Újabb felmérő előtt a DPASE

spigott - 2017. március 10. 19:35

Egyik közvetlen riválisának otthonából is pontosan távozna a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB 3-as pontvadászat hétvégi fordulójában.

Nagy csatában aratott fontos, 2-1-es győzelmet a Békéscsaba elleni bajnokin az előző héten a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely újabb sikerének köszönhetően megtartotta harmadik helyét az NB 3 Közép Csoportjában. Ahhoz azonban, hogy a következő forduló után se szakadjon le a közvetlen élmezőnyről, újabb pontra, vagy pontokra lesz szüksége a dunaújvárosi fiataloknak, akik szombaton délután fél háromtól a nagy rivális Pécs otthonában lépnek pályára. A PMFC gárdája jelenleg a negyedik helyet foglalja el a tabellán úgy, hogy mindössze kettő ponttal van lemaradva Dobos Barna együttesétől, így igazán kemény csatára számíthatnak Tóth Tiborék, akik igyekeztek becsülettel felkészülni hétvégi mérkőzésükre.

Az biztos, hogy a házigazdák rendkívül motiváltan vágnak majd neki a szombati meccsnek, hiszen egy esetleges győzelemmel megelőznék együttesünket, ráadásul a pécsiek meglehetősen rosszul vették azt is, hogy a két gárda szeptemberi találkozóját a mieink 3-1-re megnyerték Dunaújvárosban. Fel van tehát adva a lecke a DPASE labdarúgóinak, s bár együttesünk szakvezetése is tisztában van a feladat nehézségeivel, Dobos Barna vezetőedző kíváncsian várja, hogy mire lesz képes csapata a bajnokság egyik élcsapatának otthonában.

Képek: DO-archív

"Természetesen annak reményében utazunk el Pécsre, hogy tudunk pontot, pontokat szerezni, még akkor is, ha ez rendkívül nehéz feladatnak ígérkezik. Mi, a szakvezetés is nagyon kíváncsian várjuk, hogy a tavasz folyamán mire leszünk képesek, s ennek jó felmérője lesz a szombati mérkőzés, hiszen egy erős, jó csapat otthonában bizonyíthatunk. Hazai környezetben jól, eredményesen játszunk, ugyanakkor idegenben egyelőre még nem tudjuk ezt a teljesítményt hozni, s ezen érthetően javítanunk kell. Ezért is erősítettük meg télen a keretet, így több a variációs lehetőségünk, szóval a holnapi meccs egy remek tesztnek ígérkezik a csapat számára. Pakson hátrányból is egyenlíteni tudtunk úgy, hogy nem játszottunk igazán jól, most a remélt pontszerzéshez muszáj lesz jobban teljesítenünk, de továbbra is azon dolgozunk minden héten, hogy előrébb tudjunk lépni játékban is. Szerencsére Szepessy Róbert eltiltása letelt, most úgy tűnik, hogy szinte a legjobb felállásunkban vághatunk neki a szombati mérkőzésnek" – fogalmazott a DPASE együttesének vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.