Dunaújváros Hetilap

Városüzemeltetés és szolgáltatás

Molnár Emese - 2017. február 10. 7:36

Újraindították a Juharos Étterem konyháját, átvették teljes egészében a Partvédelmi Vállalat feladatait, és egyre több megrendelést kapnak különféle felújítási munkálatokra.

A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. az önkormányzat cége, amelynek jelenlegi munkáiról, az elmúlt időszak változásairól az elnök-vezérigazgatóval, Mádai Balázzsal beszélgettünk.

A DVG Zrt. sokféle feladatot lát el, ezek koordinálásra különböző ágazatokat és ágazati csoportokat hoztak létre házon belül.

A Szolgáltatási Ágazat elsősorban üzemeltetési és részben városüzemeltetési feladatokat lát el. Ilyen például a téli időszakban a hó-és síkosságmentesítés, az utak, járdák takarítása. Az elnök-vezérigazgató arról számolt be, hogy bővítették a cég gépállományát.

- A négy régi típusú, nagy hókotró autó mellé egy használt, de újszerű járművet vásároltunk a hóeltakarítási feladatok elvégzésére. Ugyanígy, egy kisebb járművel bővült a járdák takarítására szolgáló gépparkunk is. A gépi takarítás mellett kézierővel is dolgozunk a hóeltakarításon, saját dolgozókkal és közfoglalkoztatottakkal egyaránt, és ebben hathatós segítség nyújt a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. is - mondta Mádai Balázs.

Ebben a téli időszakban a járdák hóeltakarítási munkálatai az Erdészeti és Parkfenntartási ágazatot veszi igénybe, ugyanis ők vannak kint terepen nagy létszámban. Emellett természetesen az ilyenkor szokásos karbantartási munkákon is dolgoznak, mint a cserjék és a belógó faágak metszése, illetve a fakitermelés az erdőkben.

A Partvédelmi Vállalat vezetője, Tóth Ferenc nyugdíjba vonulását követően a cég feladatai teljes egészében átkerültek a DVG Zrt-hez.

- Az integrálás két részben történt. Tavaly a Duna parti zöldfelületek gondozása, karbantartása került hozzánk. Most pedig a magas partvédelmi mű üzemeltetése is, amely közel kétszáz figyelőkút rendszerének vizsgálatát, adatgyűjtését, a rétegvíz kitermelő kutak folyamatos üzemeltetését foglalja magába – vázolta Mádai Balázs.

Szintén a Szolgáltatási Ágazathoz tartozik a Szalki-sziget, a szabadstrand és a kemping üzemeltetése. Az önkormányzat az utóbbi években mindig valami újabb fejlesztéssel bővítette a sziget kínálatát, tavaly megépítették a kempingben a szaunaparkot.

- Az apartmanok teljes kihasználtsággal működtek a nyáron, és mivel téliesítettük a nagy faházakat, így a téli idényben is szép számmal jöttek-jönnek a vendégek. A szaunapark beváltotta a hozzá fűzött reményeket, komolyabb érdeklődés mutatkozik a kültéri szaunapark iránt - mondta az elnök-vezérigazgató.

Nagy változást jelentett az elmúlt időszakban az, hogy már nem üzemeltetik a Fészek Tanéttermet, hanem helyette egy jól felszerelt konyhát alakítottak ki az Építők útján, az uszoda mögött található Juharos Étteremben.

- A Fészek Tanétte­remben a mindennapos konyhát, a közétkeztetést az épület jelenlegi állapotában már nagyon magas költségekkel lehetett csak üzemeltetni, energetikailag teljesen elavult. A gazdasági szempontokat figyelembe véve kialakítottunk egy új konyhát a cégünk tulajdonában lévő Juharos Étteremben. Egy modern gépekkel felszerelt, korszerű technológiával rendelkező konyháról van szó, ahol sokkal költséghatékonyabban tudunk ételt előállítani rendezvényekre, a mai elvárásoknak megfelelő szinten. Egyelőre csak a konyhával üzemelünk az épület egyik szárnyában, tehát megrendeléseket teljesítünk, illetve, kiszállítást is vállalunk. A tervünk az, hogy a másik szárnyban kialakítunk egy vendégteret, amely már alkalmas lesz a rendezvények, esküvők lebonyolítására is.

Mint azt Mádai Balázs hozzátette, továbbra is gyakorlati helyként működnek, hiszen a Juharoson kívül a Művész Kávézó, a Főtéri Kávézó és az önkormányzati büfé is hozzájuk tartozik, de már kevesebb tanulóval. A Fészek Tanéttermet a Kereskedelmi iskola használja tanműhelyként, így gazdaságosabban tud üzemelni.

A DVG Zrt. egyik legnagyobb és a leglátványosabb feladatait a Vállalkozási, Műszaki és Ingatlankezelési Ágazat végzi, elsősorban az önkormányzat által megrendelt felújításokat. Jelenleg az I-es számú rendelőintézet orvosi ügyeleti helyiségét, és az Arany iskola vizesblokkját újítják fel. Az időjárás függvényében útjavításokat is végeznek.

- Az előző évekhez képest jelentősen nőtt a megrendeléseink száma, és bízunk abban, hogy ez a szám idén tovább fog emelkedni. Folyamatosan kerestünk új szakembereket, munkatársakat, így még nagyobb fizikai létszámmal tudunk dolgozni. Azt vallom, hogy elsősorban a saját munkaerővel, a saját dolgozóinkkal kell megoldani a feladatokat, és csak erőforrás hiányában veszünk igénybe alvállalkozókat. Úgy gondolom, hogy emiatt fejlődött a cég az elmúlt években, amiért a kollégáim is sokat dolgoztak. Egyébként mi is tapasztaljuk a szakemberhiányt más vállalatokhoz hasonlóan, nehéz megbízható, jó munkaerőt találni, így igyekszünk mi is a saját szakembereinket megtartani, segíteni őket – hangsúlyozta Mádai Balázs.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.