Két játékossal bővült a Dunaferr kerete

doszerk - 2017. február 22. 14:56

Gorjanácz Márió visszatért, Németh Tamás újrakezdte, így két korábbi játékosára is számíthat a Dunaferr DUE Ranalpin FC futsal csapata a bajnokság folytatásában.

Gorjanácz Márió és Németh Tamás személyében két régi-új játékosa tért vissza a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatához, számolt be a jó hírről az együttes honlapja. A 25 éves Gorjanácz Márió a 2015/2016-os szezonban már erősítette futsalosainkat, ám az idény közben dunakeszire, majd az idei szezonban a Göcsej csapatához szerződött. A bajnoki szünetben tartott felkészülési időszakban azonban újra Dunaújvárosban kezdte meg az edzéseket, s mint azt az együttes honlapjának adott interjújában elmondta, nagy reményekkel tért vissza Dunaújvárosba.

- Könnyű szívvel jött vissza?

- Természetesen igen, örömmel érkeztem. Ismerem a társaságot, szinte mindenkivel hosszabb ideje jó kapcsolatot ápolok. Aki új játékosnak számít közülük, azokkal is össze fogok barátkozni.

- Milyen formában érkezett és melyik feladatot szánják önnek?

- Nagy kihívás előtt állunk. A rájátszásban számítanak a teljesítményemre, és én is sokat szeretnék a csapatnak segíteni. A többiekhez képest fizikálisan lemaradásban vagyok, mert a korábbi csapatomnál nem volt ilyen komoly edzésmunka, mint itt. Nagyon igyekezek pótolni a hiányosságaimat. Tudom, hogy ez az első két hét nehéz lesz számomra, de örömmel vállalom a terhelést. Hasznos csapattag szeretnék lenni, de emellett nyilván gólokkal is hozzájárulok a közös sikerhez. Természetesen jól ismerem a csapat idei alapszakaszbeli útját, hiszen szinte napi kapcsolatban voltunk a többiekkel. Követtem a sikereiket. Jó hangulatban érkeztem, munkába álltam, és alig várom, hogy lehetőséget kapjak a mérkőzéseken.

Szintén a bajnokságban második helyen álló dunaújvárosiaknál folytatja a játékot Németh Tamás, aki városunkban ismerkedett meg a futsal alapjaival, s bár az elmúlt években felhagyott a sportággal, most elszántan, sikerre éhesen tért vissza csapatunkhoz.

- Egyszer csak itt termett és kész futsalossá változott?

- Amikor a csapat még az NB II-ben szerepelt, már játszottam itt. Utána abbahagytam ezt a szakágat. Néhány hete Fehér Zsolt vezetőedző lehetőséget adott arra, hogy újra elkezdjem, és megpróbálkozzak a visszatéréssel.

- Mióta számítja magát labdarúgónak?

- Az évek szerint már jó rég óta, hiszen hétéves koromban kezdtem, és eddig főleg nagypályán játszottam. A nagypályáról ide beköszönve elsőre szokatlan volt ez a közeg, emellett nagy a kihívás! Arról nem is beszélve, hogy mások a pályaméretek és a játék ritmusa is különböző. Szerencsére ebbe már belekóstoltam, meg is kedveltem, ezért most könnyebben tudok játékba lendülni.

- Mikor csatlakozott a csapathoz?

- A Nyírgyulaj elleni mérkőzést követően, január közepétől kezdtem el Dunaújvárosban az edzéseket. Fizikailag voltak problémáim, de minden edzésen azon dolgoztam, hogy behozzam a lemaradásomat. Nyilván a variációkban is rengeteg tanulni valóm van még, de megpróbálok nagyon odafigyelni, hogy ezt is minél előbb pótolni tudjam. Mára már úgy érzem, hogy kezdem fölvenni a ritmust, de még sok feladatom van hátra. A balszélső poszton szeretnék szerepet kapni, és ha már a mérkőzéseken is lehetőséget kaphatok, akkor minél több gólt akarok lőni. Az eltelt idő alatt igyekeztem megtalálni a hangot a játékostársaimmal, amivel úgy érzem, hogy szintén jó úton haladok.

(forrás: dunaujvarosfutsal.hu)

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.