Kevesebb a bűncselekmény a városban

2017. február 22. (szerda) 18:17 - Molnár Emese

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és kevesebb lett a lakásbetörések, valamint az autófeltörések száma is a városban. Így értékelte a tavalyi esztendő eredményét Suszter Tamás alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője a szerdai állománygyűlésen.

A kapitány úgy fogalmazott, összességében teljesültek a kitűzött célok. A bűnügyi helyzettel kapcsolatosan elhangzott, hogy csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, emellett a nyomozáseredményesség tekintetében is javulás történt. A lakásbetörések és a gépjárműfeltörések számadatainak tekintetében szintén javulás tapasztalható.

A statisztikai adatok szerint 2010-ben 64, 2015-ben 21, míg 2016-ban 12 rablást regisztráltak. A nyomozáseredményességi mutató a két évvel ezelőtt 68,2 százalékhoz képest tavaly már 91,7 százalékos volt.  Míg 2015-ben 337 lakásbetörést regisztráltak, úgy tavaly már csak 147 esetet jegyeztek. A közúti balesetek tekintetében 2015-ben 7 halálos, 40 súlyos, 82 könnyű sérülésekkel járó baleset történt. Ezek a számok 2016-ban 5 halálos, 45 súlyos, és 63 könnyű sérüléses balesetet mutatnak.

A rendőrkapitány a rendészeti szakterületet érintően kiemelte, hogy a biztonsági intézkedések száma nőtt, amely véleménye szerint jól érzékelteti az állomány szociális érzékenységét. A dunaújvárosi rendőrök a téli időszakban számos esetben segítettek rászoruló személyeknek. Suszter Tamás rendőr alezredes köszönetet mondott az állomány erőfeszítéseiért és megfogalmazta a 2017. évre kitűzött célokat.

Fotó:police.hu

A szakmai értekezlet elöljárója dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt, aki a dunaújvárosi rendőrök teljesítményét kivételesre minősítette és köszönetét fejezte ki a kollégák áldozatos munkavégzéséért.        

Az évértékelő állománygyűlésen jelen volt Cserna Gábor polgármester is, aki lapunknak elmondta, köszönet illeti az állományt a 2016-ban végzett eredményes munkájáért, és az önkormányzat a jövőben is támogatni fogja a kapitányság munkáját.

- Úgy vélem, a rend a legfontosabb érték minden társadalom életében, ezért Magyarországon a rend nemzeti ügy. A kormány a rendőrök erőfeszítéseit ismeri el azzal, hogy kiszámítható előmenetelt és illetményrendszert biztosító rendvédelmi életpályamodellt indított el 2015 júliusában. Ennek eredményeként 2019-ig átlagosan 50 százalékos béremelés valósul meg. Ezt mintegy 60 ezer rendvédelmi dolgozó, köztük a dunaújvárosi állomány is érezheti- mondta Cserna Gábor.

Arról is szólt, hogy az anyagi megbecsülés mellett fontosnak tartja, hogy a munkavégzés egyéb feltételei biztosítva legyen számukra. Az önkormányzat évek óta elismeréssel és jutalommal támogatja a kiemelkedő munkát végző rendőrök munkáját. Biztosítják a kapitányság által kért szakemberlakásokat, és folyamatosan növelik a városunk útjait és tereit vigyázó térfigyelő kamerák számát.

A polgármester hozzátette, bár Dunaújváros térségét közvetlenül soha nem érintette a migránsáradat, de a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság személyi állományából nagy számban teljesítenek szolgálatot az államhatár védelmében, ezért az önkormányzat anyagi támogatást biztosítva ismerte el és köszönte meg a dunaújvárosi rendőrök áldozatvállalását, megnövekedett munkaterheit.

A rovat további hírei: Sziréna

Törvényszék: elítélték az erőszaktevőt

Törvényszék: elítélték az erőszaktevőt

2019. december 12. (csütörtök)

Jogerősen hét év fegyházat kapott szexuális erőszak bűntette miatt az a dunaújvárosi férfi, aki  még 2014 őszén megerőszakolt egy magatehetetlen nőt a város egyik buszmegállójában. Visszaeső volt, nem szabadulhat.

Több baleset történt az M6-os autópályán a város határában!

Több baleset történt az M6-os autópályán a város határában!

2019. december 12. (csütörtök)

Előbb egy autó sodródott a szalagkorlátnak, majd a mögötte haladó négy kocsi ütközött az M6-os út 66-os kilométerszelvényében a főváros felé vezető oldalon 7 óra után. Itt az alaphír, amint friss infót kapunk, frissítjük az állományt!

Baleset: gyalogosgázolás a Béke körúton

Baleset: gyalogosgázolás a Béke körúton

2019. december 10. (kedd)

Gyalogosgázolás helyszíne volt a Béke körút hétfőn reggel: egy 36 éves sofőr figyelmetlensége vezetett a balesethez, amely során egy 18 éves lány sérült meg.

Dunaújvárosi asszony lett rablógyilkosság áldozata Nigériában

Dunaújvárosi asszony lett rablógyilkosság áldozata Nigériában

2019. december 10. (kedd)

Döbbenetes bűncselekmény a messzi távolban – sajnos szomorú dunaújvárosi szállal: egy városunkból elszármazott asszony, K. Bernadett lett brutális gyilkosság áldozata a nigériai Lagoszban, adta hírül a 112 Emergency Press.

Közlekedés: baleset az M6-oson - torlódás Iváncsánál

Közlekedés: baleset az M6-oson - torlódás Iváncsánál

2019. december 09. (hétfő)

Baleset történt az M6-os autópálya Budapest irányába vezető oldalán Iváncsánál ma délelőtt. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az esetről, de az érintett útszakaszon torlódásra készülhetnek az autósok.
 

Körözöttet fogtak a rendőrök

Körözöttet fogtak a rendőrök

2019. december 08. (vasárnap)

Az 57 éves férfi ellen a Kecskeméti Törvényszék adott ki elfogatóparancsot.

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

2019. december 01. (vasárnap)

Hiába volt eltiltva a vezetéstől, ittasan ült kormány az a 61 éves baracsi férfi, akit szombaton kaptak el a dunaújvárosi rendőrök.