Helytállás a nemzetközi mezőnyben is

spigott - 2017. április 12. 18:41

Kiválóan szerepeltek hétvégi, romániai versenyükön a DÖSE ökölvívói, akik összesen öt éremmel a tarsolyukban térhettek haza a nemzetközi megméretésről.

Romániában, egy kisebb nemzetközi versenyen vettek részt a hétvégén a DÖSE ökölvívói, akik ötfős csapattal, a Közép-dunántúli régió együttesének tagjaiként vágtak neki a megméretésnek. Az eredményekre szerencsére nem lehetett panasz, hiszen Kovács Adrián és Andriska Attila aranyérmes lett, Popovics Bence és Dodó Norbert bronzérmet szerzett, míg Oláh Barnabás a második helyen fejezte be a viadalt. Érthetően elégedett is volt a dunaújvárosi fiatalokkal a DÖSE edzője, Sulák András, aki Kovács Adrián teljesítményét külön kiemelte, hiszen a fiatal dunaújvárosi versenyző egy többszörös válogatott kerettag bokszoló ellen nyert viszonylag simán, egyhangú pontozással. Ezt erősítette meg Kocsis Tamás edző, akitől megtudtuk, hogy a nemzetközi viadalon német, román, valamint nagyon jó magyar ellenfelekkel szemben kellett helyt állnia bokszolóinknak: számukra nagyon sok hasznos tapasztalatot hozott a verseny, a régiós csapattársakkal is összekovácsolódtak, s ami a legfontosabb, mindenki beletette szívét-lelkét a küzdelmekbe.

Kép: DO-archív

"Mivel még fiatal egyesület vagyunk, ezért a kezdők között mérettük meg magunkat, ahol ezzel együtt nagyon kemény ellenfeleket kaptunk. Szerencsére a srácok jól képzettek, megállták a helyüket, az eredmények is magukért beszélnek, elégedettek lehettünk velük. Szép jövő állhat a srácok előtt, csak rajtuk múlik minden, de fejben eldöntötték, hogy bokszolni akarnak, s ha megvan mellé az alázat és tesznek is érte, akkor biztos, hogy szép eredményeket fognak elérni a jövőben is" – fogalmazott Kocsis Tamás.

A DÖSE fiataljai nem pihenhetnek sokat, hiszen április 12. és 15. között Debrecenben rendezik meg a diákolimpiai döntőt, ahol hat dunaújvárosi versenyző is kötelek közé lép. Kádár Alexandra (52 kg), Horváth Máté (52 kg), Sztojka Sándor (54 kg) a serdülők mezőnyében méretik meg magukat, míg Simon Richárd (60 kg), Csavajda György (63 kg) és Sztojka Gyula (75 kg) a juniorok között igyekeznek minél szebb eredményt elérni.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.