Belakták Kolozsvárt a tornászok!

Szárszó Lajos - 2017. április 18. 16:01

Szombaton érkezett meg Kolozsvárra, a tornász Európa-bajnokság helyszínére a magyar tornász válogatott, köztük a Dunaferr SE két versenyzője, Kovács Zsófia és Jakab Noémi, akik közül előbbitől döntős helyzésben reménykedik a magyar szakvezetés.

Két dunaújvárosi tornásszal – Kovács Zsófiával és Jakab Noémivel - utasterében szombaton begördült Kolozsvárra a Magyar Torna Szövetség autóbusza, hogy pár nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt a helyszínen készüljenek fel a rangos erőpróbára. Mint azt Draskóczy Imre női szövetségi kapitány tájékoztatójában közölte, Böczögő Dorina sérülése miatt a Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Jakab Noémi, Al-Salty Dália alkotta női tornászválogatott indul majd az Európa-bajnokságon. A válogatottal együtt utazott a helyszínre a Dunaferr SE torna szakosztályának vezetőedzője, Trenka János, akitől megtudtuk, hogy megfelelő körülmények fogadták őket.

- Pár nappal a verseny előtt a legfontosabb, hogy megismerkedjünk a környezettel, a versenycsarnokkal, az edzőteremmel. Örömmel mondhatom, hogy minden a legnagyobb rendben van. Két edzőteremben gyakorolhatunk, melyek nincsenek messze a lakhelyünktől. Nagyon fontos ilyenkor a megfelelő táplálkozás, mely szintén rendben van. A mai napon a pódiumedzésen, vagyis a verseny színhelyén gyakorolhatunk. Délelőtt Jakab Noémi kipróbálhatott mindent, míg délután Kovács Zsófia áll a szerekhez. Mind a verseny, mind a bemelegítő teremben jó körülmények vártak ránk, amely azért volt fontos, mert az előzetes információk alapján úgy hallottuk, nagyon hideg van bennük. A tapasztalatunk azonban az, hogy a hőmérséklet mindkét helyen megfelelő. Ami érdekessége lett a versenynek az az, hogy a négy fős csapatokat minden nemzetnél két-két fősre bontották, így a mieink az 1., és a 4. csoportban versenyeznek majd. Az egyes csoport tagjait, vagyis Jakab Noémit és Al-Salty Dáliát Draskóczy Imre szövetségi kapitányunk, míg a negyedik csoportba került Kovács Zsófiát és Dévai Boglárkát én segítem a verseny során.
A legnagyobb figyelem az olimpiai tornász Kovács Zsófia felé irányul, aki a Draskóczy Imre szövetségi kapitány szerint akár az egyéni döntőbe is bejuthat.

Képek: DO-archív

- Úgy gondolom, hogy Kovács Zsófia és Dévai Boglárka abszolút készen áll az Eb-re, Jakab Noémi és Al-Salty Dália pedig teljes mértékben tapasztalatszerzésként vesz részt a versenyen. Ugráson Dévai Boglárka és Kovács Zsófia egyaránt fináléesélyesek, emellett Kovács Zsófia egyéni összetettben is előkelő helyezésre számíthat.
A szövetségi kapitány szavait erősítette meg Zsófia is, aki, mint azt az utazás előtt még a tatai edzőtáborban nyilatkozta nagyon jó formában érzi magát, és mivel mind a négy a szeren indul, így összetettben, míg az egyéni döntőkben felemáskorláton és az ugráson szeretne finálézni, és érem közeli helyezéseket elérni.
Az Európa bajnokság selejtezői holnap kezdődnek, amikor a férfiak állnak a szerekhez. A női selejtezőket április 20-án, csütörtökön rendezik, a magyarok az 1-es (Jakab Noémi, Al-Salty Dália) és a 4-es (Kovács Zsófia, Dévai Boglárka) csoportban lépnek a szerekhez. Az 1. csoport ugrással, míg a 4. felemáskorláttal kezd. Az egyéni összetett döntőre április 21-én, pénteken kerül sor, ide a legjobb 24 versenyző kerülhet be, de országonként csak kettő, majd a szerenkénti finálékat 22-én és 23-án rendezik.

Program: (a kolozsvári, helyi idő szerint, az időeltolódás a magyar időhöz képest +1 óra.)
04.20. csütörtök 10.00 női selejtező 1. csoport (Jakab Noémi, Al-Salty Dália)
04.20. csütörtök 18.30 női selejtező 4. csoport (Kovács Zsófia, Dévai Boglárka)
04.21. péntek 17.30 női egyéni összetett (végeredmény magyar idő szerint 19.00 körül várható)
04.22. szombat, szerenkénti finálék 13.30-16.40 (férfi talaj, ló, gyűrű, női ugrás, felemáskorlát)
04.23. vasárnap szerenkénti finálék 13.30-16.40 (férfi ugrás, korlát, nyújtó, női gerenda, talaj)

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.