Dunaújváros Hetilap

Letícia gyógykezelése is megkezdődhet

2017. március 30. (csütörtök) 12:46 - Vass Ádám

Ha segítségnyújtásról van szó, Dunaújváros nem ismer lehetetlent, hiszen a hónapok, sőt évek kitartó támogatása ismét meghozta eredményét. A héten kiderült, hogy Pecsét István mellett a négy éves Móna Jázmin Letícia gyógykezelése is megkezdődhet rövid időn belül.

Az elmúlt hónapokban több rendezvényen is gyűjtöttek a négyéves Móna Jázmin Letícia gyógykezelésére, többek között az MMK-ban is, ahol a legutóbbi két pénteken összesen, mintegy 350 ezer forinttal járultak hozzá a kislány gyógykezeléséhez. Ezeken kívül is városszerte, sőt a környező településeken és országosan is sokakat megérintett Leti sorsa, aminek köszönhetően mára már elérhetővé vált számára a gyógyulás. Édesanyja, Kovács Viktória elmondta, egyelőre úgy néz ki, hogy semmi akadálya a műtétnek, melyre április végén, vagy május elején kerülhet sor.

Addig azonban egy sor előzetes vizsgálat vár a kislányra, többek között egy MRI is, ami döntő lehet az időpont egyeztetésre nézve. A bécsi kezelés miatt, amennyiben nem lesz komplikáció, három napot töltenek Ausztriában. Másfél órás műtétre kerül sor, ami előtt már be kell feküdniük, majd a megfigyelés után másnap egy kötéscsere után akár egyből haza is indulhatnak. Utána két-három hét pihenés vár Letíciára, majd kezdődhet az intenzív rehabilitációs terápia.

 

Ezzel az eljárással nagyon látványos fejlődést lehet elérni, rövid időn belül járni is beszélni is képes lehet, de ennek az intenzív rehabilitációs folyamat a feltétele. Édesanyja szerint Leti nagyon fejleszthető, nagyon jó állapotban van ahhoz képest, amilyen gyerekekkel a klinikán az orvosok vagy a gyógytornászok szoktak foglalkozni, szóval nagyon jó esélyei vannak. Mivel ez az eljárás négyéves korig a leghatásosabb, így a rehabilitációs idő is sokkal rövidebb, mintha később kapta volna a kezelést. Október 2-án azonban még vár rá egy műtét, mivel csípőficama van, amit csak azzal tudnak helyrehozni, utána pedig másféle rehabilitációra is szüksége lesz, szóval mondhatjuk, hogy még csak most jön a java, mire ezeket mind végigjárták és lezajlanak a rehabilitációs kezelések, az úszás, torna, masszázs és minden egyéb. Éppen ezért is folytatják tovább a kupakgyűjtést, amiből ezeket szeretnék finanszírozni.

A rovat további hírei: Közélet

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.