Dunaújváros Hetilap

Letícia gyógykezelése is megkezdődhet

2017. március 30. (csütörtök) 12:46 - Vass Ádám

Ha segítségnyújtásról van szó, Dunaújváros nem ismer lehetetlent, hiszen a hónapok, sőt évek kitartó támogatása ismét meghozta eredményét. A héten kiderült, hogy Pecsét István mellett a négy éves Móna Jázmin Letícia gyógykezelése is megkezdődhet rövid időn belül.

Az elmúlt hónapokban több rendezvényen is gyűjtöttek a négyéves Móna Jázmin Letícia gyógykezelésére, többek között az MMK-ban is, ahol a legutóbbi két pénteken összesen, mintegy 350 ezer forinttal járultak hozzá a kislány gyógykezeléséhez. Ezeken kívül is városszerte, sőt a környező településeken és országosan is sokakat megérintett Leti sorsa, aminek köszönhetően mára már elérhetővé vált számára a gyógyulás. Édesanyja, Kovács Viktória elmondta, egyelőre úgy néz ki, hogy semmi akadálya a műtétnek, melyre április végén, vagy május elején kerülhet sor.

Addig azonban egy sor előzetes vizsgálat vár a kislányra, többek között egy MRI is, ami döntő lehet az időpont egyeztetésre nézve. A bécsi kezelés miatt, amennyiben nem lesz komplikáció, három napot töltenek Ausztriában. Másfél órás műtétre kerül sor, ami előtt már be kell feküdniük, majd a megfigyelés után másnap egy kötéscsere után akár egyből haza is indulhatnak. Utána két-három hét pihenés vár Letíciára, majd kezdődhet az intenzív rehabilitációs terápia.

 

Ezzel az eljárással nagyon látványos fejlődést lehet elérni, rövid időn belül járni is beszélni is képes lehet, de ennek az intenzív rehabilitációs folyamat a feltétele. Édesanyja szerint Leti nagyon fejleszthető, nagyon jó állapotban van ahhoz képest, amilyen gyerekekkel a klinikán az orvosok vagy a gyógytornászok szoktak foglalkozni, szóval nagyon jó esélyei vannak. Mivel ez az eljárás négyéves korig a leghatásosabb, így a rehabilitációs idő is sokkal rövidebb, mintha később kapta volna a kezelést. Október 2-án azonban még vár rá egy műtét, mivel csípőficama van, amit csak azzal tudnak helyrehozni, utána pedig másféle rehabilitációra is szüksége lesz, szóval mondhatjuk, hogy még csak most jön a java, mire ezeket mind végigjárták és lezajlanak a rehabilitációs kezelések, az úszás, torna, masszázs és minden egyéb. Éppen ezért is folytatják tovább a kupakgyűjtést, amiből ezeket szeretnék finanszírozni.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

2019. október 16. (szerda)

Ünnepi tanév a Dózsában, lassan át kell állni az autósoknak a téli közlekedésre - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Jubilál a Dózsa iskola

Jubilál a Dózsa iskola

2019. október 16. (szerda)

A mostani tanév az ünnep jegyében fog telni a Dózsa iskolában. Rengeteg kisebb és nagyobb programmal készülnek a jelenlegi és az egykori diákok számára.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. október 16. (szerda)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

2019. október 16. (szerda)

A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között zajló oktatására - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

2019. október 15. (kedd)

Birtokba vették a nyugdíjasok a felújított klubházat, családi nap a Petőfiben, rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Benzin le, gázolaj fel

Benzin le, gázolaj fel

2019. október 14. (hétfő)

Szerdától eltérően változik a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon - írja a holtankoljak.hu internetes portál.