Kulcsszó: Rácalmás

Egy tragédia margójára

Egy tragédia margójára

2018. május 18. (péntek)

Egy hónappal ezelőtt egy női holttestet találtak a Fertő tó nyugati partjánál, az osztrák Ruszt településtől nem messze, Soprontól közel harminc kilométerre. A holttest egy 30 éves rácalmási nőé, N. Zsuzsannáé, aki különböző alkalmi munkákból igyekezett eltartani magát Bécsben.

Rácalmási nőt daraboltak fel és dobtak a Fertő-tóba?

Rácalmási nőt daraboltak fel és dobtak a Fertő-tóba?

2018. május 15. (kedd)

Egy hónappal ezelőtt egy női holttestet találtak a Fertő tó nyugati partjánál, az osztrák Ruszt településtől nem messze, Soprontól közel harminc kilométerre. Az eisenstadti ügyészség a közelmúltban arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a gyilkosság áldozata egy 30 éves magyar állampolgárságú nő volt.

Nem áll le az Önkéntes Program

Nem áll le az Önkéntes Program

2018. május 04. (péntek)

A Hankook Tire Magyarország Kft. hatodik alkalommal hirdette meg Dolgozói Önkéntes Programját, amellyel a helyi közösségek mindennapjait megkönnyítő kezdeményezéseket támogatja.

Elkezdik a hatmilliárdos csatornázási beruházást

Elkezdik a hatmilliárdos csatornázási beruházást

2018. május 03. (csütörtök)

Megkezdődött a csatornázás az Északi városrészben, a szakemberek szakaszosan végezik majd a földmunkákat. A projekt közel kétezer háztartást érint, és körülbelül harminc kilométer hosszan fognak csöveket lefektetni.

Újra lehet pályázni Hankook abroncsokra

Újra lehet pályázni Hankook abroncsokra

2018. április 25. (szerda)

Immár hetedik alkalommal hirdeti meg Abroncsadományozási Programját a Hankook Tire Magyarország Kft. A 2012-ben indított kezdeményezés keretében a vállalat már több, mint 273 millió forint értékben támogatta a társadalom számára meghatározó szerepet betöltő közhasznú szervezeteket. Pályázni ezúttal is a www.hankookadomany.hu oldalon lehet április 25. -
július 20. között.

Be is vonták a jogsiját

Be is vonták a jogsiját

2018. február 26. (hétfő)

Rácalmáson intézkedtek a járőrök tegnap délután egy 71 éves dunaújvárosi sofőrrel szemben. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök a férfit további mintavételre előállították, jogosítványát pedig a helyszínen bevonták.  Az eset miatt eljárás indult.

Öngyilkos lett a rácalmási gyilkos?

Öngyilkos lett a rácalmási gyilkos?

2018. január 25. (csütörtök)

Mint arról a DO is beszámolt: tavaly december 10-én otthonában öltek meg egy negyvenhárom éves rácalmási férfit, a bűncselekmény elkövetésével pedig az áldozat feleségét gyanúsították a rendőrök, akik elfogatóparancsot is kiadtak a negyvenegy éves Godo Aizada ellen. Nem hivatalos információink szerint az ügyben fordulat állt be.

Baltával ölték meg a rácalmási férfit?

Baltával ölték meg a rácalmási férfit?

2017. december 12. (kedd)

A hétfői rácalmási gyilkosság kapcsán a rendőrség még nem adott ki újabb közleményt, kérdésünkre annyit mondtak, hogy továbbra is keresik az áldozat feleségét, a negyvenegy éves Godó Aizadat. A kis városban azonban érdekes dolgokról suttognak az emberek.

Gyilkosság Rácalmáson!

Gyilkosság Rácalmáson!

2017. december 11. (hétfő)

Otthonában öltek meg hétfő délután egy negyvenhárom éves rácalmási férfit. A bűncselekmény elkövetésével az áldozat feleségét gyanúsítják, a rendőrök, akik elfogatóparancsot adtak ki a negyvenegy éves Godo Aizada ellen.

Az önkéntesek munkájának gyümölcse

Az önkéntesek munkájának gyümölcse

2017. november 28. (kedd)

Harmincnégy felújítás valósult meg tizehét településen mintegy tizennégy millió forintból a Hankook Tire Magyarország Kft. önkéntes programjával idén. Az abroncsgyártó vállalat öt évvel ezelőtt indította el a Dolgozói Önkéntes Programját, amelynek célja, hogy a dolgozók önkéntes munkával hozzájárulhassanak a környezetük szebbé tételéhez, a felújításokhoz, a szükséges eszközökhöz pedig a Hankook biztosítja a támogatást.

Gördülő jótékonyság

Gördülő jótékonyság

2017. november 03. (péntek)

Hatodik éve fut a Hankook Tire Magyarország Abroncsadományozási Programja, amelyet több mint 13 000 átadott gumiabroncs, megközelítőleg 195 990 000 km megtett út és 1 229 támogatott szervezet fémjelez. A kedvezményezettek közül idén már 380-ra nőtt a kisebb nonprofit szervezetek száma, akik elsősorban megyei, azaz lokális szinten végzik a társadalom számára fontos tevékenységüket.

Útlezárás és terelés a 6-oson

Útlezárás és terelés a 6-oson

2017. október 31. (kedd)

Elektromos távvezeték javítási munkálatai miatt a rendőrök időszakosan lezárják a 6-os számú főút Rácalmást és Dunaújvárost összekötő szakaszát 9 és 12 óra között. A forgalmat a 60-as kilométerszelvényben a rácalmási csomópontnál és a 67-es kilométerszelvényben – a 62-es főútnál – az M6-os autópályára terelik. Az autópálya érintett szakasza a terelés idején díjmentesen vehető igénybe.

Aki látta a balesetet, jelentkezzen!

Aki látta a balesetet, jelentkezzen!

2017. október 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy közlekedési balesettel összefüggésben.

Nyolcmillió forintot tekertek össze a gyerekeknek

Nyolcmillió forintot tekertek össze a gyerekeknek

2017. október 04. (szerda)

Lezárult a Hankook „Tekerd Jobbra!” elnevezésű társadalmi célú programja, amelyet a nagy sikernek köszönhetően idén második alkalommal indított útjára a vállalat. A kezdeményezés keretében a jelentkezők kerékpározás közben gyűjthettek kilométereket a Mosoly Alapítvány és a Gyermekétkeztetési Alapítvány részére. A közel három hónapos program alatt több mint 216 000 kilométert tekertek össze a résztvevők, ami 8 millió forintnyi adományt jelent a két szervezetnek.

A térség legnagyobb őszi fesztiválja

A térség legnagyobb őszi fesztiválja

2017. szeptember 16. (szombat)

A város határában integető Frédi, a kertkapuk előtt felállított kedves figurák, a piramis is mind-mind jelzi a nagy ünnepet Rácalmáson, amely az egész várost megmozgatja: ezen a hétvégén immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Tökfesztivált.