A negyedik helyre hajt a DAB

spigott - 2017. február 5. 8:30

Mindenképpen nyernie kell az Acélbikák jégkorongozóinak a Titánok elleni találkozón ahhoz, hogy megszerezzék a MOL Liga alapszakaszának negyedik helyét.

A Belgrád elleni könnyed sikert követően ma újabb összecsapás vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely a Fehérvári Titánok elleni megyei rangadóval zárja a MOL Liga alapszakaszának küzdelmeit. A két gárda közül a mieink számára bír nagyobb téttel a mérkőzés, mivel a Debrecen tegnap vereségével, persze a DAB győzelmével újra megnyílt az esély arra, hogy Heikki Malkia tanítványai megszerezzék az alapszakasz negyedik helyét. Ehhez persze több feltételnek is teljesülnie kell, s ezek közül az első és legfontosabb az, hogy hokisaink elhozzák a három pontot a székesfehérváriak otthonából.

Amennyiben sikerül megszerezni a remélt győzelmet, utána foglalkozhatunk a Debrecen csíkszeredai vendégjátékával, melyen a jelenleg negyedik DHK-nak legalább két pontot kell szereznie ahhoz, hogy megőrizze helyezését. A mieinket és a debrecenieket ugyanis mindössze kettő pont választja el egymástól a tabellán, s mivel az egymás elleni összevetésben az Acélbikák állnának jobban pontegyenlőség esetén, ezért Bertáéknak minimum egy hosszabbításos sikerrel szükségük van a Csíkszereda otthonában.

Képek: DO-archív

Érdekes, izgalmas nap elé néznek tehát a DAB jégkorongozói, akik este fél hattól korcsolyáznak jégre a Székesfehérváron, s ugyan a két együttes idei mérkőzésein rendre a mieink örülhettek a győzelemnek, abban biztosak lehetünk, hogy az ellenfél sem veszi félvállról a megyei rangadót, s mindent el fog követni azért, hogy a szezonban először legyőzze Heikki Malkia együttesét.

A rovat további hírei: Sport

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

2024. jún. 14.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) idén is június 30-áig várja a DLSZ Tiszteletdíjának jelöltjeit.

Hajdu Jonatánék döntősök az Eb-n

Hajdu Jonatánék döntősök az Eb-n

2024. jún. 13.

Remek versenyzéssel jutott be a kenu kettesek 500 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán és Adolf Balázs kettőse a szegedi Európa-bajnokságon.