Csapadékosabb idő várható a jövő héten

doszerk - 2017. február 5. 19:04

A következő napokban többször várható csapadék, eső, gyenge ónos eső, gyenge havazás is. Emellett kisebb lehűlésre is lehet számítani, a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakulhatnak a minimumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak országos, középtávú előrejelzéséből.

Éjjel főként a Dunántúlon várható eső, az Alpokalján már havas eső, hó, hajnalban a középső országrészben gyenge ónos eső is lehet. Hétfőn napközben nagyrészt borult idő várható többfelé esővel, záporral, délelőttig főként az Északi-középhegység térségében átmenetileg ónos eső is kialakulhat. Estefelé a Nyugat-Dunántúlon az esőt havas eső, havazás váltja fel. Elsősorban a Dunántúlon jelentős csapadékra is számítani lehet. Emellett a szél is sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. Napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.

Kedden is sokfelé várható csapadék. A Nyugat-Dunántúlon reggelre, az Északi-középhegységben napközben is havazás váltja fel az esőt. Nyugat-Magyarországon és északkeleten többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szerdán elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. A Nyugat-Dunántúlon megerősödhet a szél, de ott hosszabb időre is kisüthet a nap. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.
Elszórtan csütörtökön is lehet hószállingózás, kisebb havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között várható.

Pénteken helyenként hószállingózás alakulhat ki, emellett délnyugaton többnyire felhős, északkeleten inkább napos idő valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között várható, az Északi-középhegység térségében lehet néhány fokkal hidegebb. Napközben 0-5 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 5, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett néhol futó hózápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 14 és mínusz 6, napközben mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)