Győzelmi kényszerben a DAB

spigott - 2017. február 24. 8:00

Muszáj nyernie a Dunaújvárosi Acélbikáknak az Újpest elleni negyeddöntő hatodik meccsén, ha nem akarják, hogy véget érjen számukra a szezon.

Ugyan az első két meccset megnyerte az UTE elleni MOL Liga negyeddöntőben az Acélbikák jégkorong csapata, a következő hármat a fővárosiak hozták, így a négy győztes találkozóig tartó párharcban már a lila-fehérek állnak közelebb a továbbjutáshoz. Nincs tehát könnyű helyzetben a DAB, mely ma este hat órától hazai környezetben, a Dunaújvárosi Jégcsarnokban méri össze erejét a újpestiekkel, s a mieink helyzete meglehetősen egyszerű, hiszen mindenképpen nyerniük kell ahhoz, hogy ne érjen véget számukra az idény már ma este. Ez nyilvánvalóan nem lesz könnyű, de a rájátszásban nincs egyszerű feladat, az elmúlt öt találkozó mindegyike hatalmas küzdelmet hozott, s ma sem számíthatnak másra az Acélbikák drukkerei.

Nagy kérdés, hogy a legutóbbi két, rendkívül bosszantó vereség után milyen lelkiállapotban vág neki az összecsapásnak együttesünk, melybe visszatér a kétmeccses eltiltását letöltő Danyil Kaszkov, ami azért jelent némi könnyedséget a szakvezetés számára, hiszen az orosz légiós egyértelműen kulcsjátékosa a támadó szekciónak. Együttesünk tagjai azonban nem visszafelé, hanem előre tekintenek, s mint azt Strenk Hunor másodedző elmondta, egyértelműen az a céljuk, hogy visszavigyék a párharcot a fővárosba.

"Bár eddig sem tettük, most már végképp nem számolgathatunk, mindenképpen nyernünk kell ahhoz, hogy folytatódjon a párharc, s egyértelműen az a célunk, hogy mindent eldöntő hetedik meccsen dőljön el a továbbjutás sorsa. Reméljük, hogy a hasonlóan sokan kijönnek a meccsre, mint legutóbb és sikerül örömöt szerezni az értünk szurkolóknak azzal, hogy legyőzzük az újpestieket. Kaszkov visszatér a csapatba, amivel bővülnek a variációs lehetőségeink támadásban, ez mindenképpen pozitívum, ugyanakkor a remélt sikerhez most már muszáj lenne elkerülni azokat az egyéni hibákat, amelyek a legutóbbi két mérkőzésen a vesztünket okozták, ezek most már egyáltalán nem férnek bele, a lehető legjobban le kell egyszerűsíteni a játékunkat, csak így lehetünk sikeresek" – fogalmazott az Acélbikák másodedzője.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.