Dunaújváros Hetilap

Összefogással egy hihetetlen gyógyulásért

2017. március 29. (szerda) 14:57 - Vass Ádám

Helyrehozták a begyulladt máját, a két áttét közül az egyik már teljesen eltűnt, így nagy reményekkel várja a kínai gyógykezelésének folytatását Pecsét István, amelyre április végén kerülhet sor.

Tavaly november 20-án érkezett haza Pecsét István a kínai gyógykezeléséről, mert a transzplantált mája begyulladt. Annak érdekében, hogy a máj kilökődését megállítsák és helyrehozzák, gyógyszeres kezelést kapott. A kontrollvizsgálatok kimutatták, hogy a kezdeti stagnálást követően az értékek elkezdtek normalizálódni, a februári CT vizsgálat pedig megerősítette, hogy a két áttét közül az egyik teljesen eltűnt. Pecsét Istvántól állapota felől érdeklődtünk.

- Egy áttét úgy tűnt el a Kínában töltött öt hónap alatt, hogy két és fél centiméter átmérőjű volt, míg a másik, ami szintén ekkora volt, összezsugorodott egy centire. Itthon ezekkel semmit nem tudtak kezdeni, de külföldön is az ilyen szintű betegségeknél már nagyon nehezen beszélnek gyógyulásról, inkább csak szinten tartásról vagy stabilizálódásról.

Ennek ellenére István gyógyulása szépen halad előre és úgy tűnik, teljesen el tudják tüntetni az áttéteket. A kínai orvosokkal már megtörtént az egyeztetés, így április végén újra Guangzhouba utazik, hogy befejezzék a kezelést.

- Hétfőn voltam az onkológusomnál is, aki biztatónak találta az eredményeket és támogatta az utazást, hogy befejeződhessen a gyógykezelés. Utána úgy szeretnék visszajönni, hogy már teljesen gyógyult vagyok. Már csak egy áttéttel kell foglalkozni, ami szerencsére sokat zsugorodott tavaly óta, így némileg könnyebb dolgom lesz, de hasonlóan öt-hat hónapig fog tartani.

Az adománygyűjtést azóta is folytatják Pecsét István gyógykezelésére (az utazásra, a kint tartózkodásra, a vízumra, orvosi vizsgálatokra).

- Az önkormányzat továbbra is figyelemmel kíséri a sorsomat és mindenben támogatnak. Cserna Gábor polgármester személyesen is felköszöntött a harmincadik születésnapomon. Ahhoz, hogy magabiztosan útnak lehessen indulni, még másfél-két millió forint szükséges, elsősorban a szállás miatt, hiszen nem lehet tudni, hogy fél év lesz belőle, vagy csak négy hónap. Felmerülhetnek olyan költségek, amikkel nem lehet számolni, de már láttuk tavaly, hogy milyen váratlan kiadásokra lehet számítani, így ki tudtam számítani a szükséges összeget.

A rovat további hírei: Közélet

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. november 21. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a novemberi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai negyvennégy napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

Február 16-án időközi választás lesz Dunaújvárosban

Február 16-án időközi választás lesz Dunaújvárosban

2019. november 21. (csütörtök)

Február 16-ára tűzte ki az időközi országgyűlési választást a Fejér megyei 4. számú választókerületben a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán; a helyi választók az októberben Dunaújváros polgármesterévé választott Pintér Tamás (Jobbik) utódjáról dönthetnek majd.

Ki kapja a rangos elismerést?

Ki kapja a rangos elismerést?

2019. november 20. (szerda)

Dunaújváros közgyűlésének rendelete szerint, a Dunaújváros Sportjáért díj azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban a testnevelés és sport területén kiváló munkát végeztek, vagy kimagasló sporteredményeket értek el.

D+ Híradó - Retro vetélkedő, elsősavató

D+ Híradó - Retro vetélkedő, elsősavató

2019. november 20. (szerda)

Pénteken ismét nagy sikert aratott a retro vetélkedő az MMk-ban,88 új kisdiákot avattak fel a Dózsa iskolában, közel 100 versenyző mérte össze erejét szombaton a második dunaújvárosi lábtoll labda versenyen - napi hírösszefoglaló.

Idén sem kapcsolja le az áramot karácsony környékén az E.ON

Idén sem kapcsolja le az áramot karácsony környékén az E.ON

2019. november 20. (szerda)

Tartós tartozás miatt egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki az áramot az E.ON Energiakereskedelmi Kft. a karácsonyi ünnepek idején - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

D+ Híradó - Jótékonyság, Ludas Matyi

D+ Híradó - Jótékonyság, Ludas Matyi

2019. november 19. (kedd)

Hetedik alkalommal gyűjtöttek a kórháznak, ismét megválasztották az MMK Ludas Matyiját, látványos bemutatóval várták az érdeklődőket a Pannonban - napi hírösszefoglaló.

Varga Mihály: több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

Varga Mihály: több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

2019. november 19. (kedd)

Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály az MTI-nek.