Az év legkeményebb meccse következik

Szárszó Lajos - 2017. február 25. 8:00

Az Euroliga egyenes kiesési szakaszában a világ legjobb klubcsapata, a spanyol CN Sabadell ellen játszik ma este a DUE-Maarks Graphics női vízilabda együttese.

Bár a női vízilabda csapatok versenyének egyértelmű csúcspontja az Euroliga Final Four lesz, nekünk a ma este 17 órakor, a Fabó Éva Sportuszodában kezdődő DUE-Maarks Graphics – CN Sabadell összecsapás lesz az év eddigi legnagyobb eseménye. A rajongók a mai napon Európa négy városában élvezhetik a legjobb női csapatok mérkőzéseit, melyek közül számunkra a legfontosabb természetesen a DUE hazai szereplése. Mint ismert, hatalmas sikert ért el a női vízilabdázók legnívósabb európai kupasorozatában a DUE-Maarks Graphics azzal, hogy bejutott a legjobb nyolc csapatot felsorakoztató gárdái közé, akikre most a világ egyik, ha nem a legerősebb együttese, a CN Sabadell vár. A mieink az Euroliga sorozatot hazai medencében kezdték, akik az olasz bajnok Waterpolo Messina, a német SV Nikar Heidelberg, és a magyar élcsoportba tartozó BVSC legyőzése után kerültek a következő körbe, melyet Görögországban rendeztek.

A lányok ott is hatalmas erőbedobással játszottak, akik a francia Lille UC és a holland UZSC Utrecht legyőzése után csupán, a szinte a világválogatottal megegyező Olympiakos Piraeus csapatától szenvedtek minimális vereséget, így jutottak be a legjobb nyolc közé. Mint az a következő kör, vagyis az egyenes kieséses szakasz sorsolásán kiderült, Mihók Attila tanítványai a lehető legnehezebb ellenfelet, a CN Sabadell együttesét kapták ellenfélül. A spanyolok egyébként az előzetes várakozásoknak megfelelően nagyon simán léptek be a nyolc közé, akik az orosz Ugra Hanti-Manszijszkban, a BVSC-Zugló Diapolo, és a holland Vouliagmeni együtteseit verték meg. Még mialatt azonban az esélyekről beszélnénk, ismerkedjünk meg a Barcelona tartományban lévő, több, mint 200 ezer főt számláló Sabadell város gárdájával. A csapat hosszú évek óta meghatározója a legmagasabban jegyzett európai kupasorozatnak, hiszen a legutóbbi hat évben négyszer nyerték meg az Euroligát, míg tavaly a döntőben az UVSE-t győzték le 11–8-ra. Ez mindent elárul jelenlegi erejükről! Ellenük kell tehát felvenni a kesztyűt, melyre nagyon készülnek a dunaújvárosi lányok. Mint azt Gurisatti Gréta nyilatkozta, nincs vesztenivalójuk a világ legjobb csapata ellen.

Képek: DO-archív

- Nagyszerű napokon vagyunk túl, és a java még csak ma következik! Hatalmas öröm volt, hogy a világkupa sorozatban a felnőtt válogatottal, melyben 7 újvárosi társammal együtt játszhattunk és összesen 12 gólt szereztünk, 11 góllal vertük meg a francia nemzeti csapatot. Külön öröm, hogy nekem és társaimnak egyaránt nagyon jól ment a játék. Kevés hibával játszottam, ráadásként 3 lőtt gólnak is nagyon örültem. Ami kicsit bosszantott, hogy voltak kimaradt helyzetek, de bízom abban, hogy ez ma, a világ legjobb csapata ellen nem lesz így! . Nyerni akarunk, úgyhogy minden lövésnek be kell mennie! Nagyon elszántak vagyunk! Ezen a találkozón nincs vesztenivalónk, de azt tudjuk, hogy hatalmas lehetőség van a kezünkben! Tudom, hogy bármilyen csapatot képesek vagyunk legyőzni! Ennyire jó ellenfél ellen még sohasem játszottunk. Az biztos, hogy harcosokként megyünk be a vízbe, ahol csapatként fogunk funkcionálni. Bízom abban, hogy nagyon sokan szurkolnak majd nekünk a lelátókról, hogy támogatásukkal itthon meg tudjuk verni a világ legjobb csapatát!

A mieink az idei év legfontosabb mérkőzésére Egerben készültek fel, ahová már szerdán elutaztak. Csütörtökön délelőtt a női csapat ellen gyakoroltak, majd délután az utánpótlás fiú csapattal készültek a hétvégi párharcra. Eközben videózás alkalmával elemezték ki a Sabadell gárdáját, majd pénteken délután már hazai medencében átmozgató edzésen vettek részt.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.