Kettős Dunaferr-siker a tornász szerbajnokságon

Szárszó Lajos - 2017. április 1. 12:53

Kovács Zsófia egy arany- és egy ezüstéremmel, míg Jakab Noémi egy második helyezéssel zárta a budapesti tornász szerbajnokság első napjának küzdelmeit.

A tavaszi szezon egyik legrangosabb hazai versenyén, a Swietelsky Országos Szerbajnokságon szerepelnek ma és holnap a Dunaferr SE tornászai. A kétnapos tornászbajnokságnak ezúttal a budapesti Tornacsarnok ad otthont. A Trenka János és Török Dániel edzők vezette tornász csapatunkat két felnőtt, Kovács Zsófia és Jakab Noémi, valamint két junior, Halász Dóra Szimonetta és Miklós Dorina alkotja. A lányok a Swietelsky Szer Ob első napján ugráson és felemáskorláton mutatkoztak be, a holnapi második napon pedig a gerenda és a talaj kerül a középpontba. A verseny azért is kiemelten fontos a dunaújvárosiak számára, mert mint azt Draskóczy Imre női szövetségi kapitány nyilatkozta, az április 19-től Kolozsváron megrendezendő tornász Európa bajnokságon indulók névsora még nem lett kihirdetve, melyet a hétvégi ob eredményeit látva tesznek majd meg.

Mint azt megtudtuk, a kapitány kíváncsian várta a riói olimpikon Kovács Zsófia produkcióit, hiszen a dunaújvárosi tornász most jött haza a dohai Világkupáról, ahol remek formában versenyzett. A felnőttek között Kovács Zsófia ugrásban lépett először a szerhez, melyen két gyakorlatot mutatott be. Mint azt Trenka János vezetőedzőtől megtudtuk, a második ugrásra helyezték a hangsúlyt, hiszen azzal készülnek az Európa bajnokságra. Itt a Dunaferr SE tornásza a második helyen végzett. Felemáskorláton már két újvárosit láthattunk, akik rendkívül eredményesen mutatták be gyakorlataikat, hiszen Jakab Noémi második, míg Kovács Zsófia első helyen zárt. A Juniorok mezőnye ma ugrásban lépett a szerhez, ahol a mieink közül Halász Dóra Szimonetta holtversenyben negyedik, míg Miklós Dorina a hatodik helyen zártak.

Képek: DO-archív

- Az eredményeknek örülünk - foglalta össze a nap történéseit Trenka János-, viszont a korlát gyakorlattal vannak fenntartásaim. Zsófi ugrásainál a másodikra koncentráltunk jobban, hiszen azt kell tökéletesre csiszolnunk április közepéig. Felemáskorláton az első két helyen végeztek a lányok, ami nagyon szép eredmény, de sajnos egyik gyakorlat sem volt hibátlan. Noémi jelenlegi tudásának, sérülés utáni állapotának megfelelő gyakorlatot mutatott be, Zsófi viszont sajnos eléggé leépítette gyakorlatát, amely számomra nagyon zavaró volt, azonban ez is elég volt az első helyhez.
A szerbajnokság holnap a gerenda és talajgyakorlatokkal folytatódik, ahol szintén szurkolhatunk a Dunaferr tornászainak.

Eredmények

Felnőttek:
Ugrás: Kovács Zsófia 2. hely
Felemáskorlát: Kovács Zsófia 1. hely, Jakab Noémi 2. hely

Juniorok:
Ugrás: Halász Dóra Szimonetta 4. hely, Miklós Dorina 6. hely

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.