Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 9. (hétfő) 17:59 - doszerk

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Mint az a szervezők sajtóközleményéből kiderült, a részvételi jegyek árából befolyt összeggel a Rácalmási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei segítségével kiválasztott helyi család mindennapjait teszik könnyebbé a jószívű sportemberek. A rendezvény ötletgazdája Medveczky Anna, a sportközösség vezetője és edzője volt, aki elmesélte, hogy az elképzelés már korábban megfogalmazódott benne, viszont idén érezte először, hogy van már olyan stabil a csapat, ismerik őket annyira a környéken, hogy a kezdeményezésnek valóban legyen értelme.

- Hiszünk abban, hogy a közösségnek ereje van és a sport összeköt. Amikor pedig ennyien gondoljuk ezt így, akkor ott tenni kell valami olyat, ami túlnő rajtunk, ami már nem csak rólunk szól – mondta el Anna.

- Mit illik tudni a Rácalmás Boot Camp történetéről?

- Az RBC létrehozásának alapkoncepciója az volt, hogy magas szakmai színvonalú, minőségi mozgáslehetőséget, célt, sikerélményt, kalandot, vidámságot hozzon az átlagemberek mindennapjaiba. Mára egy összetartó, stabil közösség alakult ki, sok-sok szabadidős, családi és sportprogrammal, versenyekkel, workshopokkal, edzőtáborokkal. Egyre több, az egészséges életmódhoz kapcsolódó szolgáltatást kínálunk, a prehabilitációs edzésektől kezdve a természetes emberi mozgásminták újra tanításán át a táplálkozási tanácsadásig. Magasan képzett szakmai csapatunkban már megtalálható dietetikus, gyógymasszőr és gyógytornász is, így több irányból támogatott, komplett életmód-programokkal tudjuk segíteni a hozzánk fordulókat. Tervekből pedig nincs hiány, nagy dolgokkal készülünk az elkövetkezőkben is!

- Miben különleges ez az edzésforma és ez a közösség?

- Hogy különleges-e azt nem tudom, inkább arra törekszünk, hogy hasznos legyen. Igyekszünk szembe menni a mai világgal, gyakran vannak a megszokottól eltérő, különlegesnek is mondható programjaink. Az edzésmunka mellett játszunk, nevetünk, versenyzünk is. Hol egymással, hol önmagunkkal, néha pedig tetőtől talpig sárosan megyünk haza. Az a célom, hogy a mindig legyen valami meglepetés, valami kihívás a mindennapjainkban, ami legalább abban az egy órában tényleg kiemeli a csapattagokat a mindennapi feladatokból, gondokból.

Képek forrása: RBC

- Hogyan épült fel a jótékonysági edzés programja, kik segítettek a megvalósításban?

- A szervezésre igazából teljesen önállóan, önerőből készültünk az elején, aztán ahogy haladtunk előre, kérés nélkül érkeztek a különböző felajánlások. A Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok biztosította a fantasztikus helyszínt, a gyönyörű fotókat a Zsedrovits Enikőnek köszönhetjük és számos felajánlást kaptunk magánszemélyektől, melyeket a rendezvényen sorsoltunk ki a résztvevők között. Az edzésen résztvevők létszámát 50 főben maximalizáltam, ez igazából néhány nap alatt meg is telt. Igaz, hogy ennek nagy része az RBC tagjaiból került ki, alig maradt pár hely külsősöknek, ami megint csak a csapat összetartását jelzi.

- Milyen további akciókat terveztek a jövőben?

- Mindenképpen szeretnénk folytatni, amit az idei évben elkezdtünk, a hétköznapi edzéseink mellett egy-egy nagyobb volumenű, mindenki számára nyitott programot 2020-ban is szervezünk. A jótékonysági eseményt is megismételjük november 15-én, emellett pedig edzéssel összekötött tematikus programokkal és sok meglepetéssel készülünk, nagy terveink vannak!

A rovat további hírei: Sport

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Dolgoznak tovább a kenusok

Dolgoznak tovább a kenusok

2020. március 26. (csütörtök)

Jó döntésnek tartja a tokiói ötkarikás játékok 2021-re halasztását Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Várakozó állásponton

Várakozó állásponton

2020. március 26. (csütörtök)

Egyelőre leálltak a munkával, s reménykedve várják a javuló híreket a Dunaferr SE tornászai.

A túlélés az elsődleges cél!

A túlélés az elsődleges cél!

2020. március 25. (szerda)

Az egyesület ügyvezető elnöke szerint komoly kompromisszumokat kell kötniük azért, hogy a Dunaferr SE átvészelje a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet.