Tornával segítenek a kézilabdázók!

2020. augusztus 14. (péntek) 12:10 - spigott

Négy NB I-es csapat részvételével rendezi meg Rácalmáson augusztus 21-én és 22-én az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

A BioTechUSA budapesti székházában látta vendégül pénteken délelőtt tizenegy órától a sajtó képviselőit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, mely itt jelentette be, hogy augusztus 21-én és 22-én rendezi meg Rácalmáson az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupát. A kétnapos rendezvényen a "házigazda" DKKA-n kívül a Békéscsaba, a Kisvárda és az MTK együttesei vesznek részt, árulta el Gurics Attila csapatmenedzser, akitől megtudtuk azt is, hogy milyen céllal rendezik meg a viadalt.

"A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia és a BioTechUSA közösen kezdeményezte ezt a tornát, mellyel a koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeit szeretnénk támogatni. Az összes klub nagy örömmel vette a meghívást, s mindannyian támogatni fogják a viadalt felszereléssel, sportruházattal is. A rendezvényen egy urnát is el fogunk helyezni, így várjuk az adományokat is, mellyel a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) döntése alapján támogatják majd a rászoruló csapatokat, illetve gyermekeket. Nagyon örülünk, hogy a BioTechUSA a torna mellé állt, s az anyagi hátterét és finanszírozását is biztosítják"

Akadémiánk ügyvezetője, a SOSZ elnökségi tagja, Mátyás Gábor elmondta, nagy öröm számukra, hogy itt lehetnek, hiszen ezt az eseményt óriási munka előzte meg. "A koronavírus-járványnak rendkívül negatív hatása volt az életünkre, a sportban, gazdaságban, családokban is komoly nehézségek támadtak. Így volt ez a kézilabdában is, március derekán megszakadtak a bajnokságok, jegybevételektől estek el a klubok, a gazdasági problémák miatt komoly támogatók hátráltak ki az egyesületek mögül, s ennek tetejében még a családok is komoly anyagi problémával kellett, hogy szembesüljenek. Ebben a helyzetben sem engedhetjük meg azonban azt, hogy a gyerekek ne járjanak sportolni. A különböző egyesületeknél az évek alatt nagyon sok sportfelszerelés felhalmozódik, melyeket már nem tudnak használni, hiszen egy csapat felöltöztetésére már kevés, viszont ezeket örömmel ajánlják fel egy olyan cél érdekében, amivel gyermekeknek tudnak segíteni, örömöt szerezni. nagyon bízunk abban, hogy ezzel, valamint a SOSZ bevonásával eljutnak olyan gyerekekhez és egyesületekhez ezek a sportfelszerelések, ahol igazán nagy szükség van rá" – fogalmazott a DKKA ügyvezetője.

Képek forrása: DKKA

Tóth Szabolcs Attila, a BioTechUSA marketing igazgatója elmondta, nem volt kérdés számukra, hogy a rendezvény mellé álljanak, hiszen akkor, amikor egy ilyen jó kezdeményezés kreatív koncepcióval párosul, s van benne közösségi aktivitás is, akkor úgy érzik, hogy helyük van ebben a rendszerben, s szerettek volna megadni minden feltételt azért, hogy ebből minél nagyobb szabású rendezvény kerekedjen. "Nemcsak ebben gondolkodtunk azonban, hanem szerettünk volna a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiával egy hosszabb együttműködést is elindítani, ami a tudatos táplálkozáson alapul. Ennek érdekében létrehozunk egy sport és oktatási központot kifejezetten élsportolók és egyesületek számára. Itt a szakembereink fogják végigkísérni a sportolókat azon az úton, hogy miként tudnak tudatosan és jól táplálkozni annak érdekében, hogy a hétköznapjaikban gyorsabban tudjanak regenerálódni, illetve a sportkarrierjük minél hosszabb legyen" – árulta el az étrend-kiegészítőkkel foglalkozó cég marketing igazgatója.

A jövő hétvégi tornával kapcsolatban Gurics Attilától megtudtuk, hogy az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupának a Rácalmási Sportcsarnok ad otthont, ahol augusztus 21-én, pénteken délután négy órától előbb az MTK és a Kisvárda csapatai mérik össze egymással erejüket, míg este hat órától a Békéscsaba és a DKKA játékosai húznak szerelést. A torna második napján rendezik a helyosztókat: szombaton délután négytől az előző napi vesztesek a harmadik, míg a győztesek az első helyért lépnek majd pályára, s a mérkőzések szünetében a Spartan Cheerleading SE tagjai tartanak majd bemutatót. A viadalt természetesen a helyszínen is megtekinthetik az érdeklődők, ugyanakkor azoknak sem kell szomorkodnia, akik nem tudnak kilátogatni Rácalmásra, mert a csapatok is élő közvetítéssel kedveskednek szurkolóiknak.

A rovat további hírei: Sport

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az, hogy ismét rendeznek különböző sportágakban sporteseményeket, bizakodásra ad okot a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia tekintetében is Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fennállása legeredményesebb bajnoki szereplésének örülhetett Fadd-Domboriban a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya.

Elmaradt a bravúr!

Elmaradt a bravúr!

2020. szeptember 23. (szerda)

Óriási csatában szenvedett vereséget a Debrecen elleni bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2020. szeptember 23. (szerda)

Egy sima és egy szoros találkozóval folytatódott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának küzdelemsorozata.

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

2020. szeptember 23. (szerda)

Rendkívüli küldöttgyűlésen döntött az elnökség összetételéről a Dunaferr SE kedden – az egyesület elnöke ismét Mátyás Gábor lett, áll a honlapunkhoz eljuttatott közleményben.

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

2020. szeptember 23. (szerda)

Harminchárom ország versenyzői jelezték részvételüket a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi kajak-kenu világkupára, amelyre egy héttel a sikeresen megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye (ORV) után kerül sor a Maty-éren.

A Debrecen következik

A Debrecen következik

2020. szeptember 23. (szerda)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére a Debrecen elleni rácalmási találkozón.