Végül biztos siker

Szárszó Lajos - 2017. április 15. 19:53

Az első félidőben még akadozott a gépezet, de a fordulás után potyogtak a hazai gólok, így a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata sima, 4-0-s sikert aratott a Méhkerék elleni bajnokin.

Egyértelműen a győzelmet tűzte ki a Méhkerék elleni mérkőzés céljaként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának vezetősége a labdarúgó NB III huszonhetedik fordulójában, hiszen a csoport utolsó előtti helyén álló Méhkerék együttesét fogadták labdarúgóink.  Azt azonban megtanultuk már, hogy a kötelezőnek mondott meccsek megnyerése mindig a legnehezebb feladat még akkor is, ha a legerősebb összeállításban tud pályára lépni a csapat. Jól kezdte a DPASE a meccset, hiszen Tóth Tibor lépett ki védője mellett, akit a 16-on belül állítottak meg 11-es gyanús helyzetben, de a játékvetető sípja néma maradt. Vaszócsiknak is be kellett mutatkoznia, aki Hegedűs lövését védte remek mozdulattal. A 10. perc hozta meg az újabb hazai lehetőséget, mégpedig sarokrúgás után, melyet Dobos ívelt középre a jól érkező Szepessy fejére, de a labdát a vendégek kapusa a gólvonal előtt megkaparintotta.

Ettől kezdve átvette az irányítást a hazai csapat, melyet egy Tóth Tibor lehetőség bizonyított, aki egy kapu előtti kavarodást próbált meg kihasználni. Ebben a szakaszban még egy Csehi lövést jegyezhettünk fel, majd jött a vendégek válasza Sztojkától, aki két védő gyűrűjéből is kaput talált, de Vaszócsik a helyén volt. Rengeteg pontatlan átadás jellemezte a következő negyed órát, így helyzeteket sem sikerült kialakítani egyik oldalon sem. A betömörülő vendég védekezésnek nem találta ellenszerét a Dunaújváros, így egészen a 44. percig hiányoztak az átlövések is. Ekkor Dobos Áron szabadrúgása jutott el a vendég kapuig, de azt, ha némi üggyel-bajjal is, de hárította Patka. Fordulás után azonnal Vaszócsiknak akadt munkája, aki kétszer hárított szépségdíjas mozdulattal. Az eső volt talán az oka, de gyorsabb tempóra váltott Dobos Barna alakulata, melynek az 59. percben lett meg az eredménye. Csehi indított remek ütemben, majd Blatt gurított pontosan Tóthnak, aki a kifutó kapus alatt gurított a kapuba (1-0).

Tóth Tibor két gólig jutott!

Öt perc kellett az újabb lehetőséghez, Csendes fejelt centikkel mellé. Ettől kezdve indult be igazán a hazai csapat, akik szép sorjában szállították a gólokat. Csehi volt ismét az előkészítő, míg Tóth a befejező (2-0). A 72. percben jöhetett volna a harmadik találat Tóthtól, de ami akkor nem sikerült, az öt perccel később igen, akkor Szepessy perdített a hosszú sarokba (3-0). Nem lett vége a gólgyártásnak, hiszen Blatt 20 méterről szánta el magát, aki pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot (4-0). A csereként beállt Horváth tehette volna rá a pontot az i-re, de szép szóló után mellé gurított, de a kitűnő második félidei játéknak köszönhetően így is itthon maradtak a bajnoki pontok.

Dunaújváros PASE – Méhkeréki SE 4-0 (0-0)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Csendes Péter, Pölöskei Péter, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Dobos Áron (Horváth Kevin a 80. percben), Dorogi Renátó, Tóth Tibor (Kercsó Bence a 79. percben), Szepessy Róbert, Király Bence, Tóth Ákos Károly (Blatt Pál a 31. percben). Vezetőedző: Dobos Barna.

Méhkeréki SE: Patka György - Boros Ádám (Pojendán Csaba a 78. percben), Komlósi Miklós, Vincze Dániel, Krajcs Gábor (Bondár Attila a 73. percben), Sztojka Ádám, Ruzsa Szabolcs, Kovács György, Fülöp Tibor, Furár Róbert Tibor (Lukucz Mihály a 70. percben), Hegedüs Edvin. Vezetőedző: Bóka Demeter.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.