Dunaújváros Hetilap

Vállalkozz digitálisan! - Kapaszkodók a sikeres üzlethez

2017. február 21. (kedd) 13:49 - Vass Ádám

A Modern Vállalkozások Programjának, Vállalkozz digitálisan! projektje abban segít a vállalkozásoknak, hogy az informatikai lehetőségek kihasználásával növeljék bevételüket és csökkentsék kiadásaikat. A program keretében kedden egy Információs Napra került sor a Hotel Kerpelyben.

A mai kis- és középvállalkozások Magyarországon nem képesek lépést tartani a technika fejlődésével és kihasználni a digitális eszközök nyújtotta lehetőségeket. A 127 állomásból álló Információs Nap dunaújvárosi rendezvényén több tartalmas gyakorlati és elmeléti előadás mellett az informatikai területek szakértőivel is konzultálhattak a résztvevők, hogy megismerkedjenek a különböző pályázati lehetőségekkel és segítsék őket a fejlődésben. Kedden délelőtt 10 órakor kezdődtek az előadások a Hotel Kerpelyben, ahol elsőként Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a vendégeket.

Őt dr. Szabó István, a program infokommunikációs tanácsadója követte, aki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától érkezett. Mint mondta, ezek szemléletformáló és kompetenciafejlesztő előadások a kis- és középvállalkozások részére, melyek magukban foglalják az informatikai eszközök megismerését és az ingyenes tanácsadásokat is, valamint a pályázatokra való jelentkezéshez szükséges segítséget. A program indulása óta a részt vevők közül már 2200-an kaptak Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést, mely plusz öt százalék vissza nem térítendő többlettámogatást jelent a pályázaton. Ezt a számot szeretnék a május 31-én lejáró határidőig háromezerre feltornázni. A nap folyamán később még több előadásra és fórumbeszélgetésre került sor, majd a kiállítókkal, előadókkal és tanácsadókkal egy kötetlen beszélgetésre is lehetőségük nyílt a vállalkozások képviselőinek.

A rovat további hírei: Közélet

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök)

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!