Dunaújváros Hetilap

Vállalkozz digitálisan! - Kapaszkodók a sikeres üzlethez

2017. február 21. (kedd) 13:49 - Vass Ádám

A Modern Vállalkozások Programjának, Vállalkozz digitálisan! projektje abban segít a vállalkozásoknak, hogy az informatikai lehetőségek kihasználásával növeljék bevételüket és csökkentsék kiadásaikat. A program keretében kedden egy Információs Napra került sor a Hotel Kerpelyben.

A mai kis- és középvállalkozások Magyarországon nem képesek lépést tartani a technika fejlődésével és kihasználni a digitális eszközök nyújtotta lehetőségeket. A 127 állomásból álló Információs Nap dunaújvárosi rendezvényén több tartalmas gyakorlati és elmeléti előadás mellett az informatikai területek szakértőivel is konzultálhattak a résztvevők, hogy megismerkedjenek a különböző pályázati lehetőségekkel és segítsék őket a fejlődésben. Kedden délelőtt 10 órakor kezdődtek az előadások a Hotel Kerpelyben, ahol elsőként Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a vendégeket.

Őt dr. Szabó István, a program infokommunikációs tanácsadója követte, aki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától érkezett. Mint mondta, ezek szemléletformáló és kompetenciafejlesztő előadások a kis- és középvállalkozások részére, melyek magukban foglalják az informatikai eszközök megismerését és az ingyenes tanácsadásokat is, valamint a pályázatokra való jelentkezéshez szükséges segítséget. A program indulása óta a részt vevők közül már 2200-an kaptak Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést, mely plusz öt százalék vissza nem térítendő többlettámogatást jelent a pályázaton. Ezt a számot szeretnék a május 31-én lejáró határidőig háromezerre feltornázni. A nap folyamán később még több előadásra és fórumbeszélgetésre került sor, majd a kiállítókkal, előadókkal és tanácsadókkal egy kötetlen beszélgetésre is lehetőségük nyílt a vállalkozások képviselőinek.

A rovat további hírei: Közélet

Meg kell óvni zöld értékeinket

Meg kell óvni zöld értékeinket

2019. szeptember 18. (szerda)

A Dunaújvárosi Városvédők Egyesülete és Cserna Gábor polgármester egy jelképes akcióval közösen intézkedtek a Vasmű úti platánsor megóvásáról.

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

2019. szeptember 18. (szerda)

Meghaladta a 1,5 millió darabot az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma, ami azt jelenti, hogy az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok - közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel. 

Lezárják a Pince sort

Lezárják a Pince sort

2019. szeptember 18. (szerda)

Tájékoztatjuk a lakosságot és a közlekedőket, hogy  szeptember 19-től szeptember 30-ig a DVCSH rekonstrukciós munkákat végez az ivóvíz hálózaton, amely a Romai városrészt és a Óvárost összekötő "Pince sort" érinti. A munka végzés ideje alatt 7:00-14:00 óra között teljes útzár, utána félpályás útlezárás lesz, jelzőlámpás irányítás mellett.

Késnek a vonatok

Késnek a vonatok

2019. szeptember 17. (kedd)

Húsz-harminc percet késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Budapest-Dunaújváros vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd este az MTI-vel. Kavalecz Imre azt írta, azért lassabb a vasúti közlekedés, mert Százhalombattán meghibásodott a biztosítóberendezés.

Visszaáll a forgalmi rend

Visszaáll a forgalmi rend

2019. szeptember 17. (kedd)

A kivitelező DVG Zrt. tájékoztatása szerint, rövidesen befejeződnek a parkoló építésének munkálatai a Gábor Áron utcában.

"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el"

"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el"

2019. szeptember 17. (kedd)

Cserna Gábor polgármester meghívására városunkba látogatott Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, aki hétfőn délután Védjük meg értékeinket címmel lakossági fórumot tartott a Városháza 'C' szárnyának érdeklődőkkel megtelt rendezvénytermében.

D+ Híradó - egészségnap, születésnap

D+ Híradó - egészségnap, születésnap

2019. szeptember 16. (hétfő)

Piknikkel ünnepeltek a Tavasz utcában, ingyenes szűrővizsgálat a Petőfiben, családi nap a kőtárban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.