Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Énekkel és zongorával a szabadság szárnyain

Brousil Csaba - 2017. május 11. 18:35

Deep in a dream című lemezét mutatja be a Művész Presszó jazzklubjában pénteken este a Hajdu Klára és Oláh Krisztián alkotta duó. Igazi örömzenélés várható, jó szívvel ajánljuk mindenkinek, a DO kamerája biztos ott lesz a koncerten

Oláh Krisztián 2015 óta játszik Hajdu Klára quartetjében.  A két zenész azonban már sokkal korábbról ismeri egymást, hiszen az énekesnő tíz évig énekelt a Balázs Elemér Groupban, melynek vezetője, Balázs Elemér rengeteget játszott Krisztián édesapjával, Oláh Kálmánnal. Az énekesnő így látta felnőni Krisztiánt, testközelből látta kiteljesedni zenei fejlődését is. Szoros barátság az övék, mely lassan két éve már kollegiális kapcsolat is. Ez megfelelő alapot teremtett arra, hogy belevágjanak egy közös duó-album elkészítésébe, mely Deep in a dream címmel áprilisban meg is jelent.

Saját kompozíciókat és legkedvesebb dalaik feldolgozását vettek fel a lemezre, melyek között van olyan is, amit közösen írtak, Klára a szöveget, Krisztián a zenét. Felkerült egy olyan dal is, ami Krisztián édesapjának, Oláh Kálmánnak a szerzeménye. Annak ellenére, hogy mindketten fellépnek számos más formációban is ezen a lemezen megjelenik a közös hang, mely a zenei szabadságban és a játékosságban érhető tetten leginkább. Duóról lévén szó, itt csak egymásra kell figyelniük, improvizálhatnak, zenélés közben adhatják egymásnak az ötleteket. Ettől is eklektikus és egyedülálló ez a lemez, hiszen az improvizációk miatt nagy valószínűséggel többet sehol nem fog kotta szerint ugyanúgy elhangzani. Vokális jazz albumról beszélünk, ami már eleve felételezi, hogy nemcsak a műfaj szerelmeseit érinti meg. Élőben, kicsit szabadabban értelmezve a kottát és a számok listáját még inkább kitárulkozik az a zenei világ, amit a Deep in a dream albumon rögzítettek. A lemezbemutató koncert törzsét természetesen az albumon szereplő dalok adják, de csemegéznek majd azokból is, melyek kimaradtak vagy egyszerűen már nem fértek fel a cd-re. Igazi örömzenélés várható, jó szívvel ajánljuk mindenkinek, a DO kamerája biztos ott lesz a koncerten a Művészben, pénteken, este kilenckor.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.

Már elkészült a táncoló figurák makettje

Már elkészült a táncoló figurák makettje

2024. máj. 05.

A város 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.

DSTV: táncos remeklések

DSTV: táncos remeklések

2024. máj. 05.

Rangos megméretéseken értek el kimagasló eredményeket a dunaújvárosi táncos növendékek, derül ki a DSTV összeállításából. Szép sikerek sorát aratta a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola közössége a közelmúltban rendezett versenyeken. Hangkép.

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

2024. máj. 01.

Nagyszabású, az egész intézményt megmozgató gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Az esemény léptékére jellemző, hogy a műsor kétszer aratott vastapsot a Bartók színháztermében múlt vasárnap.

DSTV: az uszoda építésének története

DSTV: az uszoda építésének története

2024. ápr. 30.

Különleges műtárggyal folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. Az uszoda építéséért járt emlékplakett nyomán a létesítmény születésének hétterét is felelevenítette Hodik Mónika történész-muzeológus. Hangkép.

DSTV: különleges festmények

DSTV: különleges festmények

2024. ápr. 29.

Rendhagyó kiállítást láthattak a vendégek a Bartók Kamaraszínház aulájában, derül ki a DSTV összeállításából. Wild-Zentai Mariann művei nemcsak születési körülményeik miatt érdemesek a figyelemre – az alkotói szándék is különlegessé teszi azokat. Hangkép.

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

2024. ápr. 26.

A város egyik legszebb hagyománnyal bíró közösségi kezdeményezéséhez méltó nívót hozott az immár 27. Jótékonysági pedagóguskoncert. Lelkes közreműködők, büszkeségre okot adó kínálat – nem lehetett más a vége: vastaps, nagy siker!