A címvédő érkezik!

spigott - 2017. április 22. 12:51

A legutóbbi bajnokság győztese, a Miskolc Steelers gárdája ellen folytatja a Ratio Médi HFL küzdelmeit vasárnap délután a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

A Budapest Wolves elleni parádés sikert követően újra hazai pályán méreti meg magát a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely a szezont szintén győzelemmel kezdő Miskolc Steelers együttesét látja vendégül vasárnap délután három órától a Dunaújvárosi Stadionban. A Gorillák hétvégi ellenfele rendkívül kemény ellenfélnek ígérkezik, hiszen amellett, hogy ők a bajnoki címvédők, a játék minden elemében kiválóan teljesítenek. Passzjátékuk erős, pontosan találják meg amerikai elkapóikat, erőfutásaikra is nagyon oda kell figyelnie a mieinknek, ráadásul a védelmük is nagyon össze lett rakva, ezért minden tudására szüksége lesz csapatunknak ahhoz, hogy pontokat szerezzenek a vasárnap délutáni összecsapáson.

A Wolves elleni siker azonban megmutatta, hogy a Gorillaz gárdáját sem kell félteni, ha a kihívások teljesítéséről van szó, a bajnokság nyitómeccsén ugyanis bátran, jól játszott a Ratio Média Hungarian Football League újonca, mely egy pillanatig sem ijedt meg neves ellenfelétől, s olyan erényeket csillogtatva nyert tulajdonképpen simán, amelyekre most hétvégén is nyugodtan építhet. Bachrathy Kornélék természetesen ezúttal is a bravúrt tűzték ki maguk elé, s rendkívül elszántan várják a vasárnap délután három órakor kezdődő találkozót, melyen természetesen számítanak lelkes drukkereikre is. ahogy azt a Gorillaz csapatáért szorítók már megszokhatták, a belépés ezúttal is ingyenes, s a hazaiak reményei szerint ez, valamint az első fordulóban aratott szép győzelem után sokan kilátogatnak majd vasárnap délután is a Dunaújvárosi Stadionba.

Képek: DO-archív

"Nyilván nagyon várjuk már a vasárnapi meccset, mindenki rendkívül motivált, s azt gondolom, hogy aki kételkedett eddig abban, hogy sikeresek lehetünk a HFL-ben, már az is optimistán néz a következő mérkőzések elé, s már mi is tudjuk, hogy ott vagyunk azon a szinten, amin a többiek. Ezzel együtt a miskolciak nagyon jó csapatot alkotnak, van egy remek ukrán, s három nagyon erős amerikai játékosuk, szóval nagyon kemény meccsre számítunk. Abban is biztos vagyok azonban, hogy meg tudjuk őket fogni, s bár a magyar bajnok lesz az ellenfél, nem gondolom, hogy azért nagyon félnünk kellene, s bízom benne, hogy sok szurkoló előtt leszün képesek jó meccset játszani velük is" - árulta el Bachrathy Kornél, a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz irányítója.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.