Hajrávereség a LEN Kupában

Szárszó Lajos - 2017. április 14. 20:19

Óriási csatában szenvedett 8-6-os vereséget a LEN Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a fővárosban ma este. Mihók Attila tanítványai az utolsó negyedben még vezettek az UVSE ellen, ám hajrát sajnos nem bírták, így holnap a bronzéremért játszhatnak.

A magyar bajnokságban döntőjében nem jött össze a DUE-Maarks Graphics - UVSE párharc, viszont a két kitűnő együttes a LEN Kupa elődöntőben összecsaphatott egymással. Bár a mieink nagyon fogadkoztak a találkozót megelőzően, a meccs esélyesének az újpesti gárda számított, akik az idei bajnokságban több alkalommal legyőzték a Dunaújvárost. Amitől azonban ez a meccs más volt, mint a többi, az egyértelműen az, hogy a LEN Kupa döntőjébe jutás mindössze egy mérkőzésen dőlt el. A DUE-UVSE meccs előtt kiderült, hogy olasz Padova az orosz Hanti-Manszijszk 9–7–es legyőzésével már bebiztosította a helyét a fináléban. Villámgyorsan emberhátrányba kerültünk, hiszen az UVSE az első akcióját emberelőnyben vezette, de az szerencsére kimaradt. Másodszorra azonban ezt már nem úsztuk meg, hiszen Ziegler kiállítását Csabai használta ki (1-0). Ami azonban ennél fájóbb volt, hogy két akciónk végén sem sikerült kapura lőnünk. Az első lövésünkre több, mint kettő percet kellett várni, de a lövés a felső lécen csattant. Ezt követően Kasó mutatott be hatalmas bravúrt, majd mi is megemelhettük kalapunkat a kapufa előtt. Az UVSE Keszthelyi révén növelte előnyét a negyedik percben (2-0), így Mihók Attila azonnal időt kért. Végre mi is kaptunk egy emberelőnyt, de az sajnos kimaradt, míg a túloldalon Szűcs a kapufa támogatásával növelte csapata előnyét (3-0).

A következő újvárosi támadás végre gólt eredményezett, Szilágyi pontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot (3-1). Kasó mutatott be ismét bravúros védést, de azt az utolsó percben lemásolta a túloldalon, ráadásul emberhátrányos helyzetben Gangl Edina. Szilágyi hozta el a labdát a második nyolc perc elején, a hazai kapufa azonban megint mentett. Óriási küzdelem zajlott center pozícióban, páros kiállítás lett a vége, viszont ebből mi jöttünk ki jobban, mivel Vályi Fanny vízre pattintott lövése került az UVSE kapujába (3-2). Miután minimálisra sikerült csökkenteni a hátrányt sajnos kimaradt két akciónk is, melyből az egyik emberelőnyös volt, viszont az Újpest sem talált a kapuba. Ziegler kiállítását is megúsztuk, viszont mi is kihagytuk saját lehetőségünket. A hosszabb gólcsendet Tóth Ildikó centertalálata törte meg (4-2), melyre jó védekezést követően jött a mieink válasza. Garda Kriszta nézte meg magának a kapu bal alsó sarkát, melyet távoli, pontos lövéssel vett be (4-3). A dudaszó pillanatában Kasó mentette meg csapatunkat, aki parádésan ütemben védte a hazaiak közeli lövését, így ezt a negyedet megnyerve, de egy gólos hátrányban mehettek a csapatok a nagyszünetre. Vályi Vanda hozta el a labdát a ráúszáskor, egyenlíteni azonban nem sikerült. Ráadásul a következő akciónál elvették a sporik a labdát, ekkor viszont Kasó tett arról, hogy ne kapjunk újabb gólt. Gangl a hazai kapuban remekelt, de egy jó labdaszerzés után sikerült az egyenlítés. A jobb oldalról, jobb kézzel ejtett pontosan a hosszú sarokba Menczinger Kata (4-4), ami azonban fájó pillanat volt, amikor Gurisatti Grétát állították ki végleg, miután begyűjtötte harmadik büntetését is. Miután ezt sikerült kivédekeznünk, Van Der Sloot mehetett a kötelek mögé, mely előnyt Horváth Brigitta használta ki, ezzel átvettük a vezetést (4-5).

Képek: DO-archív

Sajnos nem sokáig, mivel Keszthelyi használta ki a mieink védekezési hibáját (5-5), majd a lilák az előnyt visszavenni nem tudták, mert Kasó és a kapufa közösen mentettek. Szilágyi forgácsolta ketté a keresztlécet, majd az utolsó támadást az UVSE vezethette, eredmény nélkül, így a döntés az utolsó negyedre maradt. Annak az elején mindkét oldalon kimaradt-egy-egy lehetőség, majd Szilágyi célzott pontosan, ezzel ismét itt volt az előny (5-6). Az emberelőny kihasználással megint problémáink akadtak, melyet büntetett az UVSE, akik Szilágyi kiállításából szereztek Kuna révén gólt (6-6), majd miután Mihók Attilát küldték el a medence széléről, Szűcs Gabi ismét a hazaiaknak szerzett előnyt (7-6). A vége előtt három perccel Czigány kétgólosra növelte az UVSE előnyét (8-6), majd Tóth Ildikó kapott piros zászlót, ám ezzel a lehetőséggel sem sikerült élnünk. Mivel újabb feltámadásra már nem volt idő, így a játékot a lilák nyerték, így mi holnap délután az orosz Hanti-Manszijszk ellen a bronzéremért játszunk majd. Csapatunk a vereség ellenére is minden dicséretet megérdemel, hiszen háromgólos hátrányból sikerült visszajönni a meccsbe. Ami viszont negatívum, hogy sok emberelőnyös lehetőség maradt kihasználatlan, melyekre holnap nagyon oda kell figyelni.

UVSE - DUE Maarks Graphics 8-6 (3-1, 1-2, 1-2, 3-1)

UVSE: Gangl Edina – Czigány Dóra 1, Kisteleki Hanna, Szűcs Gabriella 2, Keszthelyi Rita 2, Tóth Ildikó 1, Csabai Dóra 1. Cserék: Maczkó Lilla (kapus) - Sabrina van der Sloot, Hertzka Orsolya, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja 1, Takács Vivien. Edző: Áts Bertalan.

Dunaújváros: Kasó Orsolya - Szilágyi Dorottya 2, Menczinger Kata 1, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta 1, Somhegyi Noémi. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) - Mc Hunu Hlengiwe, Huszti Dóra, Ziegler Diána, Vályi Fanny 1, Garda Krisztina 1, Vályi Vanda, Ziegler Diána. Vezetőedző: Mihók Attila.

A LEN Kupa négyes döntőjének április 15-i programja:
Bronzmérkőzés, 17.15 Hanti-Manszijszk - Dunaújváros
Döntő, 19.15 UVSE-Padova

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.