Nyílt edzéssel segített az RBC

doszerk - 2019. december 9. 17:59

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Mint az a szervezők sajtóközleményéből kiderült, a részvételi jegyek árából befolyt összeggel a Rácalmási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei segítségével kiválasztott helyi család mindennapjait teszik könnyebbé a jószívű sportemberek. A rendezvény ötletgazdája Medveczky Anna, a sportközösség vezetője és edzője volt, aki elmesélte, hogy az elképzelés már korábban megfogalmazódott benne, viszont idén érezte először, hogy van már olyan stabil a csapat, ismerik őket annyira a környéken, hogy a kezdeményezésnek valóban legyen értelme.

- Hiszünk abban, hogy a közösségnek ereje van és a sport összeköt. Amikor pedig ennyien gondoljuk ezt így, akkor ott tenni kell valami olyat, ami túlnő rajtunk, ami már nem csak rólunk szól – mondta el Anna.

- Mit illik tudni a Rácalmás Boot Camp történetéről?

- Az RBC létrehozásának alapkoncepciója az volt, hogy magas szakmai színvonalú, minőségi mozgáslehetőséget, célt, sikerélményt, kalandot, vidámságot hozzon az átlagemberek mindennapjaiba. Mára egy összetartó, stabil közösség alakult ki, sok-sok szabadidős, családi és sportprogrammal, versenyekkel, workshopokkal, edzőtáborokkal. Egyre több, az egészséges életmódhoz kapcsolódó szolgáltatást kínálunk, a prehabilitációs edzésektől kezdve a természetes emberi mozgásminták újra tanításán át a táplálkozási tanácsadásig. Magasan képzett szakmai csapatunkban már megtalálható dietetikus, gyógymasszőr és gyógytornász is, így több irányból támogatott, komplett életmód-programokkal tudjuk segíteni a hozzánk fordulókat. Tervekből pedig nincs hiány, nagy dolgokkal készülünk az elkövetkezőkben is!

- Miben különleges ez az edzésforma és ez a közösség?

- Hogy különleges-e azt nem tudom, inkább arra törekszünk, hogy hasznos legyen. Igyekszünk szembe menni a mai világgal, gyakran vannak a megszokottól eltérő, különlegesnek is mondható programjaink. Az edzésmunka mellett játszunk, nevetünk, versenyzünk is. Hol egymással, hol önmagunkkal, néha pedig tetőtől talpig sárosan megyünk haza. Az a célom, hogy a mindig legyen valami meglepetés, valami kihívás a mindennapjainkban, ami legalább abban az egy órában tényleg kiemeli a csapattagokat a mindennapi feladatokból, gondokból.

Képek forrása: RBC

- Hogyan épült fel a jótékonysági edzés programja, kik segítettek a megvalósításban?

- A szervezésre igazából teljesen önállóan, önerőből készültünk az elején, aztán ahogy haladtunk előre, kérés nélkül érkeztek a különböző felajánlások. A Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok biztosította a fantasztikus helyszínt, a gyönyörű fotókat a Zsedrovits Enikőnek köszönhetjük és számos felajánlást kaptunk magánszemélyektől, melyeket a rendezvényen sorsoltunk ki a résztvevők között. Az edzésen résztvevők létszámát 50 főben maximalizáltam, ez igazából néhány nap alatt meg is telt. Igaz, hogy ennek nagy része az RBC tagjaiból került ki, alig maradt pár hely külsősöknek, ami megint csak a csapat összetartását jelzi.

- Milyen további akciókat terveztek a jövőben?

- Mindenképpen szeretnénk folytatni, amit az idei évben elkezdtünk, a hétköznapi edzéseink mellett egy-egy nagyobb volumenű, mindenki számára nyitott programot 2020-ban is szervezünk. A jótékonysági eseményt is megismételjük november 15-én, emellett pedig edzéssel összekötött tematikus programokkal és sok meglepetéssel készülünk, nagy terveink vannak!

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.