI-vel.

Tapsviharos Mikrokozmosz

Tapsviharos Mikrokozmosz

2017. október 06. (péntek)

Este hétkor a Szolgálat Évadnak első gyerekelőadását mutatták be a Bartók színház stúdiótermbében, a fogadtatása pedig a várakozásoknak megfelelően kitűnő volt és a közönség tagjai rendkívül jól érezték magukat rajta.