Négy új játékos érkezik a Kohászhoz

doszerk - 2017. április 4. 16:30

Kazai Anita, Monori Orsolya, Szekerczés Luca, valamint a szerb válogatott Katarina Tomasevics is a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál folytatják pályafutásukat, s mint azt együttesünk ügyvezetője, Szemenyei István elárulta, mind a négyen kétéves szerződést írtak alá a Kohásszal.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése azt ígérte az elmúlt héten, hogy a Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjét követően nyilvánosságra hozza azon játékosok névsorát, akik a következő szezontól Dunaújvárosban folytatják pályafutásukat. Szemenyei István ügyvezető tartotta is szavát, s mint az az együttes honlapján megjelent közelményből kdiderült, Kazai Anita, Monori Orsolya, Szekerczés Luca, valamint Katarina Tomasevics is a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesét erősítik a következő szezontól, s mint azt a DKKA ügyvezetője elmondta, mind a négyen kétéves szerződést írtak alá csapatunkkal.

Monori Orsolya az utánpótlás válogatottban! (Kép: utanpotlasssport.hu)

Az érkezők közül a 28 éves Kazai Anita posztját tekintve balszélső, az Nb I-ben a Debrecen csapatában mutatkozott be, ahol 2005-től 2013-ig szerepelt, majd 2013-ban Székesfehérvárra szerződött, ahol összesen négy szezont húzott le. A huszadik életévében járó Monori Orsolya a balátlövő poszton segíthet együttesünknek. A fiatal játékos 2012-ben, a Spartacus csapatától szerződött a Ferencvároshoz, 2015-ben a NEKA csapatához került, majd az idei szezonban visszatért a Fradihoz, ahol idén tizennégy élvonalbeli mérkőzésen kapott eddig lehetőséget, melyeken huszonegy gólt szerzett.

Szekerczés Luca még a Fradi mezében! (Kép forrása: lendvaifoto.com)

Az 1994-es születésű Szekerczés Luca a jobbátlövő posztra érkezik csapatunkhoz a német Metzingen együttesétől. A bonyhádi születésű játékos Szekszárdon kezdett el kézilabdázni, majd a Ferencvároshoz szerződött, ahol egyéves siófoki kitérő mellett 2016-ig szerepelt. Az idei szezonban a német Metzingen gárdáját erősíti, s ahogy a többiek, úgy ő is két évre kötelezte el magát a Kohász csapatához. A 70-szeres szerb válogatott kapus Tomasevics játszott az osztrák Hypo, a dán Esbjerg, a spanyol Bera Bera, a német Thüringer HC, valamint a francia Nantes együtteseiben is, mielőtt 2014-ben a Ferencvároshoz szerződött, ahol 2015-ben bajnoki címet szerzett. Az idei szezonban kislánya születése miatt nem lépett még pályára, ám nyáron már a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatával kezdi meg a közös felkészülést.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.