Két bajnoki arany a diákolimpiáról

spigott - 2017. március 22. 12:35

Nyikos Veronika, valamint Schrik Alina révén két aranyéremmel zárták a Pestszentimrén megrendezett országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Két versenyen is részt vettek a közelmúltban a Dunaferr SE birkózó szakosztályának és fiókszakosztályainak (Gurics György BDSE, Enying VSE) versenyzői. Március 17-én a Gurics György Birkózó Centrumban rendezték meg azt a meghívásos viadalt, melyen a rendezők mellett a Dunaferr Se és az Enying VSE birkózói mérették meg magukat. A verseny fő célja a versenyrutin megszerzése, a tanult technikák versenyszerű körülmények között való alkalmazása volt. A "házi tornán" összesen ötven kisbirkózó lépett szőnyegre, s a belső csatákban a Dunaferr SE tíz, a Gurics György BDSE négy, míg az Enying VSE két első helyet szerzett.

Másnap más Pestszentimrén szerepeltek birkózóink, ahol a Diák II-III. és a III-IV. korosztályos lány diákolimpia országos döntőjében léptek szőnyegre versenyzőink. A diák és a serdülő korcsoportban összesen 265 lány küzdött az érmekét és a helyezésekért. A dunaújvárosi indulók közül Győri Viviána (49 kg), Bíró Alexandra (56 kg), Takács Petra (43 kg) és Potesz Diána (60 kg) nem jutott a legjobb hat közé, míg Nárai Alexa (46 kg) két győzelem és két vereség után az ötödik helyen zárta a napot.

Kép forrása: Dunaferr SE

Nyikos Veronika 65 kg-ban két győzelem után döntőbe jutott, majd az aranyéremért fordulatos mérkőzésen végül két vállal győzött és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Schrik Alina +65 kg-ban szintén három győzelemmel vívta ki a végső győzelmet, megszervezve a csapatunk második bajnoki címét. Összességében két aranyéremmel és egy 5. hellyel zártuk az országos döntőt, de a helyezetlen versenyzők mérkőzésein is voltak biztató jelek. Érdekesség, hogy a két korosztály 22 súlycsoportjában megszerezhető első helyek közül mindössze ötöt sikerült budapesti egyesületnek begyűjtenie, 17 aranyérem vidéki egyesülethez került.

A rovat további hírei: Sport

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.