Elszánt Gorillák várják a bajnoki nyitányt!

spigott - 2017. március 23. 7:56

Elszántan, a siker reményében várja a sokszoros bajnok Budapest Wolves elleni szombati bajnoki nyitányt a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely minden ellenfelével fel akarja venni a harcot, s egyesületként is szintet lépne a közeljövőben.

Hazai környezetben, a többszörös bajnok Budapest Wolves elleni mérkőzéssel kezdi meg szombaton délután kettő órától a Hungarian Football League küzdelmeit a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai focicsapata. Együttesünk tagjai természetesen komoly reményekkel várják a szezon első találkozóját, s mint azt Bachrathy Kornél, Gorillák elnöke, valamint játékosa elárulta, minden erejükkel azon lesznek, hogy megfeleljenek az előttük álló kihívásnak.

- A hétvégén volt egy közös edzőtáborunk a Budapest Eagles csapatával, két és fél napos volt, úgy érzem, hogy jól is sikerült, s igyekszem lekopogni, de jelenleg mindenki egészséges a csapatból, ami azért az amerikai fociban nem feltétlenül jellemző. Természetesen többet készültünk az idei szezonra, mint a Divízió I-es bajnokságra, s van annyi tehetség a csapatban, hogy fel tudjuk venni a versenyt mindenkivel az idei szezonban. A Wolves gárdáját igyekeztünk feltérképezni, azt tudjuk, hogy idén nem lesz import játékosuk, de ettől még a keretük erős, nekik van a legtöbb játékosuk itthon, ők adják a legtöbb válogatottat az ifjúsági és a felnőtt csapatba is, nagyon régóta a legmagasabb szinten játszanak, így érthetően nagyobb rutinnal is rendelkeznek, mint mi. Ugyan a csapat fele nálunk is játszott már az első osztályban, többeknek még új lesz ez a keménység, és gyorsaság, ami a HFL mezőnyét jellemzi, szóval nem vár ránk sétagalopp az előttünk álló idényben. Mi azonban ezt vártuk, ezt akartuk, a Divízió I már nem jelentett komoly kihívást számunkra, mint sportolók szeretnénk előrébb lépni, szóval régen vártunk már annyira mérkőzést, mint a szombati bajnokit – fogalmazott a Gorillaz irányítója.

Akitől megtudtuk azt is, hogy ugyan nem feltétlenül ők számítanak a szombati meccs esélyesének, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne a siker reményében vágnának neki a sokszoros bajnoki elleni összecsapásnak.

- Az egyik legjobb csapat ellen kezdeni kettős dolog. Nyilván, ha a hibáknak valahol elő kell jönniük, akkor az lehet jó is, hogy egy ilyen csapat ellen derülnek ki, s nem az úgymond verhetőbbek ellen. Mivel azonban nyerni akarunk szombaton is, ezért lehet, hogy egy könnyebb ellenféllel szemben jobb lett volna kezdeni, de igazából ezzel nem is érdemes foglalkozni, legjobb tudásunk szerint kell nekimenni minden csapatnak. Az idei célunk az, hogy legalább két meccset nyerjünk, ezzel akár a rájátszásba is bejuthatunk. Újoncként reális célt kell kitűznünk magunk elé, s ha ezt elérjük, akkor elégedettek lehetünk. Igyekszünk a helyén kezelni a dolgokat, így is tekintünk az előttünk álló szezonra, becsülettel végigküzdünk minden meccset, s meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Az biztos, hogy a szombati találkozó nemcsak számunkra, hanem a sportág számára is különleges lesz a televíziós közvetítés miatt. Ez egyébként további motivációt jelent a játékosoknak, mindenki bizonyítani akar majd, nagyon jó dolog, hogy a sportág végre ilyen szinten követhető lesz, hiszen az alapszakaszból összesen tíz mérkőzést közvetít az egyik országos sportcsatorna. Nagyon reméljük, hogy sok dunaújvárosi drukker látogat ki szombaton délután a Dunaújvárosi Stadionba, sok emberrel szeretnénk megszerettetni ezt a sportágat, s nem csak a mezőnyben, hanem a városon belül is szintet szeretnénk lépni – árulta el Bachrathy Kornél.

Képek: DO-archív

A Ratio Média HFL csapatai: Budapest Cowbells (2016 HFL-ezüstérmes), Budapest Wolves, Dunaújváros Gorillaz (2016 Divízió I-es bajnok), Eger Heroes, Győr Sharks, Miskolc Steelers (2016 HFL-bajnok).

A DAK Acél Dunaújváros Gorillaz alapszakasz menetrendje

2017. 03. 25. 14:00 DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Budapest Wolves
2017. 04. 23. DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers
2017. 05. 07. Győr Sharks – DAK Acél Dunaújváros Gorillaz
2017. 05. 20. Eger Heroes – DAK Acél Dunaújváros Gorillaz
2017. 06. 05. DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Budapest Cowbells

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.