Újabb siker - Kétmeccses előnyben a DAB

spigott - 2017. február 16. 20:41

Parádés, 4-2-es győzelmet aratott az UTE elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely újabb sikerével 2-0-ra meglépett ellenfelétől a negyeddöntős párharcban. Dansereau duplázott, de mindenki kitett magáért, megérdemelt, szép siker, folytatás szombaton.

Az Újpesten aratott 1-0-s sikert követően ma már itthon húzott szerelést az UTE elleni negyeddöntős párharcban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely természetesen arra készült, hogy megduplázza előnyét a négy nyert találkozóig tartó párharcban. A vendégek az egyenlítés reményében vágtak neki a meccsnek, ám az első percekben egyértelműen a mieink elképzelései szerint alakult a játék, mert Kaszkov kiváló passzából Becze már a 3. percben gólra váltotta a mieink első emberelőnyét úgy, hogy Sila kapusnak esélye sem volt a hárításra (1-0).

A gól azonban nem fogta meg az újpestieket, akik továbbra is nagy erőkkel próbálták rohamozni Duschek ketrecét, s erre három emberfórban (köztük egy kettősben) volt lehetőségük, ám az Acélbikák hálóőre átmentette Újpesten mutatott formáját, s valósággal megbabonázta a lilák csatárait. A túloldalon Becze, majd Azari adott munkát Silának, de az első felvonás legnagyobb védését Duschek mutatta be, aki az utolsó másodpercekben Hebar ajtó-ablak ziccerét spárgázta ki. A második felvonást parádésan kezdték ismét az Acélbikák, akik a 23. percben Németh Péter távoli lövésével duplázták meg vezetésüket, s bár eddig Silának nem volt komoly hibája a párharcban, ennek azért alaposan mellényúlt, de ennek mi csak örülni tudtunk (2-0). Alig egy perccel később már három gól volt a DAB előnye, hiszen egy remek kontra végén Cseter találta meg Dansdereau-t a kapu előtt, aki higgadtan elhúzta a lilák kapusa előtt a pakkot, majd nagy erővel visszalőtte a másik sarokba (3-0).

Azonnal jött is az újpesti időkérés, de hiába váltott még keményebb játékra a vendégcsapat, az Acélbikák továbbra is uralták a játékot, nagyon taktikusan védekeztek, s igazán komoly gólhelyzetet nem is engedélyeztek ellenfelüknek. A telt-múlt az idő, a vendégek egyre frusztráltabbá váltak, ám ez is a mieink malmára hajtotta a vizet, mert emitt sok volt a pontatlanság a fővárosiak játékában, így a második harmad végén még továbbra is szerzett találat nélkül álltak a vendégek a párharcban. A harmadik húsz perc elején majdnem megtörte hosszú gólcsendjét az UTE, de Duschek egy újabb bravúrt bemutatva őrizte meg hibátlan mérlegét. A 45. percben Lencsés kiállítása miatt izgulhattunk, de ezt a kélt percet is kivédekezték a Bikák, akik az 51. percben végleg eldöntötték a meccset: Azari kapu mögül visszatett korongját úgy vágta fel Dansereau a jobb felsőbe, hogy mire Sila felemelte a kezét, már a középkezdéshez készülődtek a csapatok (4-0).

A komoly különbség ellenére sem nyugodhattunk azonban meg, főleg úgy, hogy újabb két véleményes kiállítást kaptak a Bikák, s második kettős fórjával már élt az Újpest, mely 113 perc elteltével tudta mattolni Duschek Dávidot (4-1). Ezt követően a DAB szépen lecsorgatott egy emberelőnyt, semmit nem kockáztattak a mieink, csak hagyták szaladni az időt, de az 58. perc elején Nagy Nilan nyúlt bele egy kapu elé lőtt korongba, így a véghajrá ígért még izgalmakat (4-2). A vendégek kapusukat is lehozva próbáltak feljebb kapaszkodni, de a DAB már nem engedélyezett nekik újabb találatot, így a mieink végül megérdemelt, 4-2-es győzelmet aratva duplázták meg előnyüket a párharcban. Folytatás szombaton, ezúttal a fővárosban, ahol újabb pokolian nehéz meccs vár az Acélbikákra.

DAB – UTE 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)

DAB: Duschek - Hruby, Ölander, Dansereau 2, Cseter (2), Azari (1), Hudec, Ladigin (1), Becze 1, Borbás, Kaszkov (1), Lencsés, Hüffner (1), Németh 1, Léránt (1), Nagy M., Lévai, Magosi (1), Török, Odnoga, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

UTE: Sila – Huba (1), Kiss, Dömötör, Dósa, Turbucz, Nagy N. 1, Hegyi, Nemes, Pápa, Tóth, Kovács, Nagy R., Benk 1, Sikorcin, Frolík, Gröschl (1), Virág, Csányi, Hebar, Ropret (1). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.