Kevesebb a bűncselekmény a városban

2017. február 22. (szerda) 18:17 - Molnár Emese

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és kevesebb lett a lakásbetörések, valamint az autófeltörések száma is a városban. Így értékelte a tavalyi esztendő eredményét Suszter Tamás alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője a szerdai állománygyűlésen.

A kapitány úgy fogalmazott, összességében teljesültek a kitűzött célok. A bűnügyi helyzettel kapcsolatosan elhangzott, hogy csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, emellett a nyomozáseredményesség tekintetében is javulás történt. A lakásbetörések és a gépjárműfeltörések számadatainak tekintetében szintén javulás tapasztalható.

A statisztikai adatok szerint 2010-ben 64, 2015-ben 21, míg 2016-ban 12 rablást regisztráltak. A nyomozáseredményességi mutató a két évvel ezelőtt 68,2 százalékhoz képest tavaly már 91,7 százalékos volt.  Míg 2015-ben 337 lakásbetörést regisztráltak, úgy tavaly már csak 147 esetet jegyeztek. A közúti balesetek tekintetében 2015-ben 7 halálos, 40 súlyos, 82 könnyű sérülésekkel járó baleset történt. Ezek a számok 2016-ban 5 halálos, 45 súlyos, és 63 könnyű sérüléses balesetet mutatnak.

A rendőrkapitány a rendészeti szakterületet érintően kiemelte, hogy a biztonsági intézkedések száma nőtt, amely véleménye szerint jól érzékelteti az állomány szociális érzékenységét. A dunaújvárosi rendőrök a téli időszakban számos esetben segítettek rászoruló személyeknek. Suszter Tamás rendőr alezredes köszönetet mondott az állomány erőfeszítéseiért és megfogalmazta a 2017. évre kitűzött célokat.

Fotó:police.hu

A szakmai értekezlet elöljárója dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt, aki a dunaújvárosi rendőrök teljesítményét kivételesre minősítette és köszönetét fejezte ki a kollégák áldozatos munkavégzéséért.        

Az évértékelő állománygyűlésen jelen volt Cserna Gábor polgármester is, aki lapunknak elmondta, köszönet illeti az állományt a 2016-ban végzett eredményes munkájáért, és az önkormányzat a jövőben is támogatni fogja a kapitányság munkáját.

- Úgy vélem, a rend a legfontosabb érték minden társadalom életében, ezért Magyarországon a rend nemzeti ügy. A kormány a rendőrök erőfeszítéseit ismeri el azzal, hogy kiszámítható előmenetelt és illetményrendszert biztosító rendvédelmi életpályamodellt indított el 2015 júliusában. Ennek eredményeként 2019-ig átlagosan 50 százalékos béremelés valósul meg. Ezt mintegy 60 ezer rendvédelmi dolgozó, köztük a dunaújvárosi állomány is érezheti- mondta Cserna Gábor.

Arról is szólt, hogy az anyagi megbecsülés mellett fontosnak tartja, hogy a munkavégzés egyéb feltételei biztosítva legyen számukra. Az önkormányzat évek óta elismeréssel és jutalommal támogatja a kiemelkedő munkát végző rendőrök munkáját. Biztosítják a kapitányság által kért szakemberlakásokat, és folyamatosan növelik a városunk útjait és tereit vigyázó térfigyelő kamerák számát.

A polgármester hozzátette, bár Dunaújváros térségét közvetlenül soha nem érintette a migránsáradat, de a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság személyi állományából nagy számban teljesítenek szolgálatot az államhatár védelmében, ezért az önkormányzat anyagi támogatást biztosítva ismerte el és köszönte meg a dunaújvárosi rendőrök áldozatvállalását, megnövekedett munkaterheit.

A rovat további hírei: Sziréna

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

2020. július 08. (szerda)

Támadás, üldözés, elfogás, mindez fényes nappal a belvárosban – nem mindennapi eset után tanúk jelentkezését várja egy garázdaság miatt kezdett nyomozás során a dunaújvárosi rendőrség.

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

2020. július 08. (szerda)

Igazoltatáskor bukott meg egy lopás miatt körözött férfi a Dózsa György úton kedden délelőtt. A dunaújvárosi kapitányság kereste, értesült a DO.

Jogsi nélkül vezetett!

Jogsi nélkül vezetett!

2020. július 07. (kedd)

Hiába tiltották el a vezetéstől, ez sem riasztotta el a 26 éves dunaújvárosi férfit attól, hogy volán mögé üljön.

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.

Szirénapróbák július 6-án

Szirénapróbák július 6-án

2020. július 05. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba július 6-án, hétfőn.

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

2020. július 04. (szombat)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Baracs és Kisapostag között, teljes szélességében lezárták a rendőrök a 6-os számú főutat, értesült a DO. Három gépjármű ütközött, két személy sérült.