Bizonyíthattak a fiatalok

spigott - 2017. április 10. 12:12

Több mint húsz játékos vett részt a Dunaújvárosi Acélbikák Hoki Klub és a Rudas iskola háromnapos, ingyenes edzőtáborában.

Mindenképpen szeretnék feltölteni lyukasnak számító ifjúsági korosztályukat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói, akik péntektől vasárnapig az U18-as hokisok számára szerveztek ingyenes edzőtábort. A háromnapos összetartásra az ország több szegletéből érkeztek az ifjak, így összesen huszonhárom jégkorongozóval, húsz mezőnyjátékossal és három kapussal kezdődött meg pénteken az összetartás, melynek nemcsak a DAB utánpótlás edzőivel, hanem az Acélbikák felnőtt csapatának pénteken kinevezett cseh vezetőedzőjének, David Musial irányításával vágtak neki a fiatalok.

Munkában ráadásul nem volt hiány, a száraz és jeges edzések mellett két egymás közti edzőmeccset is játszottak az ifjú hokisok, akiket alaposan megdolgoztatott a szakvezetés, ám emellett jutott azért némi idő a kikapcsolódásra is, hiszen a tábor résztvevői megtekinthették női kézilabdázóink magabiztos bajnoki sikerét a Vác elleni hazai rangadón. A Dunaújvárosi Acélbikák Hoki Klub és a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium közös programjában a sport mellett komoly szerepet kap persze a tanulás is, ezért a fiatalok természetesen ellátogattak a Rudas iskolába is, ahol megismerkedhettek az intézmény által nyújtott oktatási lehetőségekkel.

A háromnapos edzőtábor vasárnap délután ért véget, mi arra kértük ifjabb Azari Zsoltot, a DAB sportigazgatóját, hogy számoljon be a mögöttük hagyott időszak tapasztalatairól.
"A célunk az volt, hogy be tudjuk mutatni azt, mik az előnyei annak, ha valaki itt tanul jégkorongozni. Szerencsére, amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani, be tudtuk mutatni az iskolát, be tudtuk mutatni az új edzőnket, aki nagy sikert aratott a gyerekek körében is, sikerült profi körülményeket teremtenünk a gyerekeknek, akik azt mondták, hogy úgy érezték magukat, mintha a válogatottnál lennének, minden a rendelkezésükre állt, minden időben volt, szóval érzésem szerint ők is elégedetten zárták az edzőtáborunkat.

Külön öröm volt, hogy kijutottunk a DKKA női kézilabdázóinak Vác elleni rangadójára, s a gyerekeknek meg tudtuk mutatni így azt is, hogy milyen sportélet van itt Dunaújvárosban, s milyen összetartó és sportszerető város is vagyunk. Ez nem elsősorban a felmérésről szólt, pénteken és szombaton volt egy-egy olyan jeges edzésünk, amilyenek majd a szezon közben is várhatóak lesznek, mindkettőt David Musial irányította. Azt azért láttuk, hogy mindenki megütötte a szintet, senki nem lógott ki lefelé, ezért nagy öröm volt azt tapasztalni, hogy igenis van kiből válogatni, s van esélyünk összetoborozni azt az U18-as csapatot, amelyik részt venne az ifjúsági bajnokságban. Beszélgettünk a játékosokkal, java részük el tudná képzelni itt további pályafutását, volt olyan is, aki kíváncsiságból jött el, de úgy vélem, hogy ezek közül a fiatalok közül, többen is játszhatnak majd az ifjúsági csapatunkban, illetve egész nyáron azon fogunk dolgozni, hogy megnyerjünk még olyan játékosokat, akik pályára tudnak lépni az utánpótlás együttesünkben. Nem titkoltan azért, hogy visszatérjünk arra az útra, amivel bebizonyítjuk, hogy a legjobb játékosokat újra Dunaújváros adja a magyar jégkorongnak" – fogalmazott ifjabb Azari Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.