Rajtra kész a DPASE

spigott - 2017. február 16. 16:15

A Mórahalom elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg az NB 3-as pontvadászat tavaszi küzdelmeit szombaton délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Véget ért a téli felkészülés, szombaton már bajnoki mérkőzés vár a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatára, mely délután öt órától a Mórahalom elleni hazai összecsapással veti magát az NB 3-as pontvadászat tavaszi küzdelmeibe. A Közép Csoport tabellájának negyedik helyén álló dunaújvárosi alakulat ma délután sajtótájékoztatón számolt be téli felkészüléséről, új igazolásairól, illetve reményeiről a szombati mérkőzéssel kapcsolatban.

Mint azt Dobos Barna vezetőedző elmondta, a viszontagságos időjárás miatt nem tudták teljesen elvégezni a tervezett munkát, az ugyanakkor látszik, hogy sikerült erősíteniük az őszi idényhez képest, s ez mindenképpen biztató a jövőre nézve.

- Amit a téli időszakra elterveztünk, sajnos nem tudtuk teljes mértékben megvalósítani, elsősorban az időjárás miatt voltak edzések, felkészülési mérkőzések, melyeket nem tudtunk megtartani, ráadásul a teljes felkészülésünk ideje alatt a műfűre szorultunk. Ezzel együtt a fizikai és taktikai dolgokban egyértelműen sikerült előrébb lépnünk, nagyon örülünk az új igazolásainknak, Pölöskei Péter, Farkas Viktor és Szepessy Róbert már most komoly segítséget jelenthetnek számunkra, míg a fiatal, 1999-es születésű Molnár Dániel a jövő embere, ő a tavaszi szezonban még valószínűleg nem lesz kulcsjátékosa a kezdő tizenegynek, de idővel és türelemmel szintén meghatározó játékosunk lehet. Az új játékosok szerződtetésével egyértelműen az erősítés volt a célunk, s ugyan a költségvetésünk továbbra is az egyik legkisebb a harmadosztályban, velük tényleg előrébb léphetünk. S, ha már szóba került a költségvetés, jelenleg stabil a helyzetünk, végre kiegyenesedtünk, de nyilván szükségünk van támogatókra ahhoz, hogy még jobban fel tudjuk venni a versenyt közvetlen vetélytársainkkal, mert a célunk egyértelműen az, hogy idővel felkerüljünk a másodosztályba – fogalmazott a DPASE szakvezetője.

A csapat új igazolásainak természetesen nemcsak a szakvezetés, hanem a játékosok is nagyon örültek, s mint azt Dobos Barna, valamint Csehi Tamás csapatkapitány és Tóth Tibor is elmondta, az érkező játékosok közül Farkas Viktor és Szepessy Róbert is nagyon sokat tud segíteni a fiataloknak a pályán és az öltözőben is, hogy mentálisan és játékban is előrébb lépjenek. Érkezésükkel nem csak létszámban lettünk többen, hanem tényleges erősítést jelentenek együttesünk számára, ráadásul a versenyhelyzetet is erősítik a csapaton belül, ami szintén segíti a fiatalabb játékosok fejlődését.

Ami pedig a Mórahalom elleni szombati bajnokit illeti, a cél egyértelműen az, hogy győzelemmel vágjon neki együttesünk a tavaszi idény küzdelmeinek, s erre minden esélye meg is van a csapatnak, mely hazai környezetben remekül szerepel eddig az idei szezonban. Dorogi Renátó és Hajdók Gábor játékára sajnos sérülés miatt nem számíthat a szakvezetés, ám mint azt a csapat vezetőedzője és játékosai elmondták, motiváltan, sikerre éhesen várják az év első tétmeccsét. Dobos Barna elmondta még, hogy mindenképpen szeretnének előrébb lépni a tabellán, ám ehhez a jó hazai szereplés mellett muszáj lesz idegenben is stabilabb teljesítményt nyújtaniuk, ezért a felkészülés alatt igyekeztek többfajta játékvariációt is begyakorolni, éppen azért, hogy az ellenfelek taktikai váltásaira hatékonyan tudjanak reagálni.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: akik példaképpé váltak

DSTV: akik példaképpé váltak

2024. máj. 29.

Bajnokóra címmel egy teljesen profilba illő sorozatot indított útjára a Vasvári Pál Általános Iskola. Ennek részeként az intézménybe invitálnak olyan sikeres sportolókat, akik egykor a Vasvári kötelékében tanultak-sportoltak. A sorozat első vendége Erdély Csanád, magyar válogatott jégkorongozó volt. Hangkép.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémben

Dunaújvárosi éremeső Veszprémben

2024. máj. 29.

Huszonöt dobogós helyezéssel zárták a Veszprém Kupa elnevezésű négyfordulós sorozat második állomását a DKSE tehetséges úszói.

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

2024. máj. 28.

Az olaszországi Piombino városában rendezték meg a nyílt vízi úszók Európa Kupájának első fordulóját, s a rangos versenyen a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor is megmérette magát. A fiatal tehetség végül mindössze néhány másodpercre a felnőttek mögött az előkelő 20. helyen ért célba. Hangkép.

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

2024. máj. 28.

Aranyéremmel, több dobogós és pontszerző helyezéssel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak versenyzői a korosztályos bajnokságok küzdelmeit május 25-én és 26-án.

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

2024. máj. 27.

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.