Dunaújváros Hetilap

Csúcsra jár az önkéntes program

doszerk - 2017. március 31. 13:05

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén immár ötödik alkalommal indította el Dolgozói Önkéntes Programját, melynek keretein belül a vállalat a dolgozók által javasolt közhasznú szervezeteknek és közintézményeknek nyújt segítséget a rácalmási gyár tágabb környezetében

A 2013-ban útjára indított kezdeményezés célja, hogy a dolgozók önkéntes munkájukkal is hozzájáruljanak a helyi közösségek mindennapjainak könnyítéséhez és szebbé tételéhez a Hankook támogatásával. Az elmúlt 4 év során 85 projekt valósult meg több mint 28 millió forint értékben, 9987 munkaórában. A munkálatok 3 megyében (Fejér; Tolna; Bács-Kiskun) folytak, és mintegy 160 ezer embert érintettek közvetlen vagy közvetett módon. A program belső sikerét mutatja, hogy az önkéntes munkában résztvevő dolgozók száma a kezdetekhez képest több mint duplájára nőtt. 2013-ban 66 önkéntessel indultak, tavaly már 140-re nőtt a jelentkezők száma. A 2013-2016 között megvalósított projektek száma is hasonló fejlődést mutat. 2013-ban 12 projekt, 2014-ben 19, 2015-ben 24, tavaly pedig már 30 projekt valósulhatott meg a Hankook dolgozóinak részvételével, és a cég támogatásával. Idén 17 települést érint majd a Hankook önkénteseinek munkája: Adony, Baracs, Besnyő, Dunaújváros, Dunavecse, Kisapostag, Kulcs, Mezőfalva, Nagyvenyim, Perkáta, Rácalmás, Sárbogárd, Solt, Szabadszállás, Szalkszentmárton, Százhalombatta és Tolnanémedi.

A megszokott módon idén is azon településeken elvégzendő munkával lehetett pályázni, ahonnan a Hankook ingyenes buszjáratokat üzemeltet dolgozói számára. Ez Bács-Kiskun, Fejér, Pest és Tolna megye immár több mint 50 települését foglalja magába, amely alól egyedül Budapest képez kivételt.

„Büszkén tekintek a program eddigi eredményeire, amit dolgozóinkkal együtt értünk el.  Az idei 34 projekttel együtt az ötödik év végére 119-re nő majd a megvalósított projektek száma, ami nagyon szép eredménynek tekinthető. Az pedig külön örömmel tölt el, hogy mások is elismerik erőfeszítéseinket, hisz Dogozói Önkéntes Programunkkal 2016-ban mi lettünk az Év Vállalati Önkéntes Program Díj nyertesei. Idén újult erővel látunk majd neki a munkának, mert fontos számunkra, hogy szebb és biztonságosabb környezetet teremtsünk szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt” - mondta el Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.