Fehérvári győzelem a felnőtt bajnokságban

2017. február 17. (péntek) 12:17 - spigott

Az első félidőben még jól tartotta magát székesfehérvári bajnokiján a Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata, ám végül az esélyesebb hazaiak örülhettek a biztos sikernek.

Az Ősfehérvár csapatának vendégként lépett pályára a közelmúltban a Dunaújvárosi Sárkányok U16-os együttese a Fejér megyei felnőtt bajnokság küzdelmeiben. A Vígh Zoltán edzővel kiegészült csapat számára a tisztes helytállás lehetett az elsődleges cél a székesfehérvári összecsapáson, s a dunaújvárosi fiatalok alaposan meg is nehezítették ellenfelük dolgát. Együttesünk az első és a második negyedben is kiválóan helyt állt a magasabb, erősebb, rutinosabb hazaiakkal szemben, s bár az előny azért rendre a vendéglátóknál volt, a félidei szünethez érve mindössze tíz pont volt a felek között.

Képek: DO-archív

A harmadik negyedben már nyílni kezdett az olló, hiszen a székesfehérváriak egy pont híján megduplázták előnyüket, majd az utolsó felvonásban hozzátettek még tizenhét pontot magabiztos vezetésükhöz, így végül 101-65-ös győzelemnek örülhettek. A Sárkányok fiataljait azonban nem érheti kritika, számukra elsősorban a fejlődés a legfontosabb a felnőttek mezőnyben, s ha négy negyeden keresztül képesek lesznek odafigyelni támadásukra és védekezésükre egyaránt, úgy a jövőben még szorosabb meccseket vívhatnak ellenfeleikkel.

Ősfehérvár – Dunaújvárosi Sárkányok 101-65 (25-20, 19-14, 27-18, 30-13)

Dunaújvárosi Sárkányok: Bozsik 14/12, Matucza 16/6, Csépányi 14, Vígh 10, Bak 8. Csere: Katona 3/3, Jiling, Benkovics. Edző: Boda Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Fontos meccs vár a Kohászra

Fontos meccs vár a Kohászra

2017. március 25. (szombat)

A Siófok elleni hazai bajnokin is a két pont megszerzését tűzte ki maga elé a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Bravúros döntetlen a bajnok ellen

Bravúros döntetlen a bajnok ellen

2017. március 24. (péntek)

Hatalmas küzdelemben ért el 4-4-es döntetlent a címvédő Rába ETO elleni mérkőzésen a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a felsőházi rájátszás második fordulójában.

Biztos győzelemmel kezdett a Dunaferr!

Biztos győzelemmel kezdett a Dunaferr!

2017. március 24. (péntek)

Magabiztos, 3-0-s sikert aratott a MAFC ellen a Dunaferr SE röplabda csapata a bajnokság 5-8. helyéért zajló rájátszásának első összecsapásán. Részletek hamarosan.

Kovács Zsófia ezüstérmes a Világkupán

Kovács Zsófia ezüstérmes a Világkupán

2017. március 24. (péntek)

Felemás korláton a második, míg ugrásban a szintén előkelő negyedik helyet szerezte meg a dohai Világkupán a Dunaferr SE olimpikon tornásza, Kovács Zsófia.

Jótékony Acélbikák

Jótékony Acélbikák

2017. március 24. (péntek)

Három játékosa, Azari Zsolt, Becze Tihamér, valamint Keegan Dansereau mezét árverezi el a DAB jégkorong csapata, mely így szeretne hozzájárulni Barabás Virág rehabilitációjához.

Az éllovas ellen küzd a Dunaferr

Az éllovas ellen küzd a Dunaferr

2017. március 24. (péntek)

A címvédő Rába ETO együttesét fogadja a bajnoki rájátszás második fordulójának rangadóján ma este fél kilenctől a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Kovács Zsófia bravúrja Dohában

Kovács Zsófia bravúrja Dohában

2017. március 23. (csütörtök)

Mind a négy szeren bejutott a döntőbe a dohai Világkupán a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia, aki ma talajon és gerendán is biztosította helyét a legjobbak között.