Nem volt esély a Pécs ellen

spigott - 2017. március 11. 16:18

Négygólos, 5-1-es vereséget szenvedett a PMFC elleni mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának 22. fordulójában.

A negyedik helyezett PMFC otthonában lépett pályára ma délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának újabb fordulójában. Ahhoz, hogy együttesünk megtartja jelenlegi harmadik helyét, mindenképpen pontot kellett szereznie a pécsiek ellen, ám ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak a hazai pályán jól szereplő Márton-csapattal szemben.

A mérkőzés első tíz perc nagy iramot, s két dunaújvárosi lehetőséget is hozott, ám előbb Dobos Áron lövését blokkolták a hazaiak, majd Csehi tizennégy méteres próbálkozását védte a hazaiak kapusa. Az első tíz perc végén Koller veszélyeztetett fejjel, majd szinte a semmiből megszerezte a vezetést a házigazda, miután a 17. percben Kónya használt ki egy védelmi megingást, s tizenegy méterről a jobb alsóba lőtt (1-0). A bekapott gól után továbbra is a vendéglátók játszottak mezőnyfölényben, Koller előbb lesről talált be, majd a 33. percben újra Kónya volt a főszereplő, aki egy szép emeléssel már kétgólosra növelte a pécsiek előnyét (2-0). A folytatásban sem tudott fogást találni ellenfelén együttesünk, s bár Dobos Barna már az első félidőben taktikai cserére szánta el magát, az eredmény már nem változott, így a PMFC vonulhatott biztosnak tűnő vezetéssel a pihenőre.

Képek: DO-archív

A második felvonásban muszáj volt feljebb jönnie csapatunknak ahhoz, hogy legyen esélye a pontszerzésre, ám az 56. percben megszerezte harmadik gólját is a házigazda, s ekkor úgy tűnt, hogy el is dől a találkozó (3-0). Rögtön a középkezdés után azonban Dobos Áron szépíteni tudott az álláson, így ha haloványan is, de tovább éltek a DPASE reményei (3-1). Egészen a 71. percig, mikor Kónya Dávid megszerezte saját maga harmadik, míg együttese negyedik találatát, s hiába hozta be Ablonczyt is a pályára Dobos Barna, innen sajnos már nem volt visszaút együttesünknek (4-1). Főleg úgy nem, hogy a 80. percben Hleba is bevette Vaszócsik kapuját, kialakítva ezzel az 5-1-es hazai sikert jelentő végeredményt.

PMFC – DPASE 5-1 (2-0)

Gólszerzők: Kónya D. 3, Károly, Hleba, illetve: Dobos Á.

DPASE: Vaszócsik, Hajdók (Kercsó), Pölöskei (Király), Farkas, Csehi, Csendes, Dorogi (Ablonczy), Blatt, Dobos, Szepessy R., Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.