17 évet kapott az idős dunaújvárosi asszony brutális gyilkosa

2017. április 13. (csütörtök) 12:38 - doszerk

Jogerősen tizenhét év fegyházbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki 2014-ben dunaújvárosi otthonában meggyilkolt egy idős asszonyt.

A Szegedi Ítélőtábla az ügyben kirendelés útján eljáró bírái a 29 éves férfit nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon a férfira kiszabott húszéves büntetést.

A más bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztését töltő vádlott 2014. augusztus 8-án egy nőismerősénél tartózkodott egy dunaújvárosi lakásban. Miután összevesztek, a lány elküldte a férfit, aki összecsomagolt, és el is ment, a táskájában a személyes holmijait, valamint egy lézerceruzát és egy teleszkópos botot, viperát vitt magával.

A férfi látásból ismerte a házban lakó 71 éves, számos betegségben szenvedő sértettet, akiről úgy gondolta, jó anyagi körülmények között él. Elhatározta, hogy bemegy az asszony lakásába és megszerzi az értékeit. A közeli építkezésről odavitt az épülethez egy fémkorlátot, azon felmászva bejutott a nő erkélyére, majd a lakásába, közben a lézerceruzával világított. Kutatás közben arany ékszereket, bélyegeket és néhány eurót talált, amit magához vett.

Az időközben felébredő asszony összetalálkozott az értékek után kutató vádlottal, aki előbb a viperával többször megütötte a védekezni próbáló sértettet, majd megfojtotta a nőt. Ezután - hátrahagyva a lézerceruzát és a viperát - az erkélyajtón keresztül távozott a lakásból. Az asszony holttestét 2014. augusztus 11-én találták meg.

A férfi a gyilkosság után Budapestre ment, ahol az ékszerek egy részét 550 ezer forintért értékesítette, majd Veszprémbe utazott, itt hotelszobát vett ki az ékszerekért kapott pénz egy részéből, valamint ruhákat, műszaki cikkeket és 105 eurót vásárolt. A vádlottat 2014. augusztus 12-én fogta el a rendőrség, a megmaradt arany ékszereket, valamint a vásárolt tárgyakat és 124 ezer forintot lefoglalták.

-MTI-

A rovat további hírei: Sziréna

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.

Szirénapróbák július 6-án

Szirénapróbák július 6-án

2020. július 05. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba július 6-án, hétfőn.

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

2020. július 04. (szombat)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Baracs és Kisapostag között, teljes szélességében lezárták a rendőrök a 6-os számú főutat, értesült a DO. Három gépjármű ütközött, két személy sérült.

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

2020. július 03. (péntek)

Pozitív koronavírus-tesztet produkált egy kézilabdaedző, aki hétfőn foglalkozást vezetett a kempingben zajló napközis táborban, adta hírül a GESZ. Fertőtlenítő nagytakarítást tartanak a bázison, a tábor három napra bezár.

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

2020. július 02. (csütörtök)

Nem, a nyitó képen nem egy esőerdőt mutatok - a délutáni (első) felhőszakadást örökítettem meg a Liget közben. Két tomboló vihar, a második jéggel jött. Nagy lépést tettünk a közösségi tartalomszolgáltatás felé, összeállításunkat jobbnál jobb böngészői képekkel színesítjük. Köszönet mindenkinek, aki segített!

Rendőrség: elfogás a Bocskai utcában

Rendőrség: elfogás a Bocskai utcában

2020. július 02. (csütörtök)

Lopás miatt körözött férfit kerítettek kézre a rendőrök a Bocskai utcában tegnap. A 20 éves fiatalt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kereste.