Fehérvári győzelem a felnőtt bajnokságban

2017. február 17. (péntek) 12:17 - spigott

Az első félidőben még jól tartotta magát székesfehérvári bajnokiján a Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata, ám végül az esélyesebb hazaiak örülhettek a biztos sikernek.

Az Ősfehérvár csapatának vendégként lépett pályára a közelmúltban a Dunaújvárosi Sárkányok U16-os együttese a Fejér megyei felnőtt bajnokság küzdelmeiben. A Vígh Zoltán edzővel kiegészült csapat számára a tisztes helytállás lehetett az elsődleges cél a székesfehérvári összecsapáson, s a dunaújvárosi fiatalok alaposan meg is nehezítették ellenfelük dolgát. Együttesünk az első és a második negyedben is kiválóan helyt állt a magasabb, erősebb, rutinosabb hazaiakkal szemben, s bár az előny azért rendre a vendéglátóknál volt, a félidei szünethez érve mindössze tíz pont volt a felek között.

Képek: DO-archív

A harmadik negyedben már nyílni kezdett az olló, hiszen a székesfehérváriak egy pont híján megduplázták előnyüket, majd az utolsó felvonásban hozzátettek még tizenhét pontot magabiztos vezetésükhöz, így végül 101-65-ös győzelemnek örülhettek. A Sárkányok fiataljait azonban nem érheti kritika, számukra elsősorban a fejlődés a legfontosabb a felnőttek mezőnyben, s ha négy negyeden keresztül képesek lesznek odafigyelni támadásukra és védekezésükre egyaránt, úgy a jövőben még szorosabb meccseket vívhatnak ellenfeleikkel.

Ősfehérvár – Dunaújvárosi Sárkányok 101-65 (25-20, 19-14, 27-18, 30-13)

Dunaújvárosi Sárkányok: Bozsik 14/12, Matucza 16/6, Csépányi 14, Vígh 10, Bak 8. Csere: Katona 3/3, Jiling, Benkovics. Edző: Boda Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Négy hazai érem az országos versenyen

Négy hazai érem az országos versenyen

2017. május 22. (hétfő)

Remekül szerepeltek, egy arany-, egy ezüst-, valamint két bronzéremmel gazdagodtak a Danubius KSE tollaslabdázói a szombaton megrendezett országos ranglista versenyen.

Látogatás a címvédőnél

Látogatás a címvédőnél

2017. május 22. (hétfő)

A szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár ma este fél héttől a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatára a bajnoki címvédő Rába ETO otthonában.

Kajak-kenu – Eredményes hétvége

Kajak-kenu – Eredményes hétvége

2017. május 22. (hétfő)

Kiválóan szerepeltek, s összesen hat éremmel gazdagodtak a Dunaferr SE utánpótlás és masters kajak-kenusai a győri Maraton Magyar Bajnokságon.

Torna Világkupa - Elmaradt a bravúr

Torna Világkupa - Elmaradt a bravúr

2017. május 21. (vasárnap)

Utolsó gyakorlatát nem sikerült jól elvégeznie, így a hatodik helyen végzett az eszéki világkupa gerenda döntőjében a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia, aki így is kiváló eredménnyel, két ezüstéremmel zárta a megméretést.

A Himnuszra várva

A Himnuszra várva

2017. május 21. (vasárnap)

Reális esélye van Kovács Zsófiának arra, hogy a szombaton szerzett két ezüstérem után ma már első helynek örülhessen a tornászok eszéki Világkupáján.

Kiütéses győzelem!

Kiütéses győzelem!

2017. május 20. (szombat)

Dobos Áron mesterhármasa mellett három gólpasszal járult hozzá a Dunaújváros PASE 7-0-s sikeréhez a Szentlőrinc SE elleni bajnokin.

Két ezüstérem a Világkupán

Két ezüstérem a Világkupán

2017. május 20. (szombat)

Ugrásban és felemás korláton is jól szerepelt az eszéki Világkupán Kovács Zsófia, aki két ezüstéremnek örülhetett a viadal mai fináléiban. A Dunaferr SE versenyzője mindkét gyakorlatával meg tudta javítani a selejtezőben elért eredményét, így jó érzésekkel várhatja a gerenda döntőjét is. Részletek hamarosan.