Dunaújváros Hetilap

Családi majális Ercsiben

Molnár Emese - 2017. május 2. 20:02

Családi programmal várták az érdeklődőket május elsején Ercsiben az önkormányzat és a helyi egyesületek. A rendezvényen jelen volt dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője is.

Nem hiányozhattak a kínálatból a már hagyományos, közkedvelt programok, mint például a délelőtti labdarúgó mérkőzés. Az amatőr és a rutinos szakácsok is fakanalat ragadhattak a főzőversenyen, és ezúttal olyan ételt készíthettek az ízek megmérettetésére, de legfőképp a családi-baráti társaságuk számára, amilyet csak akartak.

A rendezvényen jelen volt dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője is, aki a megnyitón elmondta, a napokban tizenhét olyan projektet bíráltak el, amelyeket a választókerülethez tartozó települések nyújtottak be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaira. Ezen projektekkel 1,6 milliárd forint értékű beruházások kezdődhetnek el első körben.  Dr. Galambos Dénes kiemelte, Ercsiben négy pályázat valósulhat meg 573 millió forint értékben, köztük például a turizmusfejlesztés a Duna parton, amelyre 250 millió forint jut, továbbá 129 millió forintból épülhet kerékpárút, és 74 millió forintból energetikailag korszerűsíthetnek épületeket is.

A megnyitón került sor az Ízek vetélkedője elnevezésű főzőverseny eredményhirdetésre. Nem volt egyszerű dolga a háromtagú zsűrinek dr. Galambos Dénes vezetésével, hiszen a tizenkét csapat finomabbnál finomabb ételeket készített. Az első helyezettnek járó díjat végül az Ercsi Kinizsi Horgászegyesület nyerte a kiváló halászléjével. Ezután egy májusfa állításával vette kezdetét a délutáni programkavalkád. A gyerekeket ugrálóvár, vidámpark, állatsimogató, a felnőtteket az Ízek utcája, kézműves és kirakodó vásár várta. A színpadon a helyi fellépők műsorait láthatta a több száz kilátogató. Az esti hangulatról Rácz Gergő és a Fourtissimo zenekar gondoskodott.

A rovat további hírei: Közélet

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.