Dunaújváros Hetilap

Összefogással egy hihetetlen gyógyulásért

2017. március 29. (szerda) 14:57 - Vass Ádám

Helyrehozták a begyulladt máját, a két áttét közül az egyik már teljesen eltűnt, így nagy reményekkel várja a kínai gyógykezelésének folytatását Pecsét István, amelyre április végén kerülhet sor.

Tavaly november 20-án érkezett haza Pecsét István a kínai gyógykezeléséről, mert a transzplantált mája begyulladt. Annak érdekében, hogy a máj kilökődését megállítsák és helyrehozzák, gyógyszeres kezelést kapott. A kontrollvizsgálatok kimutatták, hogy a kezdeti stagnálást követően az értékek elkezdtek normalizálódni, a februári CT vizsgálat pedig megerősítette, hogy a két áttét közül az egyik teljesen eltűnt. Pecsét Istvántól állapota felől érdeklődtünk.

- Egy áttét úgy tűnt el a Kínában töltött öt hónap alatt, hogy két és fél centiméter átmérőjű volt, míg a másik, ami szintén ekkora volt, összezsugorodott egy centire. Itthon ezekkel semmit nem tudtak kezdeni, de külföldön is az ilyen szintű betegségeknél már nagyon nehezen beszélnek gyógyulásról, inkább csak szinten tartásról vagy stabilizálódásról.

Ennek ellenére István gyógyulása szépen halad előre és úgy tűnik, teljesen el tudják tüntetni az áttéteket. A kínai orvosokkal már megtörtént az egyeztetés, így április végén újra Guangzhouba utazik, hogy befejezzék a kezelést.

- Hétfőn voltam az onkológusomnál is, aki biztatónak találta az eredményeket és támogatta az utazást, hogy befejeződhessen a gyógykezelés. Utána úgy szeretnék visszajönni, hogy már teljesen gyógyult vagyok. Már csak egy áttéttel kell foglalkozni, ami szerencsére sokat zsugorodott tavaly óta, így némileg könnyebb dolgom lesz, de hasonlóan öt-hat hónapig fog tartani.

Az adománygyűjtést azóta is folytatják Pecsét István gyógykezelésére (az utazásra, a kint tartózkodásra, a vízumra, orvosi vizsgálatokra).

- Az önkormányzat továbbra is figyelemmel kíséri a sorsomat és mindenben támogatnak. Cserna Gábor polgármester személyesen is felköszöntött a harmincadik születésnapomon. Ahhoz, hogy magabiztosan útnak lehessen indulni, még másfél-két millió forint szükséges, elsősorban a szállás miatt, hiszen nem lehet tudni, hogy fél év lesz belőle, vagy csak négy hónap. Felmerülhetnek olyan költségek, amikkel nem lehet számolni, de már láttuk tavaly, hogy milyen váratlan kiadásokra lehet számítani, így ki tudtam számítani a szükséges összeget.

A rovat további hírei: Közélet

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

2020. július 12. (vasárnap)

A hírt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szombati közleménye erősítette meg – tudtam/tudtuk, hogy eljön az idő, már az is csoda, hogy csak most. Itt a hivatalos közlemény, egy hosszabb és egy nagyon rövid mondat kiegészítéssel.

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

2020. július 10. (péntek)

Fontos problémára hívta fel a lakosság figyelmét Orosz Csaba: a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője Mészáros László, a DVG. Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője társaságában a táborállási területen keletkezett zöldhulladék nem megfelelő elhelyezésére, és az ezzel járó kockázatra, veszélyre figyelmeztet.

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.