Fontos egy pont idegenből

spigott - 2017. április 9. 19:12

Korán vezetést szerzett, ám végül 1-1-es döntetlent ért el a Hódmezővásárhely vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a mérkőzés nagyobbik részében jobban játszott ellenfelénél, ám helyzetei nagyobbik részét sajnos nem tudta újabb gólokra váltani.

Az NB III Közép Csoportjának 26. fordulójában lépett pályára ma délután Hódmezővásárhelyen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Dobos Barna tanítványaira nagyon nehéz mérkőzés várt, hiszen mai ellenfelük nyolc találkozó óta veretlen volt a bajnokságban, ráadásul a mieinkhez hasonlóan 46 szerzett ponttal álltak a tabellán, vagyis ahhoz, hogy együttesünk megtartsa negyedik helyélt, mindenképpen pontot kellett volna szereznie. Ez az utóbbi időben nem igazán ment a dunaújvárosi labdarúgóknak hazai pályájuktól távol, ám most nagyon jól kezdték a meccset, hiszen Dobos Áron remek indítása után Tóth Tibor gyalogolt szinte a kapuig a labdával, s mivel nem hibázta el ziccerért, már a hatodik percben megszerezte a vezetést a DPASE (0-1).

A mieink a folytatásban is irányították a játékot, rendre ott tudták tartani a játékszert az ellenfél térfelén, helyzeteik is adódtak, ám ezekkel sajnos nem tudtak élni. Ez azért lett volna fontos, mert a 36. percben az első védelmi megingást góllal büntette a házigazda, miután egy baloldali beívelést követően Szabó Dávid tudott közelről egyenlíteni, így kezdődhetett minden elölről (1-1). A félidőből hátralévő szűk tíz percben is inkább a mieink veszélyeztettek, ám újabb gólt nem tudtak szerezni, így egálról vágtak neki a csapatok a második felvonásnak. Melyben igyekezett még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni a dunaújvárosi alakulat, de hiába sikerült többször is kijátszani a vendéglátókat, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Tóth Tibor a kapufát találta telibe öt méterről, Szepessy Róbert előtt is akadt lehetőség, de a második találatot csak nem tudták begyötörni a mieink. Ez sajnos nem változott a lefújásig sem, így a találkozó végül 1-1-es döntetlennel ért véget, ami egyben azt is jelentette, hogy a DPASE a negyedik, míg a házigazdák az ötödik helyről folytathatják a bajnoki küzdelmeket.

Képek: DO-archív

Ugyan a találkozó előtt Dobos Barna vezetőedző azt mondta, hogy elégedett lenne az egy ponttal is, ezúttal akadt benne némi hiányérzet a találkozó értékelésénél.
"Jó formát mutattunk ma, úgy érzem, hogy lényegesen közelebb álltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk. Sajnos az ellenfél kapuja előtt nem voltunk elég határozottak, nem tudtunk élni az esélyeinkkel, pedig a mezőnyben megdolgoztunk értük, sikerült több helyzetet is kialakítanunk. Védekezésben elkövettünk egy hibát, ami két pontunkba került, ugyanakkor elsősorban a helyzetkihasználásunk volt inkább az oka annak, hogy csak döntetlent értünk el. Ezzel együtt nem lehetek teljesen elégedetlen, mert az összkép jó volt, amit elterveztünk játékban, azt meg tudtuk valósítani, egy kicsi plusz hiányzott ahhoz, hogy győztesen utazhassunk haza" – fogalmazott a DPASE szakvezetője.

Hódmezővásárhelyi FC – DPASE 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Szabó a 36., illetve Tóth T. a 6. percben.

Hódmezővásárhelyi FC: Bordás – Kormányos (Bartyik 70.), Tóth J., Horváth, Szabó (Fátyol 84.), Szilágyi, Mezei, Pataki, Végh (Oravecz 58.), Máté, Kökény. Vezetőedző: Major László.

DPASE: Vaszócsik – Csendes, Pölöskei (Ablonczy 84.), Farkas, Csehi, Király, Kercsó, Tóth, Dobos Á., Szepessy, Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.