Dunaújváros Hetilap

Letícia gyógykezelése is megkezdődhet

2017. március 30. (csütörtök) 12:46 - Vass Ádám

Ha segítségnyújtásról van szó, Dunaújváros nem ismer lehetetlent, hiszen a hónapok, sőt évek kitartó támogatása ismét meghozta eredményét. A héten kiderült, hogy Pecsét István mellett a négy éves Móna Jázmin Letícia gyógykezelése is megkezdődhet rövid időn belül.

Az elmúlt hónapokban több rendezvényen is gyűjtöttek a négyéves Móna Jázmin Letícia gyógykezelésére, többek között az MMK-ban is, ahol a legutóbbi két pénteken összesen, mintegy 350 ezer forinttal járultak hozzá a kislány gyógykezeléséhez. Ezeken kívül is városszerte, sőt a környező településeken és országosan is sokakat megérintett Leti sorsa, aminek köszönhetően mára már elérhetővé vált számára a gyógyulás. Édesanyja, Kovács Viktória elmondta, egyelőre úgy néz ki, hogy semmi akadálya a műtétnek, melyre április végén, vagy május elején kerülhet sor.

Addig azonban egy sor előzetes vizsgálat vár a kislányra, többek között egy MRI is, ami döntő lehet az időpont egyeztetésre nézve. A bécsi kezelés miatt, amennyiben nem lesz komplikáció, három napot töltenek Ausztriában. Másfél órás műtétre kerül sor, ami előtt már be kell feküdniük, majd a megfigyelés után másnap egy kötéscsere után akár egyből haza is indulhatnak. Utána két-három hét pihenés vár Letíciára, majd kezdődhet az intenzív rehabilitációs terápia.

 

Ezzel az eljárással nagyon látványos fejlődést lehet elérni, rövid időn belül járni is beszélni is képes lehet, de ennek az intenzív rehabilitációs folyamat a feltétele. Édesanyja szerint Leti nagyon fejleszthető, nagyon jó állapotban van ahhoz képest, amilyen gyerekekkel a klinikán az orvosok vagy a gyógytornászok szoktak foglalkozni, szóval nagyon jó esélyei vannak. Mivel ez az eljárás négyéves korig a leghatásosabb, így a rehabilitációs idő is sokkal rövidebb, mintha később kapta volna a kezelést. Október 2-án azonban még vár rá egy műtét, mivel csípőficama van, amit csak azzal tudnak helyrehozni, utána pedig másféle rehabilitációra is szüksége lesz, szóval mondhatjuk, hogy még csak most jön a java, mire ezeket mind végigjárták és lezajlanak a rehabilitációs kezelések, az úszás, torna, masszázs és minden egyéb. Éppen ezért is folytatják tovább a kupakgyűjtést, amiből ezeket szeretnék finanszírozni.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: tárlat és főpróba, helyreállítás, évértékelő

DS Híradó: tárlat és főpróba, helyreállítás, évértékelő

2019. december 13. (péntek)

Több program a Bartókban, sportos évzáró, Bocskai úti forgalomterelés - többek között e témákról szól a DSTV stábjának hangképes összegzése!

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

2019. december 12. (csütörtök)

A DVG szakemberei újabb három példányt vágtak ki a Vasmű úti platánsorról – az önkormányzat közleménye szerint az választások előtt végzett rekonstrukció négy-hat évvel rövidítette az állomány élettartamát.

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

2019. december 12. (csütörtök)

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

2019. december 11. (szerda)

Az adventi időszak hírei mellett a Dunaújvárosi Egyetem fotópályázatának anyagából nyílt kiállítás, valamint a jégcsarnokban rendezett utánpótlástorna szerepel a DSTV Híradójának keddi kínálatában. Katt a hangképes összeállításért!

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

2019. december 10. (kedd)

Sok téma terítékre került a DSTV összeállításában - a Híradót terveink szerint továbbra is rendszeresen a böngészők a DO-ról! Mutatom!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!